Ο ένας Τουρέ, ο άλλος Μοράν

Ο ένας Τουρέ, ο άλλος Μοράν

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την τράπουλα που δεν ήθελε για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό. Για την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ που πανηγυρίσανε στην ΑΕΚ και στεναχωρηθήκανε στον Ολυμπιακό.

ΑΥΤΟ που ξέρω εγώ, είναι ότι αν δεν θελει η τράπουλα να κερδίσεις, δεν κερδίζεις ποτέ. Θα μου πείτε τώρα τζόγος είναι το ποδόσφαιρο; Είναι και τζόγος. Αν δεν ήτανε και τζόγος για ποιο λόγο, κάνουνε το σταυρό τους και ζητάνε τη βοήθεια του θεού; Δεν τα παράτησε λέει, η αποδεκατισμένη ΑΕΚ και ισοφάρισε στο 90´. Ξέρετε δηλαδή εσείς κανέναν που να τα παρατάει; Επειδή χάνει ένα-μηδέν να σταματάει να τρέχει; Τα παράτησε ο Απόλλωνας στη Τούμπα; Πέντε ήττες είχε το Απολλωνάκι , πέντε νίκες η Παοκάρα. Κι αν έμπαινε η κεφάλια του Μάντζιου στο 89´ θα γινότανε κηδεία. Δεν μπήκε. Του Μπακασέτα μπήκε. Μαγκιά του. Κι είναι και μερακλής το παλικάρι. Τις Κυριακές που το ωράριο είναι free τη βγάζει στον Μπάτμαν στο Νέο Κόσμο.

ΔΕΝ το έβαλε κάτω, η αποδεκατισμένη ΑΕΚ. Δικό τους θέμα και δικό τους πρόβλημα. Το ότι πέφτουνε κάτω ο ένας μετά τον άλλον σαν κοτόπουλα, σε τι μπορεί να ενδιαφέρει τον αντίπαλο; Τον προπονητή τους αφορά και τον γυμναστή τους. Να βρούνε το κουτί με τα σπίρτα. Ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι ήτανε ο Κλωναρίδης κι ο Γαλανόπουλος, που κλατάρανε τη Κυριακή. Από την αρχή της σεζόν, αυτή η δουλειά γίνεται. Από τράβηγμα σε τσίμπημα κι από τσίμπημα σε θλάση πάει η δουλειά. Τελευταία στιγμή, λέει χάσανε και τον αρχηγό τους, τον Μάντσλο. Όταν οι ίδιοι τον απαξιώνουν. Πρωτάθλημα χωρίς το Μάνταλο πήραμε πέρυσι, λένε και γράφουνε οι επιφανείς ρεπόρτερ. Και με τον Μάνταλο χάσαμε το Κύπελλο. Δεν είναι κακό τώρα που δεν είναι καλά, να κάτσει στο πάγκο, να ξεκουραστεί. Έχουμε παίκτες.

ΤΟ πάλεψε λέει η ΑΕΚ και ρεφάρισε στο 90. Ο Ολυμπιακός όταν έγινε το ένα-ένα, τα παράτησε; Η μήπως, επειδή έπαιζε εκτός έδρας με τον πρωταθλητή είπε «και η την ισοπαλία καλή είναι»; Στο 95´ έκανε τη κούρσα του θανάτου, ο Ποντένσε. Αν δεν είχανε τα κουράγια, οι κίτρινες φανέλες να τον ακολουθήσουνε δικό τους θέμα. Όπως δικό του θέμα του Ολυμπιακού, ότι έστειλε τη μπάλα στα περιστέρια ο Φετφατζίδης. Δύο τσαφ έχει κάνει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα και τα δύο γίνανε από δηκιά του υπαιτιότητα. Δεν ήταν η μαγκιά του ΠΑΟΚ που έφυγε με το διπλό από το Καραισκάκης. Δεν υπήρχε ΠΑΟΚ στο γήπεδο στο δεύτερο ημιχρόνιο. Ήταν το διπλό τσαφ Γιαννιώτη-Βούκοβιτς. Ήτανε οι 23 τελικές που δεν έγινε ούτε μία γκολ. Δεν ήτανε η μαγκιά της ΑΕΚ που πήρε τον πόντο της ισοπαλίας.

Η ανικανότητα του Φετφατζίδη ήτανε. Από το ξεκίνημα της φάσης, όταν κάνει τη μπούκα ο Ποντένσε. Στη συνέχεια στο γύρισμα στον Γκερέρο, τη πάσα που κάνει αυτός στον Φετφατζίδη, «πάρε μπάλα βάλε γκολ», πουθενά δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στο κάδρο. Λες και παίζανε μόνες τους οι κόκκινες φανέλες. Μόνοι τους φτιάξανε τη φάση οι παίκτες του Ολυμπιακού, μόνοι τους τη πετάξανε στα σκουπίδια. Ένα θα σας πω μόνο. Κάνει αλλαγή ο Ολυμπιακός και βάζει μέσα τον Τουρέ. Είναι να κάνει αλλαγή ο Μαρίνος, όταν κλατάρει ο Γαλανόπουλος, γυρίζει να κοιτάξει δίπλα του και βλέπει τον Χριστόφορο Κόλα. Και βάζει κάποιον Μοράν. Που τον έχουνε γιά να συμπληρώνει η δεύτερη ομάδα, όταν παίζουνε διπλό στη προπόνηση κίτρινοι-μαύροι. Όταν θέλει όμως η τράπουλα όλα γίνονται.

ΓΙΑ να τα λέμε όλα βέβαια, αν υπήρχανε κάποιοι στη ΑΕΚ που είχανε πιστέψει ότι μπορούνε να πάρουνε αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό, ήτανε ο προπονητής κι οι ποδοσφαιριστές. Όλοι οι άλλοι, πετάγανε τη μπάλα στην εξέδρα. Το μέγα γεγονός της αγοράς του πούλμαν της Ντόρτμουντ, διαφήμιζαν πριν παιχνίδι. Δεύτερο χέρι με το κοντέρ να έχει γράψει 180 χιλιάδες χιλιόμετρα. Αν δεν το έχει γυρίσει κανένας πονηρός. Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια δείξανε τα Μάτριξ του ΟΑΚΑ. Αν χάσουμε σου λέει, μικρή θα είναι ζημιά. Και πούλμαν τεφαρίκι αγοράσαμε και το γήπεδο «σηκώνεται». Το ταμπλό βέβαια έγραψε ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 κι ότι γράφει δεν ξεγράφει. Επειδή όμως φοβότανε μόνο ο Γιάννης το θεριό και όχι και το θεριό το Γιάννη, υπάρχει αυτή η ειδοποιός διαφορά που τα λέει όλα. Στην ΑΕΚ να πανηγυρίζουν για την ισοπαλία και στον Ολυμπιακό να κοντεύουν να σκάσουν.

Στη μουσική επιλογή Santana-Samba Pa Ti.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ