Ντέρμπι αποδείξεων στο Φάληρο

Ντέρμπι αποδείξεων στο Φάληρο

Ολυμπιακός εναντίον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που σίγουρα διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς. Είναι το πρώτο φετινό ραντεβού των δυο τους σε μια χρονιά που μπορεί να αποδειχθεί κομβική για το μέλλον αμφοτέρων. Ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να αποδείξει ότι έχει αποβάλλει το κόμπλεξ που παραδοσιακά εμφανίζει όταν κατεβαίνει στο Λεκανοπέδιο, ενώ οι ερυθρόλευκοι από την άλλη θέλουν να καταστήσουν σαφές ότι η περυσινή χρονιά ήταν απλώς μια κακή παρένθεση.

Λίγο μετά πριν τις δέκα και μισή το βράδυ θα ξέρουμε αν θα έχει υπάρξει νικητής στο ντέρμπι. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά φέτος, σε μια σεζόν που και οι δύο θέλουν να αποδείξουν ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στη χώρα. Οι ερυθρόλευκοι, μετά την περσινή καταστροφική χρονιά, προέβησαν σε πολλές και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους. Για την ακρίβεια πρόκειται για μια εντελώς νέα ομάδα, που ελάχιστα θυμίζει το συνονθύλευμα που παρουσίασαν στο προηγούμενο πρωτάθλημα. Νέος προπονητής με διαφορετική φιλοσοφία, αρκετοί καινούριοι παίκτες και ένα σύνολο, που για πολλούς, υπόσχεται αρκετά. Ηγέτης, τουλάχιστον μέχρι να μπει σε κανονικούς ρυθμούς ο Γιάγια Τουρέ, είναι ο Κώστας Φορτούνης σε μια εκκίνηση που θυμίζει την καλύτερη σεζόν του με τα ερυθρόλευκα. Οι Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος έχουν προσαρμοστεί καλύτερα από τους υπόλοιπους νεοφερμένους, ενώ η αποκάλυψη μέχρι τώρα είναι ο Καμαρά. Τα μεγαλύτερα ερωτηματικά εγείρονται για την αμυντική γραμμή και για την απουσία rotation από πλευράς του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει βρεθεί στο στόχαστρο για την επιμονή του σε συγκεκριμένους παίκτες και σίγουρα αν στραβώσει το αποψινό ματς πολλοί θα θυμηθούν τις εμμονές του αυτές.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη βρίσκονται αντιμέτωποι πρωτίστως με τον ίδιο τους τον εαυτό. Μετά την απώλεια, εξαιτίας καθαρά δικών τους λαθών και μάλιστα εξωαγωνιστικών, του περσινού πρωταθλήματος άπαντες στο στρατόπεδο του Δικεφάλου του Βορρά δεν θέλουν, ούτε για αστείο, να σκέφτονται πως θα χάσουν και το φετινό. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια από την οικογένεια Σαββίδη είναι μεγάλες και το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League παραμένει, προς το παρόν, ανεκπλήρωτο. Λίγες οι μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι χωρίς, έως τώρα, να έχουν αποδώσει όπως περίμεναν. Χατσερίδη και Βερνμπλούμ πήραν πολύ μεγάλα συμβόλαια για να βρίσκονται μεταξύ ενδεκάδας και πάγκου. Άκπομ και Καρέλης δύσκολα θα βρουν πολύ χρόνο όσο ο Πρίγιοβιτς είναι καλά και σκοράρει όποτε το ταμείο των μεταγραφών μάλλον βγαίνει αρνητικό. Ο Λουτσέσκου δεν χάνει ευκαιρία να επιτεθεί σε ΑΕΚ, κυρίως και Ολυμπιακό φορτίζοντας και πολώνοντας το κλίμα. Το αν αυτή η τακτική θα αποδώσει μένει να φανεί στο φινάλε.

Αγωνιστικά τώρα το ματς δεν είναι και το πιο εύκολο να το διαβάσει κανείς. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν το εύκολο γκολ από την επιθετική τους γραμμή και γίνονται περισσότερο απειλητικοί είτε με στημένες φάσεις είτε με αντεπιθέσεις. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα στο ψηλό παιχνίδι, αντίθετα είναι το ίδιο δυνατοί με τους αντιπάλους τους, ενώ δεν αναμένεται να αφήσουν και πολλούς χώρους κενούς. Μεγάλο συν για τον Δικέφαλο η ομοιογένεια, αφού πρακτικά μιλάμε για ίδια ομάδα με πέρυσι. Αν οι Πειραιώτες επιλέξουν να κλείσουν τον ΠΑΟΚ στα καρέ του κινδυνεύουν να γίνουν έρμαιο στις ορέξεις των γρήγορων ακραίων του αντιπάλου τους μιας και δεν είναι και η καλύτερη ομάδα στην transition άμυνα. Εάν μάλιστα προηγηθεί το σύνολο του Ρουμάνου τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν αφάνταστα για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θέλει περισσότερο το ματς, αλλά και ο Δικέφαλος αν χάσει, θα μείνει πολύ νωρίς πέντε πόντους πίσω, εξαιτίας και της τιμωρίας που κουβαλάει από την αρχή του πρωταθλήματος.

Προσωπικά θεωρώ, ότι το αποψινό ματς είναι η μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να κάνει την υπέρβαση. Δεν θα είναι μόνο η νίκη και οι τρεις βαθμοί, αλλά και οι τριγμοί που θα επιφέρει η ήττα στην πλευρά των ερυθρολεύκων. Ήττα από τον ΠΑΟΚ με Μίλαν και ΑΕΚ να ακολουθούν, αμφότερα εκτός Φαλήρου, θα αυξήσει στο έπακρο την γκρίνια και θα κάνει δυνατότερες τις φωνές αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Πορτογάλου κόουτς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσουμε ένα παιχνίδι μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων, με ποιοτικούς παίκτες και λύσεις σε όλες τις γραμμές. Τα υπόλοιπα μετά το ματς….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ