Ολυμπιακός: Η επιμονή στο πλάνο θα οδηγήσει στην δικαίωση

Ολυμπιακός: Η επιμονή στο πλάνο θα οδηγήσει στην δικαίωση

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως αλλά έχασε από ένα αυτογκόλ. Υπάρχουν κι αυτές οι βραδιές στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως οι ερυθρόλευκοι είναι στον σωστό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουν σ’ αυτό το μοτίβο. Η επιμονή στο σωστό ποδοσφαιρικό πλάνο θα οδηγήσει στην δικαίωση.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, αλλά οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν από ένα αυτογκόλ. Από ένα δικός τους λάθος έχασαν το ματς οι πειραιώτες.

Παρατηρώντας κάποιος το παιχνίδι στο Φάληρο διαπιστώνει ότι ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό ματς κυριαρχώντας σε κάθε εκατοστό του γηπέδου. Κι αυτό είναι κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και είναι αν θέλετε και το κέρδος για την ομάδα του λιμανιού στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το αποτέλεσμα δεν είναι το παν κι αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Το αναγνώρισε πρώτα απ’ όλους ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο χειροκροτώντας στο φινάλε τον Μαρτίνς και τους παίκτες του Ολυμπιακού. Και το έκανε φυσικά γιατί είδε καλό ποδόσφαιρο από τους ερυθρόλευκους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τα τέλη Ιουνίου και πρέπει να συνεχιστεί. Με την ίδια επιμονή.

Με την ίδια προσήλωση γιατί πολύ απλά φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο ότι ο Ολυμπιακός δουλεύει με σωστό τρόπο. Κινείται στην σωστή κατεύθυνση και πρέπει να επιμείνει στην υλοποίηση του πλάνου για την δημιουργία μιας νέας ομάδας.

Ένας από τους βασικούς στόχους των ερυθρόλευκων είναι η δημιουργία ενός συνόλου που θα παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο. Και αυτό ακριβώς έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έπαιξε καλό, θεαματικό ποδόσφαιρο.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν βέβαια αυτό που ήθελαν οι ερυθρόλευκοι. Και δεν ήταν γιατί η μπάλα πήγε κόντρα στην ομάδα του Πειραιά. Υπάρχουν κι αυτές οι βραδιές στο ποδόσφαιρο και παρά τις 23 τελικές προσπάθειες ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ.

Αυτό όμως που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι το μήνυμα που στέλνουν οι ερυθρόλευκοι ενόψει της συνέχειας. Και είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα παρά την ήττα από τον δικέφαλο του Βορρά.

Ότι δηλαδή γίνεται δουλειά και γίνεται με σωστό τρόπο. Σε μια χρονιά υπάρχουν και τα παιχνίδια που «στραβώνουν». Για κάθε ομάδα σε κάθε χώρα. Κι αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι ένα.

Επιμονή στο πλάνο. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο για να προχωρήσουν. Ακολουθούν σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια και οι πειραιώτες πρέπει να ξεχάσουν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ν’ αφοσιωθούν στον αγώνα με την Μίλαν στην Ιταλία, για την δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως και να’ χουν τα πράγματα ένα είναι το σίγουρο. Ο Ολυμπιακός έχει έναν προπονητή που δουλεύει με την ομάδα του. Φάνηκε ξεκάθαρα και στο ντέρμπι. Έχει ποιότητα στο ρόστερ του και πολλές επιλογές. Φάνηκε και αυτό (και) στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Και το κυριότερο, ομάδα και κόσμος είναι ενωμένοι με το βλέμμα στην επόμενη μέρα.

Αυτό που πρέπει να κάνουν ο Μαρτίνς και οι παίκτες του είναι να συνεχίσουν την δουλειά που έχουν ξεκινήσει και η επιμονή στην εφαρμογή του πλάνου, ενός σωστού ποδοσφαιρικού πλάνου, θα οδηγήσει και στην δικαίωση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ