«Πορτοκαλί» για την Χρυσούλα Κουρομπίλια!

«Πορτοκαλί» για την Χρυσούλα Κουρομπίλια!

«ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» αυτό το Σάββατο. Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών. Σύμφωνα με αρμόδιες υπηρεσίες της παγκόσμιας κοινότητας, οι γυναίκες, που πέφτουν θύματα βίας, κάθε χρόνο, φτάνουν στον ιλιγγιώδη αριθμό των 17,5 εκατομμυρίων. Η ΤΟΣΟ πολύ ευαίσθητη-σε όλα της…-Βουλή των Ελλήνων, σε απόδειξη συμμετοχής της σε αυτή την Ημέρα διαμαρτυρίας, «θα […]

«ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» αυτό το Σάββατο. Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών. Σύμφωνα με αρμόδιες υπηρεσίες της παγκόσμιας κοινότητας, οι γυναίκες, που πέφτουν θύματα βίας, κάθε χρόνο, φτάνουν στον ιλιγγιώδη αριθμό των 17,5 εκατομμυρίων.

Η ΤΟΣΟ πολύ ευαίσθητη-σε όλα της…-Βουλή των Ελλήνων, σε απόδειξη συμμετοχής της σε αυτή την Ημέρα διαμαρτυρίας, «θα βάψει» εξωτερικά, προφανώς με λέιζερ, πορτοκαλί το κτίριο. Ελπίζουμε, όσοι βρίσκονται μέσα να ανταποκριθούν στην αγωνία του ελληνικού λαού και να μη υπάρξει κάτι το δυσάρεστο σε οποιανδήποτε κυρία, από τις αρκετές, που βρίσκονται στην αίθουσα των περίφημων 300… Δεν πρόκειται για ειρωνεία, άλλωστε είναι τέτοιας ευρύτητας η αναγνώριση, για το λαοσωτήριο έργο, που επιτελούν, ώστε το λιγότερο, που μπορούμε να ανταποδώσουμε, όλοι εμείς, οι εντελώς ξεζουμισμένοι φορολογούμενοι, είναι να εξωτερικεύσουμε αυτή την ελπίδα, για όσο πιο πολύ «πορτοκαλί» και μέσα στην αίθουσα…

ΚΑΙ ΣΤΟ ποδόσφαιρο έχουμε έναυσμα, ώστε να ενδιαφερθούμε για την Διεθνή Ημέρα κατά της βίας των γυναικών. Και μπράβο (έστω για μια και μοναδική φορά…) στην ΚΕΔ, που φρόντισε κι εκείνη να δηλώσει παρούσα. Το έκανε με τον μη ορισμό της Χρυσούλας Κουρομπύλια, σε κανένα από τα τρία παιχνίδια, που θα διεξαχθούν αυτό το Σάββατο, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας. Η διεθνής βοηθός-διαιτητής, από την Δυτική Αττική, γι΄ αυτό συνόδευσε τον Τάσο Παπαπέτρου την περασμένη Δευτέρα, στην Τούμπα, στο ΠΑΟΚ- Ατρόμητος 2-1. Ακριβώς προκειμένου να υπάρχει η ευχέρεια, στην πολυμελή και πανάκριβη ΚΕΔ, να την προστατέψει, κατά το «πορτοκαλί» Σάββατο, από την ενδεχόμενη βίαιη αντιμετώπιση της, είτε από αδιόρθωτους οπαδούς της εξέδρας, είτε από ευέξαπτους παράγοντες και προπονητές. Κατόπιν αυτού η μοναδική κυρία, που αγωνίζεται, ως διαιτητής, στην Σούπερ Λίγκα, μπορεί να αισθάνεται (και) ευγνώμων, προς Περέϊρα- Κουκουλάκη- Τριτσώνη- Καλύβα-Τσαχειλίδη (και στο βάθος Κύρο Βασσάρα…) γιατί την σκέφτονται τόσο πολύ…

ΑΣΦΑΛΩΣ και η ίδια, η Χρυσούλα Κουρομπύλια, θα έχει να αφηγηθεί πολλά περιστατικά βίας, που εκδηλώθηκαν σε βάρος της, κατά την διαιτητική καριέρα της. Και μόνο με τα όσα έχει ακούσει από τους δειλούς, που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους, ανάμεσα στο πλήθος της εξέδρας, θα μπορούσε να κάλυπτε όλο τον χρόνο του Σρόϊτερ, στην εκπομπή του «Αυτοψία» ή του Γιώργου Λιάγκα, στη μεταμεσονύκτια του. Το ίδιο θα μπορούσαν και όσες συνάδελφοι προηγήθηκαν της Χρυσούλας. Όλες έχουν υποστεί την βία των γηπέδων, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις το «κόκκινο της ντροπής» είναι αδύναμο για να μετρήσει την ποσότητα του άθλιου περιεχομένου της λεκτικής επίθεσης.

ΣΤΟ σημείο αυτό πρέπει να γίνει διευκρίνιση, αν η βία κατά των γυναικών, για την οποία είναι αφιερωμένο η «πορτοκαλί» 25 Νοεμβρίου 2017, περιλαμβάνει και άλλα χαρακτηριστικά, άλλα γεγονότα, εκτός από την χειροδικία και τις ύβρεις. Συγκεκριμένα, αν γίνεται λόγος και γι΄αυτό το φαινόμενο, με το οποίο λαχανιάζει η επικαιρότητα των τελευταίων μηνών, για να προλαβαίνει τις σχετικές καταγγελίες, με επίκεντρο το «ροζ» Χόλιγουντ. Την βία, που αναφέρεται ως «σεξουαλική παρενόχληση». Δεν πρόκειται να θίξουμε τέτοια πλευρά σε κείμενο, που το περιορίσαμε στο πάρα πολύ ειδικό, δηλαδή στην βία, στα γήπεδα, με θύματα τις κυρίες της διαιτησίας. Στις εν λόγω κυρίες, γιατί είναι απόλυτα εκτεθειμένες, σε ανοικτό χώρο, στον οποίο απασχολούνται (εργασιακά ή χομπίστικα ή και τα δύο μαζί), στον κόσμο, για την ακρίβεια «σε κάθε καρυδιάς καρύδι».

ΜΙΑ ΒΟΗΘΟΣ –διαιτητής, σε αγώνα Α΄Εθνικής, όπως η ίδια μας έχει αφηγηθεί, υπέδειξε ένα οφσάιντ. Το αμφισβήτησε ο παίκτης, την πλησίασε και της πέταξε κατάμουτρα το πολύ σύνηθες(!) σε αυτές τις περιπτώσεις και προκειμένου για τις γυναίκες-βοηθούς: «Δεν πηγαίνεις κυρά μου στο σπίτι μου , για να μαγειρέψεις, παρά σ΄έχουμε δω, για να μας ταλαιπωρείς με την ασχετοσύνη σου;»!

ΤΣΑΟΥΣΑ, ψυχωμένη και «αντράκι», σε θάρρος, αλλά και θράσος, η βοηθός (με καταγωγή από την Βόρειο Ελλάδα και ενταγμένη σε Σύνδεσμο του αττικού λεκανοπέδιου) του απάντησε δίχως χρονοτριβή: «Έχω αφήσει τον άντρα μου στο σπίτι, για να μαγειρέψει και να σφουγγαρίσει. Όπως έκανες κι εσύ πριν να φορέσεις αυτό το κοντό παντελονάκι και βρίσκεσαι εδώ…»! Η συνέχεια; Ο ποδοσφαιριστής κάτωχρος έφυγε προς τον πάγκο και ζήτησε, από τον προπονητή του, αλλαγή! Ξεκαρδισμένη στα γέλια η βοηθός-διαιτητή μας είπε, συμπληρώνοντας: «Πολύ φοβάμαι, ότι ο παίκτης τα ‘χασε, «τρελάθηκε», γιατί θα πίστεψε, ότι η ποδοσφαιρόφιλη γυναίκα του τον είχε καρφώσει σε μένα κι έτσι ήξερα …τις δουλειές, που τον έβαζε κι έκανε στο σπίτι»!

«ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» Ημέρα, …για τέτοιους άντρες , έχει προβλεφθεί;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ