Παναθηναϊκός : Δεύτερη ζωή δεν έχει…

Παναθηναϊκός : Δεύτερη ζωή δεν έχει…

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξαναβρίσκεται αντιμέτωπος με το (φάιναλ-φορ) απωθημένο του, και ψάχνει «φρένο» στη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Λένε πως «αν δεν καταφέρεις να κάνεις πράξη το απωθημένο σου, νιώθεις πως δεύτερη ζωή δεν έχει» και για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ξεκινά μια νέα προσπάθεια με στόχο να κάνει πράξη το δικό του απωθημένο.

Να προκριθεί μετά από έξι ολόκληρα χρόνια στο Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και θέλει πάση θυσία τη νίκη για να αρχίσει με το… δεξί.

Όχι όμως μόνο γι’ αυτό. Όπως έχουν δείξει έως τώρα οι ομάδες, ο συναγωνισμός για την πρόκριση στα πλέι όφ θα είναι τεράστιος. «Ο θάνατός σου, η ζωή μου» και κάθε λάθος θα μετράει διπλό από την πρώτη κιόλας αγωνιστική

Πέρσι Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπαρτσελόνα, Εφές Αναντολού δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην οκτάδα, αλλά φέτος έχουν κάνει πολλές μεταγραφές, έχουν προσθέσει ποιοτικούς παίκτες στα ρόστερ τους και δείχνουν αποφασισμένες να πάρουν τη ρεβάνς.

Αυτό από μόνο του καθιστά δύσκολη την πρόκριση για τους υπόλοιπους και συνεπώς για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Με νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με μια καλή διαφορά κοντά στους δέκα πόντους, τα πράγματα θα έχουν μπει σε μια σειρά.

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει οι πράσινοι να επιβάλλουν απόλυτα το ρυθμό τους στο παιχνίδι, να μην αφήσουν του Ισραηλινούς να «τρέξουν» πάνω το παρκέ και να τους αναγκάσουν να… σκεφτούν λίγο περισσότερο.

Είναι ομάδα που αρέσκεται να παίζει με το ένστικτο βασιζόμενη στο ταλέντο των περιφερειακών της και εκεί εστιάζεται η «δύναμη πυρός» της.

Το πρόβλημα του Νικ Καλάθη με τη γαστρεντερίτιδα ωστόσο έχει αρχίσει ασφαλώς να απασχολεί τον Πασκουάλ, καθώς ο αρχηγός του θα παίξει. Κανείς δεν ξέρει όμως σε ποια κατάσταση θα είναι και αν η ίωση θα τον έχει επηρεάσει.

Με αυτά και μ’ αυτά επιστρέφει η συζήτηση για το αν και πόσο ο Λεκαβίτσιους μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Νικ…

ΥΓ1. Ο Τσάβι Πασκουάλ μέτρησε ως προπονητής και ως άνθρωπος όταν πρόπερσι αντί να κάνει το εύκολο και την «ηρωική έξοδο» παριστάνοντας τον επαναστάτη αντιδρώντας στην απόφαση για την επιστροφή με το πούλμαν, μίλησε με τον πρόεδρό του, μάζεψε την ομάδα του, ενέπνευσε τους παίκτες του, παραδέχθηκε (εμμέσως) τα λάθη του, πήρε αποφάσεις και παρέταξε ένα συντεταγμένο σύνολο, που είχε στοχεύσει με λύσσα το πρωτάθλημα.

ΥΓ2. Εκείνος ο… δικαστής, το ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο που είχε το αυτοδιοίκητο, που έριχνε σωρηδόν τις τιμωρίες και τα πρόστιμα χωρίς να παίρνει «χαρτάκι» από κανέναν, πότε έμαθε για την αναστολή των ποινών; Κι αυτός από τα ΜΜΕ; Δεν θίχτηκε; Δεν εκνευρίστηκε που τον ακύρωσαν; Α, ρε «παπάς» που πέφτει στη Βαρκελώνη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ