Κάνει τη διαφορά

Κάνει τη διαφορά

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι σε φοβερή κατάσταση. Ζητούμενο η διάρκεια και  κριτήριο οι πιο δύσκολοι αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι από τους παίκτες που δεν χρειάζονται συστάσεις. Όταν ο Γιώργος Πρίντεζης είναι καλά, όλος ο Ολυμπιακός λειτουργεί καλύτερα. Αυτό έχει διπλή ανάγνωση, καθώς όταν ο «Πρι» δεν είναι καλά, πέφτει η συνολική απόδοση της ομάδας. Δεν είναι τυχαίος παίκτης, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα «4άρια» της Ευρώπης και τίποτα απ’ όσα αναφέραμε δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, δεν συνιστά είδηση.

Από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι τώρα, ο διεθνής παίκτης μοιάζει να είναι σε φοβερή κατάσταση. Σταθερά ο κορυφαίος της ομάδας του, κάτι που όμως δεν αποτελεί μετρήσιμο στατιστικό στοιχείο, καθώς το δείγμα δεν είναι τέτοιο, που να προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Οι ομάδες που έχει αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο ανταγωνιστικές όσο αυτές που θα βρει στον δρόμο του, ενώ στο μοναδικό επίσημο ματς, ο αντίπαλος δεν ήταν ό,τι πιο ισχυρό.

Ως εκ τούτου ισχύει το κοινότυπο «θα τον δούμε σε πιο δύσκολες αποστολές». Όμως, είναι πρόδηλο ότι αυτή τη στιγμή κάνει τη διαφορά. Δεδομένου ότι ο Σπανούλης κι ο Παπανικολάου ταλαιπωρούνται από μικροπροβλήματα κι έχουν χάσει αγώνες και προπονήσεις, ο «Πρι» είναι αυτή τη στιγμή ο παίκτης που ενσαρκώνει τα πλάνα του Ντέιβιντ Μπλατ στην επίθεση, ο σταθερός πονοκέφαλος της αντίπαλης άμυνας.

Ζητούμενο είναι η διάρκεια, καθώς τα τελευταία χρόνια ο Πρίντεζης (και όχι μόνο αυτός) έμενε στο τέλος από δυνάμεις. Άρα είναι θέμα διαχείρισης –και ατομικής, αλλά και από την πλευρά του τεχνικού τιμ (δίχως αυτό να αποτελεί σπόντα για τον προκάτοχο, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις)- ώστε ο διεθνής παίκτης να είναι σε αυτή την κατάσταση όταν θα έρθουν οι αγώνες που θα κρίνουν τίτλους, οι αναμετρήσεις που θα έχουν το «πρέπει» μπροστά.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν είναι τίποτα τυχαίο, ο Γιώργος δούλεψε πολύ το καλοκαίρι, η δουλειά του βγαίνει κι είναι δεδομένη η απόφασή του να οδηγήσει –μαζί με τους συμπαίκτες του- τον Ολυμπιακό σε τροχιά τίτλων. Παράλληλα, δείχνει και στους μικρότερους ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, πως για να είσαι μεγάλος παίκτης δεν φτάνει το ταλέντο, αλλά χρειάζεται και πολλή δουλειά και πως είναι μονόδρομος η πολύωρη προπόνηση.

Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι για πάρα πολλά παιδιά (εντός κι εκτός Ολυμπιακού) ο Πρίντεζης είναι πρότυπο, προσφέρει με την παρουσία του πάνω στο παρκέ ένα δωρεάν μάθημα ορθής αντίληψης και αυτοδιάθεσης σ’ έναν σκοπό: να βελτιώνεται διαρκώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ