Στιγμιαία λάθη υπονόμευσαν μια σπουδαία εμφάνιση

Στιγμιαία λάθη υπονόμευσαν μια σπουδαία εμφάνιση

Ηταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη και έχει τόσο καλή κυκλοφορία της μπάλας και υψηλά ποσοστά κατοχής. Τα προσωπικά αμυντικά λάθη του στοίχισαν.

Tώρα είναι η στιγμή που πρέπει να αποφασίσεις πως θες να δεις το ποτήρι. Μισογεμάτο σημαίνει ότι ικανοποιήθηκες από την εμφάνιση και κρατάς τα πρώτα εβδομήντα λεπτά. Μισοάδειο, σκέφτεσαι ότι είναι αποτυχία να χάσεις από την Μίλαν με 3-1 ύστερα από τέτοια εμφάνιση. Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν ηττήθηκε από την Μίλαν ως συνέπεια κάποιας καταφανούς ανωτερότητας της ιταλικής ομάδα. Ηττήθηκε από συγκεκριμένα αμυντικά λάθη που έγιναν από συγκεκριμένους παίκτες.

Στο παιχνίδι με την Μπέτις στο γήπεδό τους, οι ερυθρόλευκοι αναγκάστηκαν να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο και να αμυνθούν παραδίδοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στην ισπανική ομάδα. Στο Σαν Σίρο έπαιξαν με διάθεση να επιτεθούν και να επιβάλλουν εκείνοι τον ρυθμό τους. Κι είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη και έχει τόσο καλή κυκλοφορία της μπάλας και υψηλά ποσοστά κατοχής. Ούτε αμηχανία ούτε πανικός. Ομάδα οργανωμένη που κατάφερνε να αποσβένει την πίεση της Μίλαν γιατί κυκλοφορούσε την μπάλα και δεν επέτρεπε στους Ιταλούς να βγάζουν την μια επίθεση μετά την άλλη.

Τουναντίον, αυτή η σπουδαία κυκλοφορία έδινε την δυνατότητα στους ερυθρόλευκους να βγαίνουν σε θέση βολής και να προηγηθούν με την σπουδαία σέντρα του Κούτρη και την κίνηση του Γκερέρο να ξεμαρκαριστεί μέσα στην περιοχή και να πιάσει την φαλτσαριστή κεφαλιά που ήταν αδύνατο να βγάλει ο Ρέινα. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να οπισθοχωρήσει πιεζόμενος ο Ολυμπιακός, για να περιφρουρήσει τα κεκτημένα, εξακολούθησε να ελέγχει το παιχνίδι και να βγάζει οργανωμένες επιθέσεις που θορυβούσαν την άμυνα της ομάδας του Γκατούζο.

Το υποδειγματικό παιχνίδι της ομάδας του Πέδρο Μάρτινς υπονομεύτηκε από στιγμιαία λάθη της άμυνας που δεν έχουν να κάνουν γενικά με την ανασταλτική λειτουργία αλλά με ατομικά λάθη που στοίχισαν. Σε εγχώριες και με ομάδες μειωμένης δυναμικότητας δεν θα στοίχιζαν και ίσως να μην τα καταγράφαμε σαν τέτοια.

Σε αυτό το επίπεδο και με αυτή την ομάδα είναι περίπου σίγουρο ότι αν δεν τραβηχτείς έγκαιρα για να βγάλεις οφσάιντ τον Κρουτόνε, τότε είναι περίπου βέβαιο ότι ο Ροντρίγκες θα τον σημαδέψει σωστά και ο ίδιος θα πιάσει την κεφαλιά εκεί που δεν θα μπορεί να την κατεβάσει ο τερματοφύλακας. Κι ο Σισέ δεν τον έβγαλε οφσάιντ. Ούτε φρέναρε τον ο Ιγκουαίν δεχόταν την μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Τσαλχάνογλου τον οποίο άφησαν να κάνει ανενόχλητος μια κούρσα ο Φετφατζίδης και ο Τοροσίδης.

Θα αναλογιστεί κανείς, πως συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Όταν όμως συμβαίνουν εις βάρος σου τότε τα περιθώρια να αντιδράσεις είναι περιορισμένα . Και ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε. Εφυγε ηττημένος από το Μιλάνο σε μια πολύ καλή εμφάνιση. Κι αν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ λέγαμε ότι προδόθηκε από την άσφαιρη επίθεσή του για την ήττα στο Μιλάνο μπορούμε να λέμε ότι τον πρόδωσαν τα στιγμιαία λάθη των αμυντικών του….

Κατά τα λοιπά, ο Ολυμπιακός έχει να ποντάρει στον Γκιγιέρμε που είναι έτοιμος να μπει στην εντεκάδα , στον Τουρέ που έλαμψε με κάποιες (όχι λίγες) ενέργειές του, στον Νάτχο που είναι ιδανικός στην προώθηση της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού και τον Σα που είναι ένας αξιόπιστος τερματοφύλακας. Επιθετικά και ο Κούτρης ήταν στα περσινά υψηλά στάνταρ.  Ο Σισέ ενθουσιάζει μέχρι την στιγμή που θα ρίξει μια στην καρδάρα με το γάλα και ο Ναουέλ θέλει ιδιαίτερα μαθήματα πάνω στην τακτική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ