Οι «πράσινοι διάβολοι» σκορπούν τον φόβο

Οι «πράσινοι διάβολοι» σκορπούν τον φόβο

Οι παίκτες του Δώνη είναι παντού και αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί και ο δολοφόνος… Οι οπαδοί του τον λατρεύουν, οι αντίπαλοι πλέον τον φοβούνται.

Το μεγαλύτερο στοίχημα της ομάδας του Γιώργου Δώνη, με το που ξεκινούσε το πρωτάθλημα, ήταν να κερδίσει τον κόσμο της. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν υποστεί ήδη νευρικό κλονισμό και είχαν φτάσει στα όρια της κατάθλιψης. Σε κάτι λιγότερο από 1,5 μήνα το σκηνικό έχει αλλάξει και σε αγωνιστικό χώρο κι εξέδρα βλέπεις μόνο χαμόγελα. Ο κόσμος του «τριφυλλιού» θέλει να βρεθεί κοντά σ’ αυτή την ομάδα. Το έκανε στο πρώτο εντός έδρας ματς με τη Λαμία με έναν ικανοποιητικό αριθμό κοντά στις 10.000. Αρκετός για την κατάσταση που επικρατούσε τότε. Με τον Λεβαδειακό υπερδιπλασιάστηκε η προσέλευση. Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα χάλασε το πάρτι ο Ζορμπάς.

Στο Αγρίνιο σε ένα ματς σχετικά αδιάφορο, σε πρεμιέρα κυπέλλου με πολλούς αναπληρωματικούς βρέθηκαν 300 άτομα. Και στην Τρίπολη αν βοηθήσει ο καιρός, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα ξεπεράσουν τις 2.000. Σε περίπτωση νίκης, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι οι εξέδρες του ΟΑΚΑ με τον Πανιώνιο (μετά τη διακοπή) και πάντα σε περίπτωση που δεν κάνει κόλπα ο καιρός, θα θυμίσουν παλιές καλές εποχές στο συγκεκριμένο στάδιο.

Το στοίχημα κερδήθηκε και με το παραπάνω. Σαφώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει δώσει παιχνίδια μεγάλου βαθμού δυσκολίας, αλλά οι φίλοι του «τριφυλλιού» αναγνωρίζουν την προσπάθεια, το φιλότιμο, τη θέληση, το ταλέντο των παικτών και φυσικά τη δουλειά του 49χρονου τεχνικού. Υπάρχουν ζόρικα ματς μπροστά, αλλά αυτή η ομάδα φαίνεται ικανή να τρελάνει περισσότερο τον κόσμο της.

Το δεύτερο μεγάλο στοίχημα, για όλους στην ομάδα, είναι επίσης σε καλό δρόμο για να το κερδίσουν. Ο Παναθηναϊκός είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια δεν σκορπούσε φόβο. Όλοι πίστευαν ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. Ότι έχουν τύχη απέναντι στο «τριφύλλι». Είναι μεγάλη ήττα αυτή για έναν τεράστιο σύλλογο. Να δίνεις δικαιώματα. Η ομάδα του Δώνη νίκησε στην Ξάνθη χωρίς να απειληθεί. Ζορίστηκε με τη Λαμία, αλλά βρήκε λύσεις. Πέρασε σαν σίφουνας από την ΑΕΛ κι έκοψε νωρίς τον βήχα στον Λεβαδειακό. Εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, το διαγώνισμα για τα μαθητούδια του Δώνη ήταν πιο δύσκολο. Πάλι είχαν τις σωστές απαντήσεις.

Φτάσαμε και στο Κύπελλο. Πολλές αλλαγές με ντεμπούτο σε επίσημο ματς για τους Παντελάκη, Αποστολάκη, Θεοχάρη, Κότσαρη. Σε μία δύσκολη έδρα. Ο Παναιτωλικός μεσοεπιθετικά είχε μόνο ξένους. Έξι παίκτες πιο έμπειρους από τα πιτσιρίκια του Δώνη και οι περισσότεροι θεωρούνται βασικοί όπως οι Λουσέρο, Πάουλο Μάρκος, Καμαρά, Ντίας. Συν τον Ρότσα αριστερό μπακ. Οι Αγρινιώτες, όπως ήταν λογικό 2-3 ευκαιρίες τις βρήκαν. Δεν σκόραραν, ενώ είναι αλήθεια ότι δεν σφυροκόπησαν τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έλεγχαν απόλυτα κι έχασαν πέναλτι.

Όλα αυτά έως το 55’. Μετά υπήρχε μόνο ο Παναθηναϊκό στο γήπεδο. Φάνηκε διαφορά και στη φυσική κατάσταση. Στα τρεξίματα των μικρών δαιμόνων δεν είχε απάντηση ο Παναιτωλικός. Σε κάθε σπιθαμή του γηπέδου έβλεπες φανέλες του «τριφυλλιού». «Πράσινοι διάβολοι» παντού. Πρέσαραν να πάρουν τη μπάλα, το μυαλό ήταν πως θα επιτεθούν και μόλις την έχαναν λυσσούσαν για να την ξανακερδίσουν. Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να περάσει τη σέντρα. Και γιατί δεν είχε δυνάμεις και γιατί ψυχολογικά είχε χαθεί η πίστη. Έβλεπε απέναντί του φορτισμένες μπαταρίες και διέκρινες στις κινήσεις των παικτών του ότι θα έρθει το μοιραίο. Όπως και συνέβη.

Ο Χρήστος Δώνης μπήκε κι έδωσε φρεσκάδα και ωριμότητα στη μεσαία γραμμή. Ο Εμμανουηλίδης ήταν πραγματικά διαβολάκος. Κι εμφανίστηκε ξανά ο δολοφόνος. Ο Ιταλός Φεντερίκο Μακέντα έχει 114 λεπτά συμμετοχής έως τώρα σε τρία ματς. Με μία ασίστ και δύο γκολ. Ένα γκολ ανά 57 λεπτά δηλαδή. Τρομερό ξεκίνημα. Θα μπορούσε να πούμε περισσότερα για τον Ρωμαίο φορ και τα εκπληκτικά τελειώματα. Δεν χρειάζεται. Η διάρκεια μετράει. Απλώς να υπενθυμίσουμε ένα άρθρο στις 4 Σεπτεμβρίου. Όταν ήρθε και η γκρίνια στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού κυριαρχούσε. Μοιάζει ίσως τόσο επίκαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ