Να «σαρώσει» το Καραϊσκάκη όπως ο… Ζορμπάς!

Να «σαρώσει» το Καραϊσκάκη όπως ο… Ζορμπάς!

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στον ταλαίπωρο Ολυμπιακό, έχει την ευκαιρία να γίνει τυφώνας και να πνίξει το Λιμάνι παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό «διπλό», αρκεί να είναι συγκεντρωμένος και να μη φοβηθεί τίποτα.

Το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ δεν είναι ένα απλό ντέρμπι. Είναι η «μάχη» μεταξύ Βορρά και Νότου μετουσιωμένος σ’ αυτές τις δύο. Έτσι είχαμε μάθει από μικρά παιδία και έτσι βιώσαμε στο πετσί μας όλα αυτά τα χρόνια που ο «δυνάστης» του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν ο Ολυμπιακός.

Τόσο στο Καραϊσκάκη, όσο και στην Τούμπα εκτός από τα γκολ και το θέαμα υπήρχε πάντα μεγάλη ένταση στις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έχει πολλές επιτυχίες στην έδρα του Ολυμπιακού, όμως όσες φορές κέρδισε το έκανε καθαρά, αντρίκεια, φέροντας μεγάλη ένταση και μουρμούρα στον Πειραιά. Αν κάτσει κάποιος και θυμηθεί τι έχει γίνει στα μεταξύ τους παιχνίδια δεν θα γράψει βιβλίο, αλλά εγκυκλοπαίδεια.

Πάμε όμως στα σημερινά και όπως λένε στον Βορρά «στα φρέσκα κουλούρια». Ο Δικέφαλος μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, υποχρεούται να κερδίσει και αυτό με τον Ολυμπιακό, εάν θέλει να βγει εντελώς αλώβητος από τον αγωνιστικό Γολγοθά των τελευταίων ημερών. Για να γίνει όμως αυτό ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Πρέπει να βρει τρόπο να «ξεμπουκώσει». Είναι γεγονός πως στο στρατόπεδο του Δικεφάλου υπάρχει μια κούραση, ενώ κάποιοι παίκτες επιβαρύνθηκαν και ψυχολογικά.

Ο Λουτσέσκου μετά το ματς με την ΑΕΚ προσπάθησε να διαχειριστή την όλη κατάσταση ξεκουράζοντας τους ποδοσφαιριστές που θεωρεί ως βασικούς, αλλά και να τους τονώσει την ψυχολογία εξηγώντας τους γιατί είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, αλλά και γιατί πρέπει να κερδίσουν στο Καραϊσκάκη.

Για να νικήσει ο ΠΑΟΚ αυτόν τον ταλαίπωρο Ολυμπιακό, που χρειάζεται ένα κραυγαλέο δώρο του επόπτη για να μη χάσει από τον Πανιώνιο, αλλά και τον παράγοντα τύχη στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, δεν χρειάζεται να πιάσει κάποια σούπερ απόδοση. Αυτό που χρειάζεται είναι να παίξει με μυαλό και να έχει αγωνιστική συνοχή. Με «τρίποντο στο Φάληρο θα έχει σημαντικό πλεονέκτημα στη διεκδίκηση του τίτλου. Ενώ μια ήττα θα τον αφήσει αρκετά πίσω, πράγμα που μπορεί να επιδράσει στη συνέχεια αρνητικά στην ψυχολογία της ομάδας.

Οι ερυθρόλευκοι είναι μια ομάδα που ακόμα ψάχνεται. Ψάχνει να βρει την αγωνιστική της ταυτότητα. Η ομάδα του Ολυμπιακού έχει κενά κυρίως στο αμυντικό κομμάτι το οποίο τακτικά είναι κάκιστο, όμως μέχρι σήμερα καθαρίζουν οι διαιτητές και η ποιότητα των μεσοεπιθετικών. Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός είναι ένας αντίπαλος που ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να κάνει ένα πολύ σημαντικό διπλό πρωταθλήματος. Αρκεί να είναι συγκεντρωμένος, να μη φοβηθεί τίποτα, να παίξει με μυαλό και πίστη. Ο Δικέφαλος ως ομάδα έχει μεγαλύτερη συνοχή, αλλά και μεγαλύτερη ποιότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ