Η μπίλια έκατσε στο μαύρο

Η μπίλια έκατσε στο μαύρο

Ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη με το μέρος του και πήρε ένα τεράστιο διπλό μέσα στο Καραϊσκάκη χωρίς να παίξει καν μέτρια.

Τι σου είναι η μπάλα τελικά, ε; Ο ΠΑΟΚ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Καραϊσκάκη κι όμως κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του! Ο Δικέφαλος ήταν κάκιστος σε όλους τους τομείς, έχασε όλες τις κεφαλιές στην περιοχή του, έχασε όλες τις προσωπικές μονομαχίες, δεν έκανε φάσεις, δεν αμύνθηκε σωστά, δεν έκανε γενικά σχεδόν τίποτα σωστά μέσα στο γήπεδο κι όμως κέρδισε τους ερυθρόλευκους (που ήταν συνολικά πολύ καλύτεροι σε αυτό το ματς) μέσα στο σπίτι τους.

Η τύχη χαμογέλασε πρώτη φορά με τέτοιο τρόπο στον ΠΑΟΚ και αν μπορώ να θυμηθώ κάποιο ανάλογο παιχνίδι ήταν εκείνο με τη Ντόρτμουντ στη Γερμανία το 2015, όταν κέρδισε με 1-0 έχοντας μόνο μία τελική προσπάθεια, το γκολ του Μακ, ενώ οι Γερμανοί είχαν πάνω από 20 τελικές προσπάθειες και τρία δοκάρια!

Στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ πήρε το διπλό χωρίς να κάνει καν σωστή τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο (και το γκολ που έβαλε ήταν από γύρισμα του Βιεϊρίνια, λάθος του Γιαννιώτη και αυτογκολ του Βούκοβιτς), απέναντι στον Ολυμπιακό που πίεσε με κάθε τρόπο, αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Πασχαλάκη, που έκανε ένα από τα παιχνίδια της ζωής του.

Ένα ανάλογο ματς είχε κάνει ως τερματοφύλακας των Ιωαννίνων απέναντι στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2017, όταν ο ΠΑΣ κέρδισε με 1-0 μέσα στην Τούμπα με μισή ευκαιρία και τον Δικέφαλο να σφυροκοπά αλλά μην μπορεί να τον νικήσει.

Ούτε οι παίκτες του Ολυμπιακού κατάφεραν να τον νικήσουν, ο ΠΑΟΚ κράτησε το 1-0 ως το τέλος και πήρε ένα τρίποντο τεράστιας σημασίας από κάθε άποψη, παρότι δεν έπαιξε καθόλου καλά. Μόνο από το 25’ έως το τέλος του πρώτου ημίχρονου είχε ισορροπήσει ο Δικέφαλος το παιχνίδι αλλά συνολικά θα ξεχάσει γρήγορα τη συνολική εμφάνιση και θα κρατήσει μόνο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Είναι όμως πολύ σημαντικό ότι η ομάδα συνεχίζει να κερδίζει ακόμη και χωρίς να παίζει καλά. Έτσι έρχονται οι τίτλοι… Δεν μπορεί, με τέτοια ομάδα, με τέτοιο ρόστερ, θα έρθουν και οι καλύτερες εμφανίσεις, θα βρει ο ΠΑΟΚ έναν ρυθμό και θα αρχίσει να ρολάρει καλύτερα. Μέχρι τότε, μαζεύει τους πόντους χωρίς απώλειες και αυτό μετράει πάνω από όλα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε όλη την ουσία (τη νίκη) σε ένα ματς που δεν έκανε τίποτα σωστά, αλλά είχε την τύχη μαζί του και για να κερδίσεις στο τέλος τον τίτλο τη χρειάζεσαι κι αυτήν.

Στο δια ταύτα, χωρίς να έχει πιάσει καλή απόδοση τον τελευταίο καιρό, ο Δικέφαλος (παρότι ξεκίνησε με -2 βαθμούς τη σεζόν) έχει φτάσει τις 5Χ5 νίκες στο πρωτάθλημα, την προηγούμενη εβδομάδα προσπέρασε την ΑΕΚ, τώρα πέρασε και τον Ολυμπιακό κερδίζοντάς τον μέσα στο Καραϊσκάκη και έπιασε κορυφή δείχνοντας πιο αποφασισμένος από ποτέ για να μείνει εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ