Μονόδρομος VAR και ξένοι διαιτητές

Μονόδρομος VAR και ξένοι διαιτητές

Οι Έλληνες διαιτητές και οι βοηθοί τους κάθε εβδομάδα επιβεβαιώνουν ότι έχουν πέσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Η έννοια του Έλληνα διαιτητή (με ελάχιστες εξαιρέσεις μετρημένες μάλλον στα δάκτυλα του ενός χεριού) τείνει να γίνει ταυτόσημη με ανέκδοτο. Κάθε εβδομάδα οι περισσότεροι Έλληνες ρέφερι και οι βοηθοί τους επιβεβαιώνουν με τις αποφάσεις τους ότι έχουν πέσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Όλο και περισσότερος κόσμος πλέον λέει ξανά και ξανά ότι είναι προτιμότερο να σφυρίζουν σε όλα τα ματς (και όχι μόνο στα ντέρμπι) ξένοι διαιτητές.

Εγώ θα συμφωνήσω με τους ξένους διαιτητές, οι οποίοι έχουν δείξει καλύτερα δείγματα στα ματς που έχουν διευθύνει, αλλά θα επιμείνω και στην ταχύτερη εφαρμογή της χρήσης video (VAR) στα ματς. Άργησε πολύ και όσο καθυστερεί τόσο περισσότερο πληγώνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Λάμπρου στην Ξάνθη ήταν ο ορισμός του κακού διαιτητή. Ο Κούγιας τον κατηγορεί ότι ήταν «βαλτός». Όπως και να έχει ήταν πολύ κακός για το σινάφι του και για τον χώρο του.

Ο Κομίνης είναι «επικίνδυνος». Το έδειξε στη Νέα Σμύρνη όταν έπνιξε ένα καθαρό πέναλτι του Μπανανά στον Γκαρσία του Άρη, το οποίο θα έδινε ακόμη και ένας ΠΑΟΚτσής οπαδός.

Ο Κοτσάνης (Δράμας) που σφύριξε στο Ατρόμητος-Γιάννινα και δεν έδωσε νωρίς στο ματς ένα καθαρό πέναλτι (μπροστά στα μάτια του) στον ΠΑΣ, έκανε τεράστιο λάθος.

Ο Τάσης στην Τούμπα ήταν επίσης ένας πολύ κακός διαιτητής. Το πέναλτι του Χουάντερσον στον Καρέλη έγινε μπροστά στα μάτια του και όχι μέσα σε όμιλο παικτών. Το καθαρό φάουλ που έγινε στο τέλος στον Βαρέλα και δεν το έδωσε δείχνει πρόθεση. Δεν ήταν σημαντική η φάση, αλλά ο παίκτης του ΠΑΟΚ αποχώρησε τελικά υποβασταζόμενος με πρόβλημα στη μέση (θα μείνει εκτός προπονήσεων για 7-10 μέρες) και ο Τάσης έδωσε κόρνερ!

Ο βοηθός του, ο Γιώργος Κρετσίμος που έδωσε δύο ανύπαρκτα οφσάιντ στον ΠΑΟΚ ενώ ο Βιεϊρίνια και ο Πρίγιοβιτς ήταν τουλάχιστον δύο μέτρα πίσω από τους παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης, δείχνει στην καλύτερη περίπτωση ανικανότητα.

Υπάρχουν πολλά εξόφθαλμα λάθη σε βάρος του ΠΑΟΚ (και άλλων ομάδων) τις έξι πρώτες αγωνιστικές, παρότι η ομάδα έχει 6Χ6 νίκες. Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι πήρε την 1η αγωνιστική με τον Αστέρα (και τότε είχα πει ότι για μένα δεν είναι, αλλά το 90% τέτοιων φάσεων δίνονται, καθώς οι διαιτητές ξεγελιούνται…) και όλοι έσπευσαν να βαπτίσουν πάλι «χαλίφη» τον Σαββίδη και κατεστημένο τον ΠΑΟΚ. Αστεία πράγματα…

Αλήθεια όλοι αυτοί είδαν τα υπόλοιπα ματς του Δικέφαλου; Ακόμη και με ξένο διαιτητή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο Πρίγιοβιτς κόπηκε λάθος με οφσάιντ σε ένα τετ-α- τετ που θα έβγαινε ενώ καλύπτονταν δύο μέτρα από αντίπαλο.

Το οφσάιντ που είχε δώσει ο βοηθός Καμπούρης στο καθαρό γκολ του Ακπόμ στη Νέα Σμύρνη που ακυρώθηκε άδικα ενώ καλύπτονταν τρία μέτρα από παίκτη του Πανιωνίου, δε θα το έδινε ούτε ο Μελισσανίδης. Το καθαρό πέναλτι του Στρέζου στον Ζαμπά στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ που έπνιξε ο Διαμαντόπουλος και ο βοηθός του, ο Αλεξέας, θα το έδινε και ο Μαρινάκης! Και προχθές στην Τούμπα είχαμε τον απίθανο Τάση και τον βοηθό του Κρέτσιμο…

Φτάνει πια…

Ο Λάμπρου που «έσφαξε» τη Λάρισα είναι από την Εύβοια, όπως και ο βοηθός Καμπούρης, τον οποίο η ΚΕΔ έστειλε σπίτι του μετά το «εγκληματικό» λάθος στη Νέα Σμύρνη. Προφανώς αυτό, η ένωση προέλευσης ενός διαιτητή ή βοηθού, δεν είναι τυχαίο…

Όλα παίζουν τον ρόλο τους στην Ελλάδα και δεν μπορεί να μην έχει πάρει «πρέφα» ο Μέλο Περέιρα τι «παίζει». Και αυτός, και ο Τριτσώνης και όλοι στην ΚΕΔ έχουν αποτύχει.

Το VAR που έπρεπε να έχει μπει ήδη στο ελληνικό πρωτάθλημα, δε θα έκανε καλύτερους τους Έλληνες διαιτητές, αλλά θα γλίτωνε 3-4 κραυγαλέες γκάφες τους και θα διόρθωνε ορισμένα εξόφθαλμα λάθη τους.

Βάλτε επιτέλους το VAR, βάλτε και ξένους διαιτητές και ίσως έτσι επιστρέψει η αξιοπιστία στα γήπεδα και γλιτώσουμε από κάτι περίεργους που έχουν βαλθεί να χαλάνε τις Κυριακές μας (και όχι μόνο…).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ