Η οικονομία του πρωταθλήματος μεριμνά για όλους

Η απουσία του Βέλεθ, φέρνει τον Μάβραϊ μπροστά στην ευκαιρία της μονιμοποίησης στην ενδεκάδα.

Η οικονομία του πρωταθλήματος μεριμνά για όλους | to10.gr

Μεγάλη η απώλεια του Φραν Βέλεθ από το Σαββατιάτικο ματς του Άρη στη Νέα Σμύρνη. Αν δεν είστε από αυτούς που παρακολουθούν τον Άρη και δεν έχετε άποψη για τον Ισπανό στόπερ, το προφανές στοιχείο που το πιστοποιεί, είναι ότι μιλάμε για τον πρώτο σε κλεψίματα στόπερ στη Σούπερ Λιγκ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Δεν είναι όμως μόνο τα προφανή: Ο Βέλεθ είναι ο καλύτερος του Άρη στο build up. Μόνο κουτός δεν ήταν ο Παντελίδης που έδωσε εντολή να πέφτει πάνω του παίκτης του Αστέρα, ώστε να οδηγήσει όσο περισσότερο μπορούσε τη μπάλα στο Δεληζήση, που φέτος μαθαίνει να παίζει με τον τρόπο που… απαγορεύει το εύκολο, το σήκωμα της μπάλας δηλαδή προς τη μεσαία γραμμή.

Και κάτι ακόμη: Ο Βέλεθ παίζει με κλειστά μάτια με τον Κουέστα, έπαιζαν μαζί στη Βίσλα αλλά και στην Ισπανία τα προηγούμενα χρόνια. Ένα “μυστικό” στην καλή χημεία που βγάζει ο Άρης είναι ότι οι δυο τους έχουν πολλά κοινά χιλιόμετρα.

Η οικονομία του πρωταθλήματος όμως… μεριμνά για όλους. Και έρχεται κατά τα φαινόμενα η ώρα του Μέργκιμ Μάβραϊ.

Ο Αλβανός διεθνής φεύγει μετά το ματς μαζί με το Μπάσα για άλλη μια πρόσκληση τη εθνικής του ομάδας. Άρα στο κομμάτι της ψυχολογίας είναι καλά. Είναι σε καλή σωματική κατάσταση έχοντας ξεπεράσει ένα πρόβλημα γαστρεντερίτιδας που τον έστειλε μέχρι και για μια διανυκτέρευση στο νοσοκομείο και μοιάζει να περίμενε μια ευκαιρία, μετά την Τούμπα, να μπει ξανά στην ενδεκάδα με στόχο… να μην βγει ξανά.

Δεν είναι όσο εκρηκτικός είναι ο Βέλεθ στα πρώτα μέτρα του σπριντ, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Είναι υπέρτερος σωματικά και στην τεχνική του δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ενώ ψηλά είναι πολύ δυνατός και το έχει εκμεταλλευτεί πολλές φορές στην καριέρα του για να σκοράρει. Είναι σαφέστατα η ευκαιρία του.

Και επίσης: Η απουσία Βέλεθ, αναδεικνύει το βάθος επιλογών στις περισσότερες θέσεις για τον Άρη φέτος. Δεν είναι μόνον ο Μάβραϊ που θα παίξει, υπάρχει κι ο Σόουζα που προς στιγμήν έπαιξε στην Τούμπα και έδειξε έτοιμος να αρπάξει κι αυτός κάθε ευκαιρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο