Ο Γκιγιέρμε ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό

Ο Γκιγιέρμε ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό

Ο Βραζιλιάνος είναι παίκτης που θα κάνει την διαφορά στους πειραιώτες. Η συνεισφορά του στην ανάπτυξη παιχνιδιού από την άμυνα. Το κράτημα μπάλας και η καλή πάσα δίνουν άλλον «αέρα» στην μεσαία γραμμή των ερυθρόλευκων. Μπήκε και δεν… βγαίνει από την εντεκάδα, με τον Μαρτίνς να ποντάρει πολλά πάνω του.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε τον Αύγουστο στην απόκτηση του Γκιγιέρμε για την ενίσχυση του άξονα της μεσαίας του γραμμής. Και οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να κάνουν την συγκεκριμένη μεταγραφή έχοντας κάνει εκτεταμένο σκάουτινγκ για την απόκτηση του παίκτη.

Κανείς μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνά ότι η μεταγραφή του λατινοαμερικάνου μεσοαμυντικού στοίχισε περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ και είναι λογικό οι πειραιώτες να περιμένουν πολλά από τον λατινοαμερικάνο άσο.

Ο Μαρτίνς που έχει πολύ καλή εικόνα της βραζιλιάνικης αγοράς ήξερε καλά τον παίκτη και γι’ αυτό άλλωστε είπε αμέσως το «ναι» όταν το όνομα το Βραζιλιάνου «έπεσε» στο τραπέζι.

Ο Γκιγιέρμε λοιπόν έδειξε στα δύο ματς που ήταν στην βασική εντεκάδα των ερυθρόλευκων (με Μίλαν και ΑΕΚ), για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του. Ο Βραζιλιάνος είναι πολύσυνθετος μέσος που θα μπορέσει να προσφέρει πολλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Με βάση την εικόνα που είδαμε στα δύο παιχνίδια που προαναφέραμε, ο λατινοαμερικάνος μέσος είναι παίκτης που μπορεί να δώσει πολλά τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι όσο και δημιουργικά.

Είδαμε για παράδειγμα ότι και στα δύο ματς είχε καλά τάκλιν κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού για να κοντράρει σουτ προς την εστία. Και ήταν μάλιστα επιτυχημένα τάκλιν. Είναι παίκτης που δίνει ενέργεια με τα μαρκαρίσματα του και αυτό που είναι πολύ σημαντικό έχει να κάνει με την ικανότητα που έχει να κρατάει την μπάλα.

Είδαμε για παράδειγμα ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, με ντρίπλες που φανερώνουν την πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση ενώ παράλληλα θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στο ότι είναι ο παίκτης που θα πάρει την μπάλα από την περιοχή του Ολυμπιακού για να ξεκινήσει η επίθεση από τα πόδια του.

Στην φάση του γκολ της ΑΕΚ δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει γιατί η πορεία της μπάλας μετά την κόντρα στον Ποντένσε, δεν τον ευνόησε με αποτέλεσμα ο ψηλότερος Μπακασέτας να πάρει την κεφαλιά.

Ωστόσο αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε ο Γκιγιέρμε στα δύο παιχνίδια με Μίλαν και ΑΕΚ. Και είναι αξιοσημείωτη η αίσθηση που υπάρχει και στο Ρέντη, ότι από την στιγμή που ο Γκιγιέρμε μπήκε στην εντεκάδα θα είναι καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος είναι σε θέση να δώσει ποιότητα στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού και αυτό θα φανεί ακόμα περισσότερο στην συνέχεια. Είναι ο παίκτης που θέλει να έχει στο ρόστερ του κάθε προπονητής και ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στον λατινοαμερικάνο άσο για την συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας του Πειραιά, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ