Ο Μάρτινς ξέρει πολύ καλά τι (τον) περιμένει

Ο Μάρτινς ξέρει πολύ καλά τι (τον) περιμένει

Η απόφαση του Μάρτινς να κάνει 11/11 αλλαγές πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ δείχνει την αλήθεια

Το διακύβευμα της Κυριακής είναι μεγάλο και ξεκάθαρο για την ΑΕΚ. Μία ενδεχόμενη απώλεια βαθμών, την φέρνει αρκετά πίσω από το ΠΑΟΚ. Αν κερδίσει απλά παραμένει στο -1 από τον ΠΑΟΚ. Και όμως το μεγάλο διακύβευμα για την ΑΕΚ είναι τι μπορεί να πάθει ο αντίπαλος του την Κυριακή το βράδυ. Προφανώς και στην ΑΕΚ ενδιαφέρει τι… κάνει η ΑΕΚ πρωτίστως.

Όμως αν χάσει ο Ολυμπιακός και αποδειχθεί και στο χορτάρι η αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων, τότε το «χτύπημα» θα είναι μεγάλο στον έναν εκ των δύο αντιπάλων για τ διεκδίκηση του τίτλου. Και δεν θα είναι τόσο το -3 της διαφοράς, ούτε το -4 από τον ΠΑΟΚ. Θα είναι η 3η σερί ήττα του Ολυμπιακού, θα είναι η δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα και με χαμένα τα δύο ντέρμπι, ενώ προηγουμένως ο ΟΣΦΠ είχε κερδίσει με την ψυχή στο στόμα στις καθυστερήσεις Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο.

Και θα μπει σε έναν μεγάλο κύκλο εσωστρέφειας ο Ολυμπιακός, θα αμφισβητηθεί έντονα ο Μάρτινς και αυτά ποτέ δεν είναι καλοί οιωνοί για ένα κλαμπ τόσο νωρίς σε μια σεζόν, για μια εντελώς καινούργια ομάδα, την στιγμή που η προηγούμενη σεζόν είχε παταγώδη αποτυχία.

Το διακύβευμα, λοιπόν, είναι πιο σημαντικό για το… κακό που μπορεί να προκαλέσει στον Ολυμπιακό η ίδια η ΑΕΚ. Και η πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά απόφαση του Μάρτινς να αλλάξει 11 στους 11 στο Μιλάνο (την 2η αγωνιστική των ομίλων και μετά από ισοπαλία στο πρώτο ματς!), καταδεικνύει και το ότι ο ίδιος έχει καταλάβει πια ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο, τι τον περιμένει την Κυριακή και θέλει την βασική του ενδεκάδα φρέσκια και λιγότερο καταπονημένη στο ντέρμπι με τη πιο φορμαρισμένη ομάδα στην χώρα.

Η ΑΕΚ έχει απουσίες. Κούραση. Προβλήματα τραυματισμών. Αλλά έχει μεγάλη ποιότητα. Και συνάμα και ψυχή που βγαίνει στο χορτάρι. Ρωτήστε και την Μπενφίκα που από το 20’ μέχρι το 47’ με 11vs11 κλείστηκε στην άμυνα της (αντί να ψάξει και άλλα γκολ σε όμιλο που μετρούν οι εμφατικές νίκες με διαφορά) και στο β’ ημίχρονο τα… είδε όλα και τελικά από ένα ξερόσουτο το Σεμέδο γύρισε στην Πορτογαλία και με νίκη. Ατυχη με ΠΑΟΚ, άτυχη με Μπενφίκα, πόσο ακόμη θα χάνει σε ματς που είναι καλύτερη;

Θεωρώ ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα την Κυριακή, το μανδύα της Μπενφίκα θα τον φορέσει ο Ολυμπιακός. Και επειδή δεν θεωρώ ότι έχει καλή άμυνα και συνολικά καλούς παίκτες για να κρατήσει το μηδέν (πλην Καμαρά και Γιαννιώτη), τότε πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα έχει καταφέρει πάρα πολλά έστω και με… μισό μηδέν.

Το ψυχολογικό πρόβλημα το έχει ο Ολυμπιακός και θα πρέπει να το έχει και μετά την Κυριακή. Η ΑΕΚ θα το αποκτήσει μόνο αν δεν κερδίσει. Και αυτό αν θα έρθει θα είναι κακό μαντάτο για την ΑΕΚ που έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού εντός και εκτός έδρας. Δύο ντέρμπι χαμένα στον α’ γύρο για μια ομάδα που θέλει το back to back δεν είναι καλό… Και δεν το θέλει και ο Ουζουνίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ