«Ελάτε να τα πάρετε»!

«Ελάτε να τα πάρετε»!

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά την προσπάθειά του στην Α1 με στόχο να επιστρέψει εκεί που τερμάτισε: στην κορυφή.

Η σκηνή είναι κάπως έτσι: Ο Κώστας Πρέκας κατακόκκινος πίσω από το πολυβόλο με μάτια γουρλωμένα, τις φλέβες να πετάγονται τα κάτασπρα δόντια να ξεχωρίζουν και η ένταση να «πλημμυρίζει» το πλάνο.

Ασφαλώς θα θυμάστε το σχετικό στιγμιότυπο με την κραυγή: «Ελάτε να τα πάρετε»! Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινά και ο Παναθηναϊκός την προσπάθειά του στο πρωτάθλημα της Α1.

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός λοιπόν ξεκινά σήμερα τον… μαραθώνιο της Α1 με στόχο να τερματίσει όπως και πέρσι, δηλαδή στην πρώτη θέση με έναν ακόμα τίτλο στην τροπαιοθήκη του.

Υποδέχεται τον Ηφαιστο Λήμνου στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ και θέλει βέβαια να κάνει καλό ξεκίνημα.

Η δομή της Α1 καθιστά τον Παναθηναϊκό ασφαλώς ως ένα από τα δυο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και παράλληλα αυτή η ιδιομορφία της κούρσας των δυο «αιωνίων» τον αναγκάζει να είναι συνεχώς στην… τσίτα. Όπως ο Κώστας Πρέκας στη σκηνή του προλόγου!

Κάθε λάθος ίσως να αποβεί μοιραίο στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά από σήμερα για τον πρώτο στόχο, την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας. Μπορεί να υπήρξαν εξαιρέσεις, αλλά παραμένει ως μια από τις σταθερές των τελικών: η ομάδα που παίρνει το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα της έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα προφανώς επιδρούν και άλλοι, πολύ πιο σημαντικοί παράγοντες. Ούτε κουβέντα επ’ αυτού…

Ετσι λοιπόν οι πράσινοι θα πρέπει, ακόμα κι αν χάσουν στο ΣΕΦ, να διαχειριστούν τη διαφορά, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και την «συγκάτοικο» ΑΕΚ, να πάνε υποψιασμένοι στην Πάτρα για να αντιμετωπίσουν τον Προμηθέα και στην Πυλαία για να παίξουν με τον ΠΑΟΚ.

Γενικότερα όμως οι παίκτες του Πασκουάλ να έχουν στο μυαλό τους πως δεν αργεί να γίνει το κακό και μια αγωνιστική χαλάρωσης είναι ικανή να τους κάνει να.. τρέχουν.

Η όλη προσπάθεια γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη αν αναλογιστεί κανείς πως θα υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα μεσοβδόμαδα ή ακόμα και διπλές αγωνιστικές,

Στον Παναθηναϊκό ωστόσο έχουν αποδείξει πως ειδικά κατά το Μάιο ξέρουν να διαχειρίζονται πολύ καλά, πνευματικά και αγωνιστικά, τέτοιες καταστάσεις. Θα φανεί φυσικά στο… χειροκρότημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ