Το πλάνο επιτυχίας του Λουτσέσκου για το πρωτάθλημα

Το πλάνο επιτυχίας του Λουτσέσκου για το πρωτάθλημα

Το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, το DNA της ομάδας, αλλά και παίκτες με προσωπικότητα είναι τα στοιχεία που δίνουν το πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου, έναντι των αντιπάλων του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στον αγωνιστικό Γολγοθά που είχε ο ΠΑΟΚ τα πήγε περίφημα. Εκτός από την ήττα από την Τσέλσι, που δύσκολα μπορεί ομάδα να την κοντράρει, μετράει για το πρωτάθλημα μόνο νίκες. Κέρδισε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, την ΑΕΚ στην Τούμπα, αλλά και τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ενώ έφερε μια ισοπαλία σε ένα αδιάφορο παιχνίδι με τον Άρη για το κύπελλο. Έβγαλε μια σειρά αγώνων δύσκολων αλώβητος παίρνοντας ψυχολογία για τη συνέχεια.

Οι Ασπρόμαυροι την Πέμπτη θα δώσουν ένα καθοριστικό παιχνίδι στην Λευκορωσία με τη Μπάτε Μπορίσοφ θέλει τη νίκη για να κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Το βαρύ πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την αναμέτρηση στην Τούμπα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Στη συνέχεια ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων που έχουν οι εθνικές ομάδες στο UEFA Nations League.

Για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πετύχει το απόλυτο, 5Χ5, υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία κατάφερε να περάσει, όχι φέτος, αλλά από πέρσι ο Ράζβαν Λουτσέσκου στην ομάδα του. Από τότε που αποφάσισε να τα αλλάξει όλα, στο παιχνίδι με την Ξάνθη και να βάλει ποδοσφαιριστές μαχητές. Από τότε άρχισε να περνάει στην ομάδα τα δικά του στοιχεία τα οποία τα κρατάει και προφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού. Ο Ρουμάνος τεχνικός δείχνει να εμπιστεύεται στο ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων την περσινή ομάδα, αν ήταν στο χέρι του να κρατήσει τον Κάμπος θα το έκανε με μεγάλη ευχαρίστηση. Δεν προχωράει σε μεγάλες αλλαγές γιατί πολύ απλά δεν θέλει να αλλοιώσει τα στοιχεία που έχει προσδώσει στην ομάδα του.

Ο Λουτσέσκου συμπεριφέρεται σαν «πατέρας» τους στους ποδοσφαιριστές, από τον πιο μεγάλο μέχρι και τον πιο μικρό μέσα στην ομάδα. Δεν ανέχεται αυτούς που διαταράσσουν το οικογενειακό κλίμα, όπως στην περίπτωση του Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος άσος, σε κάποιες άλλες εποχές θα έπαιρνε άφεση αμαρτιών με τον 49χρονο τεχνικό όμως δύσκολο. Του επιβλήθηκε σιωπηρή τιμωρία, ζήτησε συγνώμη, αλλά και πάλι έμεινε εκτός αποστολής από την αναμέτρηση με τη Μπάτε Μπορίσοφ.

Μετά από πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ, απέκτησε το DNA του νικητή, αλλά και ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Ο τεχνικός του Δικεφάλου δεν τους αντιμετωπίζει διαφορετικά από τους άλλους. Δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια στην ομάδα του. Κατάφερε να τους κάνεις όλους μια γροθιά. Ένα χαρακτηριστικό του κλίματος που υπάρχει στην ομάδα είναι πως όλοι μετά από κάθε τέρμα τρέχουν να αγκαλιάσουν τον προπονητή τους. Στον Δικέφαλο υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα και να πάρουν παιχνίδια ακόμα και μόνοι τους. Στο Καραϊσκάκη ήταν ο Πασχαλάκης, στην Τούμπα με την ΑΕΚ ο Πρίγιοβιτς, στον ΟΦΗ ο Μπίσεσβαρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ