Η τεράστια, διπλή ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

Η τεράστια, διπλή ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

Η εβδομάδα των αποδείξεων για την ΑΕΚ ξεκινά από σήμερα και συνεχίζεται την Κυριακή, με δύο παιχνίδια που παρότι είμαστε στην αρχή της σεζόν, είναι ικανά να κρίνουν πολλά.

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές. Μπορεί η ΑΕΚ να κερδίσει απόψε την Μπενφίκα; Η απάντηση είναι πως φυσικά και μπορεί. Θα είναι εύκολο; Σε καμία περίπτωση. Η Ένωση θα βρει απέναντι της μια ομάδα σούπερ ποιοτική, που όπως έδειξε και στην Τούμπα, αν την υποτιμήσεις ή ξεθαρρέψεις επικίνδυνα, είναι ικανή να σε διαλύσει.

Εκτιμώ πως αυτό το γνωρίζει καλά η ΑΕΚ. Που είναι προετοιμασμένη τουλάχιστον για να μην την πατήσει έτσι. Οι Κιτρινόμαυροι δεδομένα θα κυνηγήσουν τους τρεις βαθμούς, όμως με σύνεση. Χωρίς να δώσουν περισσότερα δικαιώματα από όσα πρέπει.

Αυτό είναι ξεκάθαρο βάσει των όσων προκύπτουν από τα Σπάτα για τις σκέψεις του Μαρίνου Ουζουνίδη σχετικά με τα αγωνιστικά του πλάνα. Όπου όλα δείχνουν πως θα υπάρξει διαφοροποίηση σε σχέση με την τακτική που εφαρμόζει η ΑΕΚ στα περισσότερα παιχνίδια της.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει μελετήσει καλά την ομάδα του Βιτόρια και ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να περιορίσει την επιθετική λειτουργία της. Εφόσον αυτό επιτευχθεί, τότε η ΑΕΚ θα κυνηγήσει το γκολ, ψάχνοντας κενά στην άμυνα των Πορτογάλων. Που γενικώς έχει ζητήματα.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία απόψε. Να πάρει μια νίκη που θα την βάλει στο κόλπο της διεκδίκησης της 3ης θέσης του ομίλου και θα δώσει άλλο νόημα στα παιχνίδια που ακολουθούν. Σε διαφορετική περίπτωση και με δεδομένο πως ακολουθούν δύο παιχνίδια με την Μπάγερν, η συμμετοχή της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ θα μετατραπεί σε μάλλον τυπική υπόθεση.

Το αποψινό ματς ωστόσο, δεν είναι η μοναδική ευκαιρία της εβδομάδας για την ΑΕΚ. Τέτοια είναι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ η ομάδα του Μαρτίνς βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η Ένωση μπορεί να την κάνει ακόμα δυσκολότερη, βάζοντας σε περίεργες διαδικασίες τον Ολυμπιακό.

Όχι τόσο γιατί θα πάρει κάποια τρελή βαθμολογική διαφορά, όσο για το ψυχολογικό χτύπημα που θα καταφέρει σε έναν από τους αντιπάλους της στην μάχη για τον τίτλο.

Η Ένωση έχει μπροστά της δύο τεράστιες ευκαιρίες για να κάνει αντίστοιχα άλματα σχετικά με δύο μεγάλους στόχους της σεζόν. Και αυτή η διπλή ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Η αρχή πρέπει και μπορεί να γίνει απόψε. Σε ένα παιχνίδι που θα χρειαστεί υπομονή, πίστη, καθαρό μυαλό και δύναμη από την εξέδρα. Που πρέπει απόψε, όπως και την Κυριακή, να είναι γεμάτη και στο… πόδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ