Πιο εύκολος ο «Ζορμπάς»

Πιο εύκολος ο «Ζορμπάς»

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το ντέρμπι. Διαπιστώνει ότι και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν είναι στα καλύτερά τους και αποφαίνεται: Σαφώς πιο εύκολο να βρεις πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας.

ΑΠΟ τη μία έχεις τον «Ξενοφώντα» και τον «Ζορμπά». Από τη άλλη τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Που είναι πιο εύκολη η πρόβλεψη; Η απάντηση είναι προφανής. Για «Ξενοφώντα» και «Ζορμπά» οι επιστήμονες έχουν στοιχεία. Οι προβλέψεις τους για τον κυκλώνα και για οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο, πατάνε σε κάποια δεδομένα. Έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία. Οι ειδικευόμενοι περί του ποδοσφαίρου, πόθεν αντλούν τις εκτιμήσεις-προβλέψεις τους; Με τον «Ζορμπά» οι μετεωρολόγοι θα τη βρουν την άκρη. Στη μπάλα και στον συγκεκριμένο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ μάλιστα, δεν βρίσκεται με τίποτα.

ΚΑΙ δεν είναι μόνο το τυχαίο και το απρόβλεπτο που εμπεριέχει το ποδόσφαιρο και που κάποιες φορές μάλιστα κυριαρχεί. Το περυσινό αντίστοιχο ματς στο Καραϊσκάκης κρίθηκε με μία γονατιά του Ένγκελς. Ένας Ολυμπιακός, που για πρώτη φορά, σε εντός έδρας ντέρμπι. είχε εμφανισθεί φοβισμένος. Τρομαγμένος. Έπαιξε για το αποτέλεσμα και μόνο με τον Ανδρούτσο, εξτρέμ. Και κέρδισε. Τι θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός, τη Κυριακή το βράδυ; Κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο. Ο ΠΑΟΚ είναι ανοιχτό βιβλίο. Ο ίδιος προπονητής, η ίδια ομάδα, το ίδιο ποδόσφαιρο. Η μπάλα στα σίγουρα μέχρι να φτάσει στα πόδια του Πέλκα ή του Μπίσεσβαρ, που μπορούν να κάνουν το παραπάνω και να ταΐσουν τον Πρίγιοβιτς. Ή να κάνει κάποια από τις μπούκες του ο Μάτος, όπως στο δεύτερο γκολ με την ΑΕΚ. Αχίλλειος πτέρνα, τα λάθη του Κάνιας στη μεσαία γραμμή και κάποια μπλακ άουτ στο κέντρο της άμυνας.

ΓΙΑ τον Ολυμπιακό, τι να πεις; Πρώτο ντέρμπι για τον προπονητή και την ομάδα. Ποιος μπορεί να ξέρει πως θα συμπεριφερθούν. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα, έχει ενθουσιασμό, αλλά δεν παύει να είναι καινούργια ομάδα. Με το ματς της Πέμπτης με τον Λεβαδειακό (που έπαιξε άλλη ενδεκάδα ) δέκα παιχνίδια έχει όλα κι όλα στα πόδια της. Αν ξεκινήσουμε από το ματς με τη Λουκέρνη στις 9 Αυγούστου, δεν έχει συμπληρώσει δύο μήνες ποδοσφαιρικής ζωής. Παρά ταύτα είναι αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη και πρώτος στη βαθμολογία. Λογικό είναι να έχει τα θέματά του. Παρά το γεγονός, ότι βγάζει πολλές φάσεις δεν έχει το εύκολο γκολ. Και κατά δεύτερο λόγο κάποια κενά διαστήματα στην αμυντική λειτουργία και συμπεριφορά. Φορτούνης και Λάζαρος τα βαριά χαρτιά του Μαρτίνς. Με τη ποιότητα και την εμπειρία τους να κάνουν τη διαφορά.

ΟΙ ΜΠΟΥΚ δίνουν ελαφρύ φαβορί τον Ολυμπιακό στο 2.20-2.30. Δεν θα συμφωνήσω. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο έτοιμος, πιο ομάδα και εύλογα το Νο1 φαβορί για τίτλο. Αυτά για το σύνδρομο των Τεμπών, τ’ ακούω βερεσέ και γελάω. Κουταμάρες. Ο κακός ΠΑΟΚ έφερνε πέρυσι μηδέν-μηδέν στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα των δέκα ποδοσφαιριστών χωρίς να κάνει φάση. Ο καλός ΠΑΟΚ, ισοπέδωσε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Κι αν πάση περιπτώσει ούτε ο Κρέσπο ξέρει από Τέμπη, ούτε ο Πρίγιοβιτς. Αυτό που βλέπεις και μπορείς να πεις, είναι ότι του έχει κοπεί, η φόρα. Καμία σχέση με την ομάδα που έβγαζε φωτιές στα πέντε ευρωπαϊκά ματς με Βασίλεια, Σπαρτάκ και Μπενφίκα στη Λισαβώνα. Στο πρωτάθλημα δεν έχει κάνει καλά παιχνίδια. Κερδίζει με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Ταυτόχρονα, είναι και ο Ολυμπιακός που ζορίζεται. Το πρόβλημα που έβγαλε στο σκοράρισμα και τις νίκες στα παιχνίδια με Πανιώνιο Αστέρα να έρχονται στις καθυστερήσεις. Παρά το γεγονός ότι είχε 28 τελικές.

ΚΙ αυτό έχει ένα ενδιαφέρον. Ενώ ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς πιο ομάδα, οι αριθμοί βγάζουν καλύτερο τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έχουν συνολικά 65 τελικές και 25 εις βάρος τους. Με τα αντίστοιχα νούμερα του ΠΑΟΚ να είναι 44-40. Με τον Ολυμπιακό να υπερέχει και στις πάσες με 363 έναντι 215 του ΠΑΟΚ. Τον ΠΑΟΚ να έχει δώσει δυσκολότερα παιχνίδια, αλλά τη διαφορά να είναι εμφανή. Να ξαναπούμε, ότι όλα αυτά όταν σφυρίζει ο διαιτητής τη σέντρα πάνε περίπατο. Το πρόσφατο ντέρμπι στην Τούμπα κρίθηκε από τα ατομικά λάθη των αμυντικών της ΑΕΚ. Το περυσινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης από την αδυναμία, του Βαρέλα να διώξει τη μπάλα. Είπαμε. Με τον «Ξενοφώντα» και τον «Ζορμπά» μπορείς να βγάλεις άκρη. Αν τη Κυριακή το βράδυ θα κάνει το τσαφ, ο Βούκοβιτς ή ο Κρέσπο, δεν μπορείς να το βρεις με τίποτα.

Στη μουσική επιλογή, Carlos Gardel- Madreselva. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ