Ολυμπιακός: Κρατάει τον κουμπαρά, διατηρεί τις ισορροπίες!

Ολυμπιακός: Κρατάει τον κουμπαρά, διατηρεί τις ισορροπίες!

Πως εξηγούνται οι επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για τα 90λεπτα με την Μίλαν και την ΑΕΚ…

Με την πρώτη ανάγνωση της αποστολής του Ολυμπιακού για το Μιλάνο, ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται να δίνει προτεραιότητα στο ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ και να βάζει σε δεύτερη μοίρα την αναμέτρηση με την Μίλαν.

Ισχύει όμως κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα; Μπορεί και όχι, καθώς ο Πορτογάλος προπονητής δεν θα ήταν εύκολο να προσεγγίσει το ραντεβού με τον Γκαντούζο ως ένα παιχνίδι για το… κύπελλο. Έτσι κι αλλιώς και για το δικό του το βιογραφικό οι επιδόσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελούν σημαντική παράγραφο, συνεπώς δεν θα μπορούσε ούτε να σνομπάρει, ούτε και να «θυσιάσει» το 90λεπτο με τους Ιταλούς, από τη στιγμή μάλιστα που έμεινε αήττητος στην πρεμιέρα με την Μπέτις.

Πιθανότατα, ο Μαρτίνς κρίνει ότι αν συνέχιζε με την ίδια ενδεκάδα και στο Μιλάνο, με αυτήν δηλαδή που ξεκίνησε την τρέχουσα διαδρομή, θα αναλάμβανε περισσότερο ρίσκο, πέρα από το γεγονός ότι θα έπρεπε να ασπαστεί, υποχρεωτικά, το rotation  στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Για αυτό και προτιμά να αντλήσει επιλογές σε αυτό το χρονικό σημείο από τη δεξαμενή του ρόστερ του, με σκοπό να διατηρήσει μία ισορροπία και σε ότι αφορά τον κουμπαρά των δυνάμεων, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των παικτών του.

Ο Σισέ, για παράδειγμα, έμεινε έξω από την ενδεκάδα επειδή παρουσιάστηκε αρκετά επιπόλαιος στα φιλικά ματς, ιδιαίτερα σε αυτό με την Αϊντχόφεν και είδε τον Βούκοβιτς να ξεκινάει στο κέντρο της άμυνας.  Από τη στιγμή όμως που ο Σέρβος ενήργησε με αυτόν τον τρόπο και …σκόραρε στη δική του εστία στο ματς με τον ΠΑΟΚ,  τότε γιατί να περιμένει άλλο ο Σενεγαλέζος, ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με τον Λεβαδειακό, στο κύπελλο;

Το ίδιο ισχύει και για τον Ζοσέ Σα που ψάχνει κι αυτός τη δική του ευκαιρία για να «μείνει» κάτω από την ερυθρόλευκη εστία», ενώ η τριάδα με τους Γκιγιέρμε, Νάτχο και Τουρέ αργά ή γρήγορα θα έμπαινε στον άξονα της ενδεκάδας, αφού δεν θα μπορούσε να γίνει και… διαφορετικά.

Το αν ο Μαρτίνς έκανε σωστά τη διαχείριση του υλικού θα μας το απαντήσουν τα 180 λεπτά των αγώνων του Ολυμπιακού με την Μίλαν και την ΑΕΚ, όμως σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε να ασπαζόμαστε την άποψη ότι οι ερυθρόλευκοι τούτη τη φορά έχουν βρει «κανονικό»προπονητή και θα πρέπει να πορευτούν με αυτόν, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Όταν φτιάχνεις καινούργια ομάδα δεν ποντάρεις στο σήμερα, αλλά στο αύριο, για αυτό και θα πρέπει να συνεχίσεις να την εμπιστεύεσαι, όποιες κι αν είναι οι επιδόσεις της και να την περιμένεις, ακόμη και στη θετική εκδοχή της ιστορίας.  Μονόδρομος αποτελεί αυτή η επιλογή και ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα λόγο να κοιτάξει πίσω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ