Επεσε από την Ακρόπολη, βρήκε και πορτοφόλι…

Επεσε από την Ακρόπολη, βρήκε και πορτοφόλι…

Καμιά από τις ομάδες που ήρθαν φέτος στο Φάληρο δεν υπέστη τέτοια ακύρωση. Είναι επιπολαιότητα να ισχυριστώ -με απόδειξη αυτό το παιχνίδι- πως ο ΠΑΟΚ είναι κακή ομάδα. Είναι σαν να μειώνω της εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού.

Το έχω ξαναδεί σε ταινία. Όταν η Βλαχοπούλου είχε κερδίσει τον πρώτο αριθμό αλλά είχε βάλει το λαχείο στο πλυντήριο. Τότε υπήρχαν σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Τώρα έκανε την σκηνοθεσία αυτό το παλιάθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο.

Η συνεργασία του Γιαννιώτη με τον Βούκοβιτς ήταν σπαρταριστή. Θα την βλέπουν πιτσιρικάδες στο εξωτερικό και θα ξεκαρδίζονται. Και να ήθελαν να το κάνουν αποκλείεται να το πετύχαιναν. Με το σφύριγμα της λήξης άρχισα να ακούω και να διαβάζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει μέταλλο και αυτός είναι ο λόγος που παίρνει αποτελέσματα εκτός έδρας. Υποθέτω τα κείμενα, σε περίπτωση νίκης, ήταν έτοιμα και με τη λήξη του ματς πατήθηκε το πληκτρολόγιο.

Ο Δικέφαλος ήταν τυχερός και όχι ικανός που έφυγε ατσαλάκωτος από το Φάληρο. Είναι επιπολαιότητα να ισχυριστώ -με απόδειξη αυτό το παιχνίδι- πως ο ΠΑΟΚ είναι κακή ομάδα. Είναι σαν να μειώνω της εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού που τον ανάγκασε να μοιάζει με τέτοια. Οι ερυθρόλευκοι για μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού υπήρξαν καταιγιστικοί και σου έδιναν την εντύπωση πως σε κάθε κατεβασιά θα δημιουργήσουν φάση για γκολ Στην επόμενη φάση επιβεβαίωναν την εντύπωση αλλά γκολ δεν έβαζαν. Εντάξει, τους σταμάτησε ο Πασχαλάκης, τους χτύπησε και η ατυχία.

Δεν αρκούν όμως, αυτά για να εξηγήσουν την αφλογιστία τους. Συμβαίνει και κάτι άλλο που αφορά την εκτελεστική τους δυνατότητα δηλαδή την ποιότητά τους ως σκόρερ. Μέχρι τώρα είχαν κερδίσει τρία παιχνίδια στο «τσακ» ενώ είχαν χάσει ευκαιρίες με το τσουβάλι. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι τέτοια. Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στην αναμέτρηση. Αυτό που είχε στόχο ο Μαρτίνς το πέτυχε. Η κυριαρχία του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακή. Σπάνια οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να συνδυαστούν.

Καμιά από τις ομάδες που ήρθαν φέτος στο Φάληρο δεν υπέστη τέτοια ακύρωση. Κι όμως ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής. Ο Πασχαλάκης ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Δικέφαλου. Τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Μπίσεσβαρ και ο Κρέσπο. Ολοι οι άλλοι δεινοπάθησαν εκτός του Πρίγιοβιτς που έμεινε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα στημένα εκεί που είναι η δύναμη πυρός των Θεσσαλονικέων δεν απασχόλησαν διόλου την άμυνα των Πειραιωτών ενώ αντίθετα, κάθε στημένο του Ολυμπιακού κατέληγε σε μια ακόμα χαμένη ευκαιρία.

Οτι ο κόσμος των γηπεδούχων τους χειροκρότησε θερμά μετά τη λήξη μαρτυρά ότι υπάρχει ποδοσφαιρικό κριτήριο και αναγνώριση όχι απλά της προσπάθειας αλλά και της συντριπιτικής υπεροχής των ερυθρολεύκων στο χορτάρι. Ο Λουτσέσκου έχει να προβληματιστεί με την ευκοπ0λία που οι αντίπαλοι τσάκισαν την ραχοκοκαλιά της ομάδας του και δεν την άφηναν να αναπνεύσει. Κάνιας και Μαουρίσιο δεινοπάθησαν από τον Καμαρά και τον Φορτούνη.

Ο Μάρτινς θα πρέπει να βρει το γιατρικό για να μην γίνονται όλα ή σχεδόν όλα τα παιχνίδια της ομάδας του ψυχοβγαλτικά. Οποιος δεν βάζει γκολ δεν παίρνει αποτελέσματα και φυσικά δεν παίρνει τίτλους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ