Να μην θάψει τις ελπίδες του ο Παναθηναϊκός

Να μην θάψει τις ελπίδες του ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» έγιναν ξανά αιμοδότης των μικρών Εθνικών ομάδων και το μέλλον θα είναι δικό τους αν αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε… αιμοκάθαρση. Μπήκε νέο αίμα πλέον στην ομάδα, ο οργανισμός του είναι υγιής και πλέον στόχος είναι να αποφύγει κάθε νόσος στο μέλλον.

Το «τριφύλλι» έχει δύο παίκτες στην Εθνική Ανδρών κι έντεκα σε Ελπίδων και Νέων. Ειδικά στην Ελπίδων θα μπορούσε να κατεβάσει και δική του ενδεκάδα και να αντιμετωπίζει τις μεικτές άλλων χωρών… Ο Παναθηναϊκός εδώ κι ενάμιση μήνα διαπιστώνουμε ότι έχει ελπιδοφόρο μέλλον. Το καταλαβαίνει ο κόσμος του γι’ αυτό και στηρίζει αυτή τη νέα αγνή προσπάθεια που ξεκίνησαν οι Νταμπίζας, Δώνης, το νιώθουν και οι ουδέτεροι ότι κάτι καλό χτίζεται.

Το θέμα φυσικά είναι τα θεμέλια να μπουν γερά στο έδαφος. Ο οργανισμός αγωνιστικά «καθάρισε». Αλλά δεν πρέπει να γίνουν τα ίδια λάθη του παρελθόντος και να κυλήσει πάλι στην αρρώστια. Αν οι έντεκα διεθνείς σε Ελπίδων και Νέων έχουν γίνει έστω 5-6 στην Ανδρών σε δύο τρία χρόνια, τότε όντως αυτή η προσπάθεια θα έχει ευοδωθεί. Το έχουμε αναφέρει ξανά. Μπορεί οι Νταμπίζας, Δώνης αν είχαν 15 εκατ. ευρώ μπάτζετ και φυσικά δεν υπήρχε περιορισμός μεταγραφών να μην είχαν κινηθεί ανάλογα.

Είναι λογικό όταν διαθέτεις χρήμα και είσαι Παναθηναϊκός , όπου θες άμεσα το πρωτάθλημα, να ψάχνεις πιο έτοιμους, πιο ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Τόσο ο τεχνικός διευθυντής, όμως, όσο και ο 49χρονος προπονητής έχουν δείξει στη σταδιοδρομία τους ότι έχουν μία διαφορετική φιλοσοφία. Δεν φοβούνται να πάρουν ρίσκα.

Γι’ αυτό θεωρώ ότι ακόμα κι αν είχαν σοβαρό μπάτζετ στα χέρια τους, πάλι θα έδιναν χώρο στους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Εμμανουηλίδη, Μαυρομμάτη, Κότσαρη, Στάικο –ή έστω στους περισσότερους εξ αυτών- κι ενδεχομένως θα κινούνταν και για κάποιον εκ των Καμπετσή, Βέργου, Χατζηθεοδωρίδη. Ή θα κοιτούσαν να πάρουν 2-3 ελληνόπουλα από άλλες ομάδες κι ας κόστιζαν αρκετά.

Αυτή η ομάδα, όπως και να έχει, κέρδισε τον κόσμο της. Η διάρκεια φυσικά θα μετρήσει, αλλά όλοι έχουν μία εικόνα του τι μπορεί να καταφέρει αν το πλάνο στηριχθεί. Ας πάρουμε το χειρότερο σενάριο. Ότι δεν περνάει η ομάδα από την Τρίπολη ή ότι χάνει σε όλα τα ντέρμπι που ακολουθούν μετά τη διακοπή και την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Ας υποθέσουμε ότι γκελάρει και με τον Πανιώνιο. Θα είναι ένα πλήγμα σαφώς για τον σύλλογο. Ψυχολογικό και βαθμολογικό. Πολλοί μπορεί να ξενερώσουν. Όχι, όμως κι αυτοί που σχεδιάζουν κι οργανώνουν την επόμενη μέρα.

Τα παιδιά έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν την υπέρβαση. Κάποια άτυχα αποτελέσματα σαφώς θα αποτελέσουν προσγείωση, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν κάνουν και ότι η ομάδα πρέπει να πεταχτεί και να φτιαχτεί άλλη από την αρχή. Το αντίθετο. Θα πρέπει να δείξουν όλοι, κόσμος και υπεύθυνοι, εμπιστοσύνη στις δυνατότητες αυτών των παικτών. Και να προστεθούν 3-4 έμπειροι και ικανοί να κάνουν τη διαφορά ποδοσφαιριστές –Έλληνες ή ξένοι, ώστε να γίνει άκρως ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός.

Το είχα τονίσει και στο πριν λίγο καιρό. Αυτή η ομάδα αν είχε για παράδειγμα, Μολέντο, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, θα κυνηγούσε πρωτάθλημα. Όπως είναι το ρόστερ αυτοί οι τέσσερις ίσως να ήταν αρκετοί… Ουσιαστικά θέλω να τονίσω ότι δεν είναι όλα «δοκάρι και μέσα, πάμε καλά», «δοκάρι κι έξω, έχουμε πρόβλημα».

Στον Παναθηναϊκό βεβαίως και μετράει το αποτέλεσμα, αλλά στην κατάσταση που ήταν ο σύλλογος και στην προσπάθεια που ξεκίνησε προέχει να υπάρχει πίστη στο πλάνο. Ο Παναθηναϊκός έχει… Ελπίδες. Δεν μπορεί για κάποια αρνητικά αποτελέσματα να τις θάψει. Θα υποθηκεύσει και πάλι το μέλλον του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ