Ο φοβικός Λουτσέσκου και ο απόλυτα προβλέψιμος Ολυμπιακός

Ο φοβικός Λουτσέσκου και ο απόλυτα προβλέψιμος Ολυμπιακός

Ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί πολύ σύντομα. Ένα ματς που μοιάζει να μην υπάρχει χαμένος. Ο ένας κρατάει τη νίκη και τους πολύτιμους τρεις βαθμούς και ο άλλος τις πολλές τελικές και την πίεση στο δεύτερο μέρος. Εάν αμφότεροι μείνουν σε αυτά, τότε θα βλέπουν το δέντρο και θα χάνουν το δάσος.

Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Ο λόγος; Παιχνίδια σαν το σημερινό. Είναι το μοναδικό άθλημα στο οποίο η δικαιοσύνη αποδίδεται με τόσο περίεργο τρόπο, που πολλές φορές νικητές και ηττημένοι μπορούν να νιώθουν την ίδια ικανοποίηση, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με παιχνίδια πρωταθλήματος και όχι με κάποιο ματς που κρίνει τίτλο.

Δεν νομίζω ότι αξίζει να σταθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι, αντιμετωπίζοντας την αναμέτρηση ως ένα μεμονωμένο γεγονός. Αξία έχει, να δούμε τι ακριβώς έγινε στο χορτάρι του Γ. Καραϊσκάκης απόψε. Από τη μία ο γηπεδούχος Ολυμπιακός έδειξε, για ακόμα ένα παιχνίδι, τις ίδιες παθογένειες στο δημιουργικό κομμάτι, τις ίδιες δυσκολίες στο τελείωμα των φάσεων και την έλλειψη σοβαρότητας που διακρίνει την αμυντική του γραμμή όταν πιεστεί. Σε ένα παιχνίδι που έχεις την μπάλα στα πόδια σου τόση ώρα, το να κάνεις τελικές κυρίως μέσα από στημένες φάσεις καταδεικνύει την απουσία σχεδίου απέναντι σε οργανωμένες άμυνες. Ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η πιο δυνατή ομάδα στα στημένα, στοιχείο που του δίνει τη δυνατότητα να βρίσκει γκολ και να παίρνει βαθμούς, αλλά δεν είναι πανάκεια. Ο Μάρτινς για μία ακόμη αγωνιστική επέλεξε το ίδιο αρχικό σχήμα, άργησε να κάνει τις όποιες αλλαγές και φανέρωσε την ανασφάλεια του σε ότι έχει να κάνει με το επίπεδο ετοιμότητας των αναπληρωματικών του.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός που κατάφερε να αποδράσει με τη νίκη από το Φάληρο. Σε περίπτωση που οι Θεσσαλονικείς μείνουν στο αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να καταφέρουν να πετύχουν το μεγάλο τους στόχο, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Ο Λουτσέσκου για δεύτερο στη σειρά ντέρμπι παρουσίασε μία ομάδα πνιγμένη στο άγχος και γεμάτη φοβικά σύνδρομα. Με βάση την ποιότητα που έχει από τη μέση και μπροστά θα περίμενε κανείς μετά το 0-1 ότι θα έκανε πάρτι στον αγωνιστικό χώρο. Αντιθέτως, αυτό που είδαμε απέχει πολύ από την εικόνα μίας ομάδας, που θέλει να αποδείξει ότι ο τίτλος της ανήκει. Σίγουρα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, επειδή όμως το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί όταν δεν το σέβεσαι, καλά θα κάνει ο Ρουμάνος να βάλει το ματς σε επανάληψη, να το δει μόνος του και μετά να ζητήσει συγγνώμη, πρώτα από τον εαυτό του και μετά από τους παίκτες του.

Κλείνοντας ας πάμε και στην επόμενη μέρα. Οι ερυθρόλευκοι έχοντας πλέον υποστεί την πρώτη φετινή τους ήττα, ταξιδεύουν μεσοβδόμαδα στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσουν τη Μίλαν, πριν πάνε ΟΑΚΑ για το δεύτερο κολλητό τους ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πολύ αμφιβάλλω αν στους δύο προσεχείς αγώνες τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, θα θυμούνται οι φίλαθλοι τις χαμένες ευκαιρίες με τον ΠΑΟΚ. Καλό το αφήγημα της νέας ομάδας, αλλά δεν έχει δράκο και τα περιθώρια πλέον στενεύουν. Οι ασπρόμαυροι από την άλλη, με δύο νίκες στα δύο ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό αγόρασαν χρόνο, όμως αν την προσεχή Πέμπτη με την ΜΠΑΤΕ στην Λευκορωσία τα πράγματα εξελιχθούν αρνητικά και τεθεί σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό τους μέλλον, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα φέρουν στο μυαλό τους την εικόνα του φοβισμένου συνόλου του Λουτσέσκου σε Τούμπα και Φάληρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ