Φεύγει ο Αλαφούζος, που μένει…

Φεύγει ο Αλαφούζος, που μένει…

Από την ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Τρίτης δεν ανακουφίστηκε εκείνη η μεγάλη μερίδα οπαδών του τριφυλλιού που δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό το νυν μεγαλομέτοχο.

Το είχα γράψει πριν από λίγες εβδομάδες, εδώ στο 10.gr. O Γιάννης Αλαφούζος έχει πια σοβαρούς λόγους να παραμείνει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η ΠΑΕ θα έχει κερδοφορία αυτή τη χρονιά και το καλοκαίρι είναι σφόδρα πιθανό να (χρυσο)πληρωθούν ορισμένοι από τους νεαρούς παίκτες που λάμπουν φέτος στο πρωτάθλημα. Από την ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Τρίτης δεν ανακουφίστηκε εκείνη η μεγάλη μερίδα των οπαδών του τριφυλλιού που δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό τον Γιάννη Αλαφούζο.

Δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί αν έχουν δίκιο ή όχι. Σημασία έχει ότι η ΠΑΕ -άγνωστο για ποιο διάστημα ακόμα- θα έχει συνιδιοκτήτη τον mister ΣΚΑΙ.  Με βάση τη νέα συμφωνία (γιατί οι προηγούμενες άλλα πρόβλεπαν) ο κ. Πάιροτζ και οι συμπαραστάτες του θα πάρει τις μισές από τις μετοχές που έχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο κ.Αλαφούζος, δηλαδή ένα ποσοστό περίπου 44%.

Αν θα υπάρξει άλλος τρόπος με τον οποίο θα πάρει κάποια στιγμή και άλλο ποσοστό από τον Γιάννη Αλαφούζου και πως θα γίνει αυτό δεν καθίσταται σαφές από την ανακοίνωσή. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν υποθέσεις που πολύ απέχουν από το να θεωρηθούν αξιόπιστο ρεπορτάζ. Ετσι, ο καθένας ανάλογα με τις διαθέσεις του και την πολιτική του ΜΜΕ που εργάζεται αντικρίζει το ποτήρι ως μισοάδειο ή μισογεμάτο.

Δυστυχώς, από την πλευρά του κ. Πάιροτζ δεν ακούγεται τίποτα. Ούτε τι σκοπεύει να κάνει με την διοίκηση της ομάδας ούτε πόσα λεφτά θα βάλει και πότε, ούτε ποιοι θα τον συνδράμουν-χρηματοδοτήσουν Όλα στο φλου, με μόνη καθαρή αλήθεια ότι ο «αποχωρών» μεγαλομέτοχος θα πληρώσει ο ίδιος τα χρέη που δημιούργησε κι όχι αυτά που παρέλαβε όταν ανέλαβε να «διασώσει» τον Παναθηναϊκό. Αυτά που δημιούργησε ο ίδιος θα διευκολυνθεί να τα πληρώσει σε πάμπολλες μηνιαίες δόσεις σύμφωνα με την τροπολογία που πέρασε προσφάτως η κυβέρνηση.

Αν δεν βάλει λεφτά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ο κ. Πάιροτζ και δεν εγκριθεί η μεταβίβαση μετοχών από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι επιπόλαιο να μιλάμε για αλλαγή ιδιοκτησίας. Η εποχή Αλαφούζου δεν τερματίστηκε με την ανακοίνωση της Τρίτης. Αυτού του είδους η συμφωνία μπορεί να σκαλώσει παρακάτω όπως σκάλωναν μέχρι τώρα οι διάφορες ημερομηνίες κατά τις οποίες θα έμπαινε στην πολύπαθη ΠΑΕ ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας.

Θεωρητικά δε υπάρχει ενδεχόμενο για το 44% των μετοχών που  θα εξακολουθεί να διαθέτει ο κ. Αλαφούζος να ενδιαφερθεί κάποιος άλλος επενδυτής. Κάπου εδώ επανέρχονται τα σενάρια περί εμπλοκής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και ο κύκλος των υποθέσεων ανοίγει και πάλι. Σε μια τέτοια περίπτωση βέβαια γιατί κάποιος να αγοράσει από τον Αλαφούζο κι όχι από τον ίδιο τον Πάιροτζ που αυτή είναι και η δουλειά του.

Μύλος που θα μετατραπεί σε «σκοτωμό» αν το καλοκαίρι ή και νωρίτερα κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές πάρουν μεταγραφή με χρήματα κάτω από την πραγματική αξία τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ