Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ θα είναι μόνιμα δύσκολο

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ θα είναι μόνιμα δύσκολο

Ο Δικέφαλος και μετά τη νέα διακοπή θα κληθεί να παίξει επτά ματς μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Στις τάξεις μερίδας του κόσμου του ΠΑΟΚ υπάρχει μια τάση να βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και όχι μισογεμάτο.

Η ομάδα έχει 6Χ6 νίκες στο πρωτάθλημα και έχει αφήσει ήδη πίσω της τρεις βαθμούς τον Ολυμπιακό (τον οποίο κέρδισε μέσα στο Καραϊσκάκη) και την ΑΕΚ (την οποία κέρδισε στην Τούμπα), αλλά ακούγονται ορισμένες γκρίνιες επειδή δεν παίζει ακόμη καλό ποδόσφαιρο.

Οι γκρίνιες είναι η οπτική του μισοάδειου ποτηριού. Αυτοί που βλέπουν μισογεμάτα ποτήρια (κι εγώ είμαι μέσα σε αυτούς) θεωρούν ότι αφού η ομάδα έχει 6Χ6 νίκες στη Super League χωρίς να έχει πιάσει ακόμη υψηλές αποδόσεις, τότε θα σαρώσει τα πάντα όταν αρχίσει να παίζει και καλύτερη μπάλα. Διότι καλύτερη μπάλα σίγουρα θα παίξει με το ρόστερ που διαθέτει.

Φοβερή ήταν η ατάκα που έγραψε πριν λίγο καιρό ο συνάδελφος, ο Νίκος Τζατζαράς για το θέμα της απόδοσης του ΠΑΟΚ, μετά από το διπλό μέσα στο Καραϊσκάκη: «Δεν πρέπει να προβληματίζεται ο ΠΑΟΚ που κερδίζει χωρίς να παίζει καλή μπάλα. Πρέπει να προβληματίζονται περισσότερο οι άλλοι που χάνουν από τον Δικέφαλο που δεν παίζει καλά, ενώ εκείνοι παίζουν σούπερ όπως λένε».

Στην κανονική βαθμολογία ο ΠΑΟΚ είναι στο +3 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ (με 16 βαθμούς έναντι 13). Στην ειδική βαθμολογία των ντέρμπι έχει 2Χ2 νίκες ενώ οι άλλοι δύο έχουν από μία ισοπαλία και μια ήττα. Αυτά πέρα από την ουσία, δίνουν και ψυχολογία στον Δικέφαλο.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι η στοιχηματική απόδοση του ΠΑΟΚ για να πάρει φέτος το πρωτάθλημα έχει πέσει στο πιο χαμηλό της νούμερο έως τώρα, καθώς σε κάποιες εταιρίες είναι στο 1,70, ενώ ο Ολυμπιακός δίνεται στο 3,70 και η ΑΕΚ στο 5,75. Ακόμη ο Ατρόμητος παίζεται στο 35,00, ο Παναθηναϊκός στο 40,00 και ο Άρης στο 45,00.

Ο Δικέφαλος έχει βγάλει ένα δύσκολο μέρος του προγράμματος με 15 επίσημα ματς σε 2,5 μήνες (μέσα σε αυτά είναι 8 ευρωπαϊκά παιχνίδια, δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, το ματς Κυπέλλου με τον Άρη κτλ) αλλά η συνέχεια θα είναι εξίσου δύσκολη και απαιτητική.

Μετά την τρέχουσα διακοπή ο ΠΑΟΚ θα δώσει 7 ματς σε διάστημα τριών εβδομάδων (21/10 με 11/11) αρχίζοντας από τη δύσκολη έξοδο στο Χαριλάου απέναντι στον Άρη και συνεχίζοντας με Βίντι (εντός), Παναθηναϊκό (εντός), Εργοτέλη (εκτός), Ατρόμητο (εκτός), Βίντι (εκτός) και Παναιτωλικό (εντός).

Για τον φετινό ΠΑΟΚ που θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, να ξαναπάρει το Κύπελλο αλλά να κάνει και καλή ευρωπαϊκή πορεία δε θα υπάρχει ποτέ εύκολο πρόγραμμα, λόγω των πολλών συνεχόμενων ματς που θα έχει η ομάδα όλη τη σεζόν. Ήδη έχει δώσει 15 επίσημα ματς, αλλά μπροστά του έχει άλλα 35-40, ανάλογα που θα φτάσει στην Ευρώπη και στο Κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ