Ο ΠΑΟΚ που δίνει πόνο είναι πρωτοπόρος χωρίς να παίξει σοβαρά, που να παίξει κιόλας!

Ο ΠΑΟΚ που δίνει πόνο είναι πρωτοπόρος χωρίς να παίξει σοβαρά, που να παίξει κιόλας!

Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται τύχη ή θεία δίκη, η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει μέταλλο και ένα ρόστερ που είναι ικανό να πάρει το πρωτάθλημα ακόμα και με σβηστές τις μηχανές.

Άλλοι το είπαν κάρμα, άλλοι το είπαν θεία δίκη, όπως κι αν έχει το θέμα ο ΠΑΟΚ πήρε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στο Καραϊσκάκη και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, με την μισή Ελλάδα να χαμογελάει και να φουσκώνει από υπερηφάνεια και την άλλη μισή να έχει σκάσει από ζήλια.

Από χθες το βράδυ, μέχρι και σήμερα το απόγευμα έχω διαβάσει 15.000 αναλύσεις για το ντέρμπι. Από ΠΑΟΚτσήδες, αλλά και Ολυμπιακούς. Ο καθένας με τα «γυαλιά» που φοράει παρουσιάσει την επιτυχία ή την αποτυχία της ομάδας του όπως τον βολεύει. Το θέμα είναι ένα ο ΠΑΟΚ κέρδισε έστω μ’ αυτό τον τρόπο και κατέκτησε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία της Super League και τίποτα παραπάνω.

Για μένα το πιο ωραίο και το πιο ελπιδοφόρο ήταν στις αναμετρήσεις σε Τούμπα και Καραϊσκάκη, ότι είδαμε ποδόσφαιρο. Χωρίς ακρότητες, από τους «επιστήμονες» ή τους «μάο – μάο». Χωρίς διαιτητές που θα κρίνουν αποτελέσματα. Και στο τέλος τους ποδοσφαιριστές να αγκαλιάζονται και να φεύγουν για τα αποδυτήρια χωρίς τσαμπουκάδες και προπηλακισμούς. Αυτή την εικόνα πρέπει να βλέπουμε κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα.

Ο Δικέφαλος, στο Φάληρο, ήταν από μέτριος έως κακός. Εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε η εικόνα της ομάδας, με απογοήτευσε. Όσο έβλεπα το παιχνίδι και τις δυσκολίες που είχε να βάλει τη μπάλα κάτω και να φτιάξει μια σωστή επίθεση τόσο ένιωθα άβολα. Πίστεψα πως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από το Καραϊσκάκη όχι με τη νίκη, αλλά με την ισοπαλία. Ακόμα και όταν ο Βούκοβιτς έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα, έλεγα πως όσα και να βγάλει ο Πασχαλάκης θα γίνει το στραβό και θα μπει στις καθυστερήσεις κάποιο γκολ.

Για τις συνεχιζόμενες μέτριες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ υπάρχει εξήγηση στο που οφείλεται. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας, στον Δικέφαλο υπάρχει μεγάλη κούραση από τα συνεχιζόμενα παιχνίδια. Οι ασπρόμαυροι για όσους ξεχνούν ήταν η μοναδική ομάδα που φορμαρίστηκε νωρίς προκειμένου να πετύχει τον ευρωπαϊκό της στόχο. Αντιμετώπισε δυνατές ομάδες με τριπλάσια (Βασιλειά), πενταπλάσιο, (Σπαρτάκ Μόσχας), αλλά και δεκαπλάσιο (Μπενφίκα) μπάτζετ. Στην διακοπή που υπήρξε στο πρωτάθλημα, λόγω εθνικής, η Μεσήμβρια είχε αδειάσει καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν με τις Εθνικές τους ομάδες. Ο Λουτσέσκου προσπαθεί να βρει το πως θα ξεκουράσει τους ποδοσφαιριστές, αλλά το πιο σημαντικό να μην κάνει μεγάλη αγωνιστική κοιλία.

Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο για τον Δικέφαλο είναι ότι κατάφερε από την 5η κιόλας αγωνιστική, να καλύψει το -2 που είχε από το ξεκίνημα της σεζόν και να προσπεράσει την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο βαθμολογικό πίνακα. Ο τρόπος με τον οποίο απέδρασε από το Καραϊσκάκη έκανε πολλούς να επικεντρωθούν στο κάρμα και στα παιχνίδια της μοίρας.

Επειδή κάποιοι ξεχνάνε γρήγορα, να τους θυμίσω πως τα προηγούμενα χρόνια όταν ο ΠΑΟΚ ζωγράφιζε στον αγωνιστικό χώρο δεν έφευγε από το Καραϊσκάκη με το «τρίποντο». Γιατί τότε στον Ολυμπιακό υπήρχαν οι παίκτες που με μια τους ενέργεια θα έστελναν τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό που είχατε κάποτε εσείς τώρα το έχει ο ΠΑΟΚ. Πλέον ο Δικέφαλος διαθέτει παίκτες που σε μια κακή βραδιά μπορούν μόνοι τους να ανατρέψουν τα δεδομένα ενός ντέρμπι.
Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται τύχη ή θεία δίκη, η ουσία είναι πως αυτή η ομάδα έχει μέταλλο και ένα ρόστερ που είναι ικανό να πάρει το πρωτάθλημα ακόμα και με σβηστές τις μηχανές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ