Παγκράτι- Παναθηναϊκός : Για καφέ στην Υμηττού… 

Παγκράτι- Παναθηναϊκός : Για καφέ στην Υμηττού… 

Ο Παναθηναϊκός άκουσε Β’ Εθνική και νόμισε πως θα κερδίσει φορώντας… σαγιονάρες

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε στο Παγκράτι με μια ομάδα Β Εθνικής τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν στο πλαίσιο του Κυπέλλου. Ο Τσάβι Πασκουάλ έβγαλε εκτός δωδεκάδας τους Καλάθη, Λάσμε, Λάνγκφορντ για να τους ξεκουράσει πνευματικά και σωματικά, στέλνοντας το μήνυμα στους υπόλοιπους πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλό τους με τον πρέποντα σεβασμό.

Κι όμως είδε για δυο δεκάλεπτα μια κατάσταση… ζεν από τους παίκτες του. Να είναι μπλαζέ, σε στυλ «έλα μωρέ δεν τους βλέπουμε καν», να βαριούνται στην άμυνα, να κάνουν εύκολα λάθος στην επίθεση και να μην έχουν καθόλου ρυθμό. Κέρδιζαν, αλλά μόνο με τη φανέλα τους κι όχι με την προσπάθειά τους.

Έβλεπε από την απέναντι πλευρά τους γηπεδούχους να παλεύουν για να κερδίσουν την κάθε μπάλα, να τρέχουν, να πηδάνε, να βουτάνε και να προσπαθούν, όσο μπορούν, να δείξουν ότι είναι ικανοί να τα βάλουν με το «μεγαθήριο».

Γι αυτό και δυο φορές άρχισε να ουρλιάζει και να χτυπιέται με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, ενώ στο ημίχρονο τα… έψαλε για τα καλά στους λεβέντες του.

Η διαφορά φάνηκε αμέσως στο ξεκίνημα του β’ μέρους που έπαιξαν άμυνα και εξαφανίστηκαν στο σκορ. Μια στιγμή όμως. Έτσι δεν γίνεται δουλειά! Κι ο Ηφαιστος Λήμνου δεν φαίνεται σε καλή κατάσταση. Θα μπουν πάλι μπλαζέ το Σάββατο στο ματς δηλαδή; Θα παίζουν τόσο, όσο;

Όταν παίζεις με τη φωτιά στο τέλος καίγεσαι…

Από εκεί και πέρα ο Καταλανός ήθελε να ρετουσάρει κάποια πράγματα, δοκιμάζοντας κυρίως ειδικές καταστάσεις. Όποτε είχε ευκαιρία και ανεξαρτήτως του σκορ, που έγραφε το ταμπλό, έπαιρνε ταϊμ άουτ ή έδινε εντολή για short plays «βαφτίζοντάς» τα σε κανονικές συνθήκες.

Όταν μάλιστα άρχισαν να τον… ακολουθούν και οι παίκτες του τα πράγμα ήταν καλύτερα.

Ο Τόμας για παράδειγμα το είδε πολύ σοβαρά, ήταν συγκεντρωμένος και βοήθησε σημαντικά να γίνει η δουλειά. Ο Παπαπέτρου ήταν άστοχος και ο Λεκαβίτσιους… χαμένος στα στενά του Παγκρατίου!

Ο Λιθουανός έκανε κακό παιχνίδι, ήταν «μπερδεμένος» και προβλημάτισε. Έχουμε ξανατονίσει σε προηγούμενα σημειώματα: Είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοσή του διαφορετικά ο Νικ Καλάθης θα πρέπει να παίζει σούπερ για 35 λεπτά κι αυτό δεν μπορεί να γίνεται όλη τη σεζόν.

Πολύ πιθανόν να τον… παρέσυρε το κλίμα «ωχ μωρέ τώρα, Παγκράτι». Θα δείξει…

Από εδώ και πέρα τα πράγματα σοβαρεύουν και κάθε λάθος θα μετράει. Στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» οι πράσινοι έδειξαν πως έχουν σωστές βάσεις. Καιρός να το επιβεβαιώσουν πάνω στο παρκέ.

ΥΓ Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης είναι ο τρίτος ποϊντ γκαρντ της ομάδας. Εχει τεράστιες δυνατότητες και παιχνίδια σαν αυτό με το Παγκράτι είναι σούπερ ευκαιρίες που πρέπει να τις αρπάζει από τα μαλλιά. Δεν το έκανε στο ΜΕΤΣ. Το πρόβλημα όμως με τις ευκαιρίες είναι πως φεύγουν και δεν ξαναγυρίζουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ