Το ντέρμπι του Λάζαρου!

Το ντέρμπι του Λάζαρου!

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο ΟΑΚΑ με τον καλύτερο παίκτη της περσινής ΑΕΚ στη σύνθεσή του και με τον ίδιο ψύχραιμο, με καθαρή συνείδηση, αλλά και αποφασισμένο να κάνει αυτό που πρέπει.

Τα πρώτα δύο ντέρμπι της χρονιάς με αντίπαλο την ΑΕΚ, τα κέρδισε ο Ολυμπιακός. Τον Μάιο, με την υπογραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Και στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την πανηγυρική δικαίωση του παίκτη και των Ερυθρόλευκων από την ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ. Τα πρώτα πλήγματα στην Ενωση ήταν και σε επίπεδο πρεστίζ, αλλά και αγωνιστικά.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε εμφατικά τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της περσινής πρωταθλήτριας ΑΕΚ, κάνοντας επίδειξη δύναμης, αλλά και στερώντας της έναν παίκτη εξόχως σημαντικό για το σύνολο. Έναν game changer, που πέρυσι τις έδωσε νίκες, βαθμούς και εν τέλει τον τίτλο. Τώρα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θέλει να κερδίσει και το αμιγώς ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Σε ένα «must win» παιχνίδι και για τους δύο. Καθώς κανείς τους δεν θέλει να αφήσει τον ΠΑΟΚ να… αλωνίζει στην κορυφή.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν άφησε κανέναν να μπει στη διαδικασία να αναρωτηθεί εάν να τον χρησιμοποιήσει ή όχι. «Ο Λάζαρος θα παίξει με την ΑΕΚ», ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο και επί της ουσίας επιβεβαίωσε ότι και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πως το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ ιδιαίτερο, τόσο για τον παίκτη του, όσο και τον σύλλογο.

Ενας άπειρος αι «άβγαλτος» ποδοσφαιριστής θα μπορούσε «λυγίσει» από μία τέτοια επιστροφή. Να χάσει τον προσανατολισμό του, να μην μπορεί να μπει στο κλίμα. Αλλά για τον Λάζαρο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο έμπειρος εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν έφυγε από την πρώην ομάδα του γιατί δεν ήθελαν να τον κρατήσουν. Εφυγε γιατί ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο στην ομάδα της καρδιάς του.

Ο ίδιος παίκτης, που στο αντίστοιχο παιχνίδι της περσινής σεζόν, στο ίδιο γήπεδο, είχε πληγώσει τον Ολυμπιακό, ανατρέποντας ουσιαστικά μόνος του το ντέρμπι, ο ίδιος επιστρέφει σήμερα στο ΟΑΚΑ για να οδηγήσει τους Ερυθρόλευκους στη νίκη και στη διατήρησή τους σε πορεία πρωταθλητισμού. Στην τρίτη επιστροφή του σε έδρα πρώην ομάδας του, αλλά μόλις στην πρώτη με τη φανέλα της ομάδας που υποστήριζε από μικρός.

Στο μυαλό του Χριστοδουλόπουλου δεν υπάρχει χώρος και… λόγος για ψυχολογική προετοιμασία. Είναι «μία ακόμη μέρα στη δουλειά». Με τη διαφορά ότι ο ίδιος θα βρεθεί στο επίκεντρο των αντιδράσεων και των ύβρεων από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Και αυτό είναι μέρος της «δουλειάς».

Αλλωστε, ο Λάζαρος έχει ήσυχη τη συνείδησή του. Και όχι άδικα. Καθώς γνωρίζει καλά (όπως γνωρίζουν και οι φίλοι της Ενωσης) ο ίδιος αποτέλεσε τον βασικό μοχλό στην περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Κιτρινόμαυρους. Ο ίδιος ήταν ο αδιαμφισβήτητος MVP της ΑΕΚ σε μία ιστορικής σημασίας χρονιά. Το ότι η ΑΕΚ δεν τον σεβάστηκε και συνεχίζει να προσπαθεί να τον πλήξει, είναι μια άλλη ιστορία. Που αφορά στον ίδιο και τους εμπνευστές διαφόρων χυδαιοτήτων που έχουν γραφτεί/ειπωθεί εναντίον του.

Η ώρα του Λάζαρου, λοιπόν, έφτασε. Μένει να φανεί εάν ο διεθνής εξτρέμ θα καταφέρει να έχει την ίδια επιρροή στο αποτέλεσμα του φετινού αγώνα, όπως στον αντίστοιχο περσινό. Αυτή τη φορά από την… ανάποδη. Το σίγουρο είναι ότι διαθέτει την εμπειρία, την ποιότητα, την κλάση και (κυρίως) τη θέληση, να προσφέρει μια σειρά απαντήσεων. Οχι σε αυτούς που πέρυσι τον αποθέωναν, αλλά σε εκείνους που έπαιξαν με το όνομά του και την ηθική του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ