Ολυμπιακός : Το απαραίτητο 4Χ4 και η… Ντουντελάνζ

Ολυμπιακός : Το απαραίτητο 4Χ4 και η… Ντουντελάνζ

Ο μονόδρομος για τον Ολυμπιακό στην επανέναρξη των υποχρεώσεων του σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ, η πίστη του Μαρτίνς και το 100% των ερυθρολεύκων.

Τα αποτελέσματα είναι αυτά που καλώς ή κακώς διαμορφώνουν καταστάσεις σε μια ομάδα. Πόσο δε μάλιστα όταν η κουβέντα έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Το πρώτο διάστημα της νέας εποχής στην ομάδα του Πειραιά με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο έχοντας στα χέρια του μια εξ ολοκλήρου νέα ομάδα κρίνεται θετικό παρά τις απώλειες στην προηγούμενη εβδομάδα καθώς η δουλειά που κάνει ο Πορτογάλος και το ποδόσφαιρο που αποδίδουν οι ερυθρόλευκοι δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες. Εξ ου και η στήριξη και η εμπιστοσύνη στο πλάνο από όλους στην ερυθρόλευκη οικογένεια.

Το δεύτερο κομμάτι αγώνων που ολοκληρώθηκε με το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ μπορεί να άφησε «πικρή γεύση» καθώς χάθηκαν πέντε πολύτιμοι βαθμοί κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο -3 από την κορυφή όμως κανείς στο Ρέντη δεν χάνει την αισιοδοξία του βλέποντας πως κάτι σπουδαίο δημιουργείται στο μεγάλο λιμάνι.

Μπορεί τα αποτελέσματα να μην ήρθαν με έναν ακραίο συνδυασμό ατυχίας, λαθών και καθοριστικών στιγμών που όλα αποδείχθηκαν εις βάρος του Ολυμπιακού όμως η εικόνα της ομάδας και το γεγονός ότι πλέον ο Μαρτίνς έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του και μπορεί να «ανακατέψει την τράπουλα» με το υλικό που διαθέτει οδηγεί στο συμπέρασμα πως μόνο καλύτερη μπορεί να παρουσιαστεί η ομάδα με την επανέναρξη των υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μαρτίνς άλλωστε ξέρει πως από εδώ και στο εξής μπορεί να εντάξει στο βασικό του πλάνο ποδοσφαιριστές που στο προηγούμενο διάστημα ήταν ακόμη στο σχεδιασμό του στην… προεπιλογή έχοντας έρθει στο σύλλογο προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Τρανό παράδειγμα ο Γιάγια Τουρέ που πήρε τις πρώτες του συμμετοχές στα ματς με Λεβαδειακό, Μίλαν και ΑΕΚ και πλέον από τις 21 Οκτωβρίου που μπαίνει ξανά ο Ολυμπιακός στη «μάχη» θα είναι σε φουλ ρυθμούς για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός «φωνάζει» με την απόδοση του πως αξίζει πολλά περισσότερα από τα ελάχιστα που πήρε στο προηγούμενο διάστημα και αυτό οφείλει να το πετύχει μέσα στα τέσσερα κρίσιμα ματς που έρχονται για το πρωτάθλημα αλλά και τις δύο αναμετρήσεις για το Γιουρόπα Λιγκ έως τη νέα διακοπή στις αρχές Νοεμβρίου.

Το -3 από την κορυφή μετά από 6 αγωνιστικές δεν λέει κάτι, μια διαφορά που μπορεί άμεσα να καλυφθεί από τους Πειραιώτες με το 4Χ4 να είναι απαραίτητο.

Το πρόγραμμα των Πειραιωτών είναι και πάλι δύσκολο καθώς η επιστροφή στη δράση τους βρίσκει στην Κρήτη για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στις 21/10 ενώ λίγες μέρες μετά αντιμετωπίζουν στο Λουξεμβούργο την Ντουντελάνζ σε έναν αγώνα που το «πρέπει» για το «τρίποντο» είναι τεράστιο ώστε να μπορέσει να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητες του για πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

Ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα (29/10) και το πολύ δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Άρη στο Βικελίδης λίγες μέρες πριν από την νέα αναμέτρηση με την Ντουντελάνζ στο Καραϊσκάκη.

Το πρόγραμμα των ερυθρολεύκων κλείνει με το ντέρμπι κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο στις 11 Νοεμβρίου στο Καραϊσκάκη με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να γνωρίζουν πολύ καλά πως αν μπορέσουν να κάνουν συνολικά το 6Χ6 η νέα διακοπή θα τους βρει ακόμη και στην κορυφή της βαθμολογίας, αν ο ΠΑΟΚ έχει απωλέσει βαθμούς, και γερά μέσα στο κόλπο της πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Εν κατακλείδι τα αποτελέσματα στους αγώνες που έρχονται για τον Ολυμπιακό θα διαμορφώσουν πλέον για τα καλά τα δεδομένα μέσα στην σεζόν για τους δύο βασικούς στόχους της ομάδας με τον Μαρτίνς και τους παίκτες του να πιστεύουν ακράδαντα πως θα πετύχουν στο ακέραιο τον στόχο τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ