Συνεχίζεται η πράσινη επέλαση

Συνεχίζεται η πράσινη επέλαση

Πάει και αυτό. Το 5 στα 5 είναι πλέον γεγονός. Μετά την Ξάνθη και τη Λάρισα εκτός έδρας και τους Λαμία και Λεβαδειακό εντός, ήρθε η σειρά και του ΠΑΣ Γιάννινα να προσκυνήσει. Τα τρομερά μωρά του Γιώργου Δώνη συνεχίζουν την επέλαση τους στη φετινή Superleague και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα σταματήσουν.

Δεκαπέντε αγωνιστικοί βαθμοί, αλλά μόλις εννέα στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό είναι το δωράκι του απερχόμενου (;) διοικητικού ηγέτη του Παναθηναϊκού από την περυσινή τραγική χρονιά. Άραγε πως να αισθάνεται ο Γιάννης Αλαφούζος βλέποντας την ομάδα, που καταδίκασε να ξεκινήσει φέτος με μειονέκτημα, να έχει πετύχει το απόλυτο μετά από πέντε αγωνιστικές;

Πως να αισθάνεται που βλέπει τα πιτσιρίκια του Γιώργου Δώνη να κάνουν πράγματα και θαύματα στο χορτάρι όταν ο ίδιος στο παρελθόν ξόδεψε αλόγιστα ποσά πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσει να φθάσει σε ένα πρωτάθλημα; Πολλές φορές είναι αλήθεια συλλαμβάνω τον εαυτό μου να νιώθει συμπόνια για τον άνθρωπο Γιάννη, όχι για τον Πρόεδρο ή μεγαλομέτοχο Αλαφούζο. Θα μου πει κανείς μπορούν να διαχωριστούν τα δύο αυτά; Ναι νομίζω πως μπορούν.

Ο Γιάννης έβαλε χρήματα, έχασε χρήματα και συνεχίζει να χάνει. Mπήκε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το ποδοσφαιρικό τμήμα, έπεσε » θύμα» ατόμων που τον αντιμετώπισαν σαν τον νεόκοπο και νεόπλουτο παράγοντα που μπορείς εύκολα να δουλέψεις, αφού στερείται εμπειριών και εν τέλει στο φινάλε (;) της παρουσίας του στο χώρο του ποδοσφαίρου, αποχωρεί ζημιωμένος από όποια πλευρά και αν το δει κανείς.

Ο Αλαφούζος φταίει γιατί με βάση το επιχειρηματικό του μέγεθος θα έπρεπε να γνωρίζει πως να προστατευτεί από τους επιτήδειους που πλευρίζουν όπου μυριστούν χρήμα, θα έπρεπε να είχε περισσότερη υπομονή στο αρχικό του πλάνο – ειδικά όταν είχε δει και αποτελέσματα με το καλήμερα σε αυτό. επιβαλλόταν να δει τον Παναθηναϊκό ως ακόμα μια επιχείρηση ή επένδυση και όχι ως όχημα για πολιτικά παιχνίδια ή προσωπικές κόντρες.

Αρκετά όμως με τον Αλαφούζο. Η αξία και το νόημα είναι αλλού. Ο Έλληνας τεχνικός, το επιτελείο του, ο τεχνικός διευθυντής και προπαντός οι παίκτες του τριφυλλιού αξίζουν κάθε επαίνου. Δεν ξέρω αν είστε σε θέση να καταλάβετε, στην πλήρη του διάσταση, το μέγεθος των όσων έχουν πετύχει έως τώρα. Πόσοι άραγε από εσάς περίμεναν να έχει ο Παναθηναϊκός το απόλυτο μετά την πρώτη πεντάδα αγώνων; Ελάχιστοι για να μην πω κανένας. Το γράφω, για πολλοστή φορά, ο στόχος δεν πρέπει να αλλάξει.

Βασική επιδίωξη του φετινού εγχειρήματος παραμένει η άνετη και χωρίς προβλήματα παραμονή στη Superleague. Οτιδήποτε άλλο θα ισοδυναμεί με τεράστια υπέρβαση. Για το αν και κατά πόσο μπορεί να αλλάξει προς τα πάνω ο στόχος θα φανεί από την επόμενη πεντάδα αγώνων. Αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα με την αποστολή στην Τρίπολη, το εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο- μετά τη διακοπή για το Nations League και τα τρία κολλητά ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, η ομάδα θα κληθεί να δείξει τις αντοχές της.

Το πιο σημαντικό κέρδος για τους πράσινους, από το εκπληκτικό 5 στα 5 που έχουν πετύχει ως τώρα, είναι η άνεση που έχουν βαθμολογικά. Με απλά λόγια τους παίρνει να πάρουν μόνο τρεις πόντους στην επόμενη πεντάδα. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη θα παίξουν χωρίς άγχος κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους τους,αφού δεν έχουν πρακτικά να χάσουν κάτι.

Η συνθήκη αυτή τους κάνει εξαιρετικά επικίνδυνους. Πολύ σπουδαίο είναι και το γεγονός ότι έχουν βγάλει τρόπο αντίδρασης σε όλα τα δύσκολα που βρήκαν στο δρόμο τους. Νίκησαν την Λαμία χωρίς να επηρεαστούν από την ισοφάριση των φιλοξενουμένων. Ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση σήμερα ενάντια στον ΠΑΣ Γιάννινα που προηγήθηκε αντίθετα προς την εικόνα της αναμέτρησης. Άντεξαν στην πίεση της ΑΕΛ μετά την μείωση του σκορ εκτός έδρας. Το επόμενο ματς με τον Αστέρα αποτελεί το πρώτο μεγάλο crash- test. Υπομονή μέχρι το επόμενο Σάββατο……

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ