Με τη βοήθεια του κοινού δεν έχει λόγο να φοβάται!

Με τη βοήθεια του κοινού δεν έχει λόγο να φοβάται!

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού βάζουν την «εγγύηση» για το αύριο της καινούργιας τους ομάδας!

Κάθε ματς σου δίνει την αφορμή για να καταγράψεις συμπεράσματα και να προσδιορίσεις τον ορίζοντα της προσπάθειας. Προφανώς και το αποτέλεσμα δημιουργεί συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία φυσικά και δεν μπορείς να παραβλέψεις, όμως παίζει ρόλο και η εικόνα.

Ο Ολυμπιακός, για παράδειγμα, επικράτησε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων στους αγώνες του με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο και μπορεί να έβαλε τα τρίποντα στο σακούλι του, όμως προβλημάτισε περισσότερο από ότι στις αναμετρήσεις του με τον ΠΑΟΚ και την Μίλαν, που έμεινε στο «μηδέν», από πλευράς συγκομιδής βαθμών.

Όταν φτιάχνεις καινούργια ομάδα, τότε οφείλεις να την περιμένεις. Νόμος είναι αυτός στο ποδόσφαιρο και την απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη για «νέο Ολυμπιακό» την προσυπέγραψαν από την πρώτη στιγμή οι οπαδοί της ομάδας, όπως μας έδειξε και η συμμετοχή τους στα εισιτήρια διαρκείας.

Από κει και πέρα ο κόσμος των ερυθρόλευκων περιμένει στη λήξη των αγώνων τους παίκτες για να πούνε όλοι μαζί τα… δικά τους, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, όπως μας κατέδειξαν και τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την Μίλαν.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει στη διάθεσή του τη βοήθεια του κοινού (του), κάτι που δεν του συμβαίνει και συχνά σε ατυχή αποτελέσματα, καθώς ο πήχης των απαιτήσεων βρίσκεται πάντα στο υψηλότερο επίπεδο, όμως τώρα του έχει προκύψει επειδή οι οπαδοί του αντιλαμβάνονται ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια για να φτιαχτεί μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, ακόμη και υπό καθεστώς «εξυγίανσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κι αυτή η «εγγύηση» που δίνει ο κόσμος αποτελεί ότι καλύτερο για τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει το δρόμο του, χωρίς να κοιτάξει πίσω. Με την Μίλαν απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια στον αγωνιστικό χώρο, στο σπίτι των Ιταλών, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει τα δικά του χαρακτηριστικά, καθώς αν το γύριζε στο «ταμπούρι», στο τελευταίο 20λεπτο, τότε ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Και πιο παλιά οι ερυθρόλευκοι έχαναν ματς στην Ευρώπη στο 85’ και δέχονταν την «κατηγορία» έως και τον «χλευασμό», επειδή δεν μπορούσαν να φτάσουν στη νίκη. Σε αυτό το χρονικό σημείο των αγώνων ο Ολυμπιακός διεκδικούσε όμως το παιχνίδι, ποντάροντας στη δική του αξία, στο πως θα νικήσει αυτός και όχι στο πως θα χάσουν οι αντίπαλοί του και αρνούνταν να βάλει τη σκοπιμότητα στην τακτική του.

Αυτή η ομάδα δεν βασίστηκε ποτέ στη «συγκυρία» για αυτό και μπόρεσε να κυριαρχήσει για μία 20ετία, ενώ όσοι από τους εγχώριους ανταγωνιστές της το έκαναν, μπορεί να έφτασαν σε κάποιες επιτυχίες, όμως έμειναν-και μένουν-στην αφάνεια για πολλά χρόνια, ακόμη και στις εσωτερικές διοργανώσεις. Κάπου δηλαδή είναι και ζήτημα επιλογής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ