Περιμένοντας τον γίγαντα Παναθηναϊκό να σηκωθεί

Περιμένοντας τον γίγαντα Παναθηναϊκό να σηκωθεί

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε τα μάτια και σε δοκιμασίες, όπως η αποψινή με τον Αστέρα Τρίπολης και τα ντέρμπι που ακολουθούν, θα φανεί πότε θα είναι σε θέση να περπατήσει και να τρίζουν τα πάντα γύρω του…

Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε κώμα τα τελευταία χρόνια. Τα λάθη και η νοοτροπία όλων όσοι διοίκησαν τον πλήγωναν καθημερινά και τον οδηγούσαν σε αργό θάνατο.

Η προσπάθεια ανάνηψης που ξεκίνησε το καλοκαίρι δείχνει να έχει αποτέλεσμα. Ο γίγαντας Παναθηναϊκός άνοιξε τα μάτια του, οι δικοί του οπαδοί άρχισαν έστω και δειλά να χαμογελούν και τώρα περιμένουν πότε θα σηκωθεί να περπατήσει. Κι όταν περπατάει ένας γίγαντας τρίζουν τα πάντα γύρω του…

Σε δοκιμασίες όπως η αποψινή στην Τρίπολη, αλλά και στα ντέρμπι που ακολουθούν, θα πάρουμε μία γεύση για το πόσο γρήγορα θα είναι σε θέση να συμβεί αυτό. Το «τριφύλλι», άλλωστε, επειδή έχει έξι σερί νίκες, πέντε σε πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο, δεν σημαίνει ότι έγινε απολύτως καλά. Οικονομικά ακόμα έχει τρομερές ανάγκες. Αγωνιστικά συνέρχεται, αλλά όπως αναφέραμε, ακόμα θέλει χρόνο για να σταθεί στα πόδια του. Πως το λένε οι γιατροί; «Πάμε καλά, ξεπεράσαμε τον κίνδυνο, αλλά θα πρέπει να παρακολουθούμε την αντίδραση του οργανισμού τα επόμενα 24ωρα…».

Κάπως έτσι είναι και ο γίγαντας Παναθηναϊκός. Ξύπνησε και περιμένουμε την έκρηξη. Το παιχνίδι στην Τρίπολη είναι μία καλή ευκαιρία για να διαπιστώσουν οι… εχθροί τη δυναμική αυτού του συλλόγου. Το ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει τη μάχη της εξέδρας δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στο συγκεκριμένο γήπεδο. Οι οπαδοί, όμως, που αναμένεται να βρεθούν σήμερα στην αρκαδική πόλη, θα είναι κατά πολύ περισσότεροι κι από την ομάδα που το 2010 πήρε νίκη-πρωτάθλημα με το θαυμάσιο γκολ του Βύντρα.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη θα είναι σαν να παίζουν σήμερα στο ΟΑΚΑ, στη Λεωφόρο, εντός έδρας τέλος πάντων. Ούτε αυτό θα συμβεί φυσικά για πρώτη φορά και δεν συνιστά είδηση. Αποτελεί, ωστόσο, σημείο αναφοράς, αν αναλογιστούμε πάντα πως ξεκίνησε η σεζόν. Αυτά τα παιδιά ξεσήκωσαν τον κόσμο. Κόντρα στον Λεβαδειακό έφεραν στο γήπεδο 20.000-25.000 οπαδούς και τότε τόνιζα ότι «απαγορεύεται» να τους απογοητεύσουν. Κάτι ανάλογο νιώθω και πριν από το παιχνίδι με τον σκληροτράχηλο Αστέρα.

Οι ουδέτεροι, όσοι ειρωνεύονταν για την κατάσταση του Παναθηναϊκού θα αντιληφθούν κι απόψε τη δυναμική του. Τη γνωρίζουν, αλλά έκαναν ότι την ξέχασαν. Έναν γίγαντα δεν τον υποτιμάς ποτέ και οι ποδοσφαιριστές του Δώνη οφείλουν να τους το υπενθυμίσουν. Θα είναι ό,τι καλύτερο να συνδυαστεί η παρουσία χιλιάδων οπαδών στην Τρίπολη με μία νίκη. Όποια κι αν είναι η απόδοση. Οι παίκτες νέοι και μεγαλύτεροι, ούτως ή άλλως στα δύσκολα φαίνονται. Η νίκη παρουσία 2.500-3.000, δεν ξέρω ακριβώς πόσοι θα είναι, οπαδών θα στείλει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Πρωτίστως στο… εσωτερικό του συλλόγου. Να νιώσουν όλοι που βρίσκονται. Γιατί ορισμένοι εδώ και χρόνια θωρούν ότι είναι σε ένα νοσηρό ελληνικό δημόσιο και δεν τρέχει και τίποτα αν γίνει καμιά χοντρή μ…α.

Οι… εχθροί επίσης θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα χειρότερα έρχονται. Αν αυτός ο «φτωχός» Παναθηναϊκός πετύχει το 6 στα 6 και μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς, κάλλιστα θα αναρωτηθούν «φαντάσου να γίνει και πλούσιος και να αρχίσει να φέρνει και πιο ποιοτικούς παίκτες». Γι’ αυτό η νίκη μοιάζει μονόδρομος στην Τρίπολη. Όσο δύσκολο κι αν είναι το παιχνίδι. Που είναι πάρα πολύ. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, αλλά και ο Άρης, δεινοπάθησαν να επικρατήσουν. Αλλά το θέμα είναι ότι επικράτησαν. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Παναθηναϊκός.

Σαφώς και δεν υποτιμώ τον Αστέρα Τρίπολης. Βεβαίως και στην έδρα του (που λέει ο λόγος ειδικά γι’ απόψε), αν ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλός, «υπάρχουν» όλα τα αποτελέσματα. Απλώς σε αυτά τα ματς πρέπει ο γίγαντας να δείξει ότι μπορεί σύντομα να σταθεί στα πόδια του. Μην ξεχνάμε ότι μετά τη διακοπή οι «πράσινοι» φιλοξενούν τον Πανιώνιο κι αμέσως μετά έχουν πρόγραμμα με ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και Ολυμπιακό στο Φάληρο. Αρα κι από βαθμολογικής άποψης πρέπει ο Παναθηναϊκός απόψε και με Πανιώνιο να μαζέψει το μάξιμουμ. Και μετά την τριάδα των ντέρμπι και τις επίσης δύσκολες αποστολές με Άρη, ΟΦΗ εκτός έδρας να δείξει μέχρι που μπορεί να φτάνουν τα όνειρά του για τη φετινή σεζόν.

ΥΓ. Στην Τρίπολη χιλιάδες οπαδοί ετοιμάζονται για πάρτι στην εξέδρα. Δεν χρειάζεται να το χαλάσουν λίγοι που δεν θα έχουν τον νου τους στο ποδόσφαιρο ή που ενδεχομένως να θελήσουν να μπουν στο γήπεδο γιατί δεν βρήκαν ή γιατί έτσι γουστάρουν… Ας δουν το ματς στην τηλεόραση και θα έχουν άλλες ευκαιρίες στο εξής να βρεθούν δίπλα στην ομάδα τους. Δεν τους φταίνε σε τίποτα οι παίκτες και το τεχνικό τιμ, ούτε και οι υπόλοιποι που θέλουν να δουν μπάλα.

ΥΓ1. Ας πάρουμε το καλύτερο σενάριο. Νίκη δηλαδή με χιλιάδες κόσμου. Πως θα νιώθει άραγε ο Αλαφούζος βλέποντας την υγεία που έχει αυτή η ομάδα εντός αποδυτηρίων, αγωνιστικού χώρου και τη σχέση της με τον κόσμο; Θα αναλογιστεί ποτέ τα τραγικά λάθη, τις παλινωδίες των προηγούμενων ετών;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ