Να πασάρουν και να εκτελούν όλοι…

Να πασάρουν και να εκτελούν όλοι…

Οι 10 παίκτες που έδωσαν από μία ασίστ στο παιχνίδι με τον Χολαργό, η άμυνα, ο γουρλής Μπλατ, ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός και οι Άθλοι του Ηρακλή.

Ξεκινάω κάπως αντίστροφα. Για το πώς θα παρουσιάσει τον Ολυμπιακό ο Ντέιβιντ Μπλατ θα το δείξει η πορεία. Όμως δεν γίνεται κανείς να μην μιλήσει με τα καλύτερα λόγια τον άνθρωπο Μπλατ.
Πηγαίνοντας στην συνέντευξή Τύπου τον περιμέναμε να έρθει. Εδώ και καιρό ταλαιπωρείται από την μέση του, αφού προχώρησε σε επέμβαση πριν πατήσει το πόδι του στην χώρας. Παρότι λοιπόν πονούσε, ο Μπλατ ήταν ευδιάθετος και παρομοίαζε την διαδρομή από τα αποδυτήρια στην αίθουσα που γίνονται οι συνεντεύξεις τύπου με τους
«Άθλους του Ηρακλή».

Τελειώνοντας τα όσα είχε να πει, χαιρέτισε τους πάντες, δείγμα της ευγένειάς του. Το φοβερό σε αυτήν την συνέντευξη Τύπου ότι αποδείχτηκε και.. .γουρλής, αφού με τη είσοδό του στην αίθουσα, μπήκε το γκολ του Ολυμπιακού στο Μιλάνο με τον Γκερέρο. Και ας μην ήρθε το ματς όπως έπρεπε στο τέλος.

ΠΑΛΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΠΙΣΩ

Ας τα αφήσουμε αυτά. Πάμε παρακάτω για τα της αναμέτρησης με τον Χολαργό. Δεν μου άρεσε και πάλι η αμυντική συνοχή των Ερυθρόλευκων. Μου έδινε στο πρώτο ημίχρονο την εντύπωση ότι όσους… έβαζε μπροστά μπορούσε και να «φάει» πίσω. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις, το έχουμε ξαναπεί, χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Να μάθει ο ένας παίκτης τον άλλον μέσα από την φθορά των προπονήσεων και των παιχνιδιών.

Έχει τον χρόνο για να συμβεί αυτό; Ναι έχει, αλλά χρειάζεται παράλληλα και η μπάλα να είναι χαμηλά, γιατί φαίνεται ξεκάθαρα με τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός ότι θα υπάρξουν βραδιές με όμορφο και αποτελεσματικό μπάσκετ, αλλά και άλλες που μπορούν να προβληματίσουν. Παιδιά το έχουμε πει ξανά. Τώρα «χτίζεται» η ομάδα, τα σκαμπανεβάσματα είναι μέσα στο πρόγραμμα και πρέπει τα νεύρα να παραμεριστούν από όλους.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι παίκτες συζητούσαν μεταξύ τους στο παρκέ για τις τοποθετήσεις τους. Στο ΣΕΦ πέφτει μπόλικος ιδρώτας, οι προπονήσεις είναι σε υψηλότατους ρυθμούς και όσο περνάει ο καιρός άπαντες περιμένουν να καλυτερεύσει η εικόνα της ομάδας σε άμυνα και επίθεση.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΟΥΠΕΡ

Το σημαντικό σε αυτό που θέλει να χτίσει ο Μπλατ είναι ότι δεν είναι αναγκασμένος ο Ολυμπιακός να περιμένει τον Βασίλη Σπανούλη για να πασάρει. Οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν την αναμέτρηση με 27 ασίστ (μεγάλος αριθμός που δύσκολα θα τον δούμε σε παιχνίδια επιπέδου Ευρωλίγκας), έχοντας 5 ο Γκος, 4 ο Σπανούλης, 4 ο Τίμα, 3 οι Στρέλνιεκς και Μάντζαρης, ενώ πέντε ακόμα παίκτες έδωσαν τουλάχιστον από μία τελική πάσα!

Εντυπωσιακή η συνεισφορά όλων σε αυτό το κομμάτι, απέναντι σε μία ομάδα που προσπάθησε να αμυνθεί και να πάρει ότι παραπάνω μπορεί στην επίθεση από την περιφέρειά της. Ο Ολυμπιακός είχε κάκιστο ποσοστό στα τρίποντα (4/17 προσπάθειες δηλαδή 23,5%), τα λάθη του ήταν λίγα (9), ενώ αμυντικά κατάφερε να κλέψει 10 μπάλες.

Επιθετικά ο Μπλατ είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητών του να έχει την ευχέρεια να σκοράρει.

ΥΓ1. Αλλάξαμε και θέση στα δημοσιογραφικά. Από εδώ και πέρα κοντά το παρκέ. Ωραία είναι να το βλέπεις από εκεί το παιχνίδι. Περίεργη η αίσθηση, όμως η αίσθηση της αναμέτρησης είναι εντελώς διαφορετική.

ΥΓ2. Δηλώνω εντυπωσιασμένος από την σωματοδομή του Τίμα. Εάν αρχίζουν να μπαίνουν και τα σουτ του σίγουρα θα βγει ωφελημένος ο Μπλατ από τον Λετονό φόργουορντ. Παράλληλα διαθέτει χημεία με τον Τίμα.

ΥΓ3. Διαρκώς ανεβαίνει στην εκτίμησή μου ο Βεζένκοφ. Το παιδί έχει δουλέψει απίστευτα το κορμί του. Παίζει στα «κόκκινα», οι τοποθετήσεις του είναι τέλειες όταν πάει να πάρει το ριμπάουντ. Μακάρι να συνεχίσει έτσι..

ΥΓ4. Αφήνουμε το μπάσκετ για λίγο ποδόσφαιρο. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κερκίδα στο Σαν Σίρο! Τι να πει κανείς γι αυτόν τον κόσμο. Από εικόνες και από την τηλεόραση, φαινόταν λες και έπαιζε στο «Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός. Βαθιά υπόκλιση…

ΥΓ5. Κλείνω όπως άνοιξα, με τον Μπλατ. Με το που τελείωσε η συνέντευξή Τύπου, τον ενημέρωσα ότι με το που μπήκε στην αίθουσα, ο Ολυμπιακός σκόραρε και ότι πρέπει να είναι τυχερός γενικότερα. Απευθείας το πανηγύρισε και με ρώτησε αν το έβαλε ο Νάτχο το γκολ (ελέω εντοπιότητας). Του εξήγησα πως ήταν ο Γκερέρο και είπε δεν πειράζει την επόμενη φορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ