Ζαμπά(μ) και κάτω!

Ζαμπά(μ) και κάτω!

Το... αριστοκρατικό καρέ του ΠΑΟΚ και η επιλογή των «11 άλλων» που δεν βγήκε στον Μάρτινς.

Πω πω! Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Στο τέταρτο ο ΠΑΟΚ είχε καθαρίσει την μπουγάδα στο Μπορίσοφ, μια έδρα στην οποία τα… 0-3 στο 17′ απλώς δεν υπάρχουν! Και η Αϊντχόβεν, π.χ., προ μηνός σκόραρε τρις εκεί μέσα, αλλά δέχθηκε δύο και απέδρασε στο φινάλε στον δρόμο προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ…

Κι όμως, οι Θεσσαλονικείς, με τον Ζαμπά να οργιάζει σε γνώριμα κλίματα, έκαναν την Μπάτε να φαντάζει τόσο μικρή κι ασήμαντη! Δεν προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον ο Λουτσέσκου (μάλλον επειδή ακολουθεί ο Απόλλων), μπήκαν σεληνιασμένοι οι παίκτες του και το ευρωπαϊκό αήττητο εκτός έδρας συνεχίστηκε και στη Λευκορωσία.

Ακόμα κι όταν απάντησε η Μπάτε, απλώς ξαναπάτησε λίγο το γκάζι ο δικέφαλος κι έκανε καρέ με τον Πέλκα. Κι αν χρειαζόταν κι άλλα γκολ, θα τα έβρισκε! Από τις βραδιές που θα μείνουν στη μνήμη όχι για τη νίκη επί ενός σπουδαίου αντιπάλου, αλλά επειδή η μεγάλη ομάδα, η αριστοκρατική, ήταν ο ΠΑΟΚ.

Νωρίτερα, στο Μιλάνο, ο Ολυμπιακός δημιούργησε όλες τις υπέρ του προϋποθέσεις για μια σημαντική βραδιά κόντρα στη Μίλαν, αλλά και μόνος τις πέταξε στα σκουπίδια! Το πείραμα με 11 «άλλους» του Μάρτινς λειτούργησε αρκετή ώρα, αλλά με τον Σισέ «παρόντα – απόντα», για τις απαιτήσεις αυτού του «επιπέδου μόδας», και τη μετάβαση από συνθήκες επίθεσης σε εκείνες της άμυνας (όταν χανόταν η μπάλα) ολοένα και να χαλαρώνει όσο φορτώνονταν αγωνιστικά λεπτά και ο Γκατούζο το είχε γυρίσει σε 4-4-2, το φινάλε ήταν φυσιολογικό.

Επιλογή συνειδητή του προπονητή προκειμένου θυσιάζοντας τώρα αποτελέσματα -όσο δεν είναι βαθμολογικά με την πλάτη στον τοίχο- να έχει τόσο δυναμικό διαθέσιμο αργότερα; Επιλογή που είχε να κάνει και με το επερχόμενο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ; Όπως κι αν έχει, η επιλογή δεν βγήκε! Οι περισσότεροι που χρησιμοποιήθηκαν ανταποκρίθηκαν. Θα ήταν και παράλογο, υπό τέτοιες απαιτήσεις αγώνα, να μην υπήρχαν αδύναμοι (αναπληρωματικοί) κρίκοι! Ωστόσο, μια πιο δεμένη και ανταγωνιστική 11άδα ίσως να διαμόρφωνε αλλιώς τα βαθμολογικά δεδομένα του ομίλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ