Πρώτος στο πρώτο σπριντ, αλλά να είναι πρώτος και στον μαραθώνιο

Πρώτος στο πρώτο σπριντ, αλλά να είναι πρώτος και στον μαραθώνιο

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ιστορία του με 5Χ5 νίκες το πρωτάθλημα, με στόχο να φτάσει έως τον τίτλο.

Στο πρώτο «σπριντ» της σεζόν στο πρωτάθλημα, μετά από πέντε «στροφές», ο ΠΑΟΚ μετράει 5Χ5 νίκες και είναι πρώτος (με 13 βαθμούς, όσους έχει και ο Ατρόμητος), αλλά έχει ήδη καλύψει το -2 με το οποίο ξεκίνησε τη χρονιά και έχει ήδη περάσει την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, οι οποίοι είναι οι βασικοί ανταγωνιστές για τον τίτλο.

Το τρόπαιο όμως θα κριθεί στον «μαραθώνιο» των 30 αγωνιστικών και μόνο όποιος είναι τότε πρώτος, στο φινάλε, θα έχει νόημα ότι έχει προηγηθεί.

Το γεγονός ότι ο Δικέφαλος έφτασε στην κορυφή τόσο νωρίς, παρότι δεν έχει πιάσει ακόμη απόδοση ούτε πάνω από το 50% των πραγματικών δυνατοτήτων (που θεωρούμε όλοι ότι έχει σύμφωνα με το ρόστερ που διαθέτει, αλλά και με την μπάλα που τον έχουμε δει να παίζει) είναι στα συν του.

Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ δε νομίζω ότι μπορεί να παίξει χειρότερα από ότι μέσα στο Καραϊσκάκη ή από ότι απέναντι στον Άρη, σε δύο ματς που στο ένα κέρδισε (παρότι δεν ήταν καθόλου καλός) και στο άλλο δεν έχασε (ακόμη και με πολλές αλλαγές, ακόμη και με 10 παίκτες για πάνω από μισή ώρα).

Που μπορεί άραγε να φτάσει ο ΠΑΟΚ όταν αρχίσει να ρολάρει καλύτερα, φορμαριστεί και βρει ρυθμό;

Προφανώς εκεί που ονειρεύονται όλοι στην ασπρόμαυρη οικογένεια: στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος!

Βέβαια μην τρελαθούμε κιόλας, στην 5η αγωνιστική βρισκόμαστε και έχουμε μπροστά μας άλλες 25.

Η κορυφή όμως δεν πρέπει να ζαλίζει την ομάδα (ούτε πέρυσι τη ζάλισε άλλωστε και αν δεν την έκλεβαν θα είχε πάρει τον τίτλο), ούτε να κάνει τους παίκτες υπερόπτες. Οι σερί νίκες γεμίζουν αυτοπεποίθηση τους ποδοσφαιριστές και φέρνουν άλλη ψυχολογία, αλλά το πρωτάθλημα έχει πάρα, πάρα πολύ δρόμο μπροστά του. Μόλις ξεκίνησε!

Ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει τα σωστά υλικά και εργαλεία (παίκτες), τον σωστό αρχιτέκτονα (Λουτσέσκου) και μια πολύ καλή βάση (5Χ5 νίκες στο ξεκίνημα, δύο εκ των οποίων απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό) για να συνεχίσει να κτίζει σωστά, βήμα-βήμα το οικοδόμημα του πρωταθλήματος.

Το διπλό επί του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη με 1-0 ήταν η πρώτη υπέρβαση της σεζόν στο δρόμο για τον τίτλο.

ΥΓ: Κάπου διάβασα στο social media και μου άρεσε το εξής: «Τα χαρτάκια που μοίραζε ο Λουτσέσκου ήταν το ρολό ταμειακής του Γκαρθία από πέρυσι… Όλα έγραφαν: Μην ξεχνάς!!!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ