Χιμένεθ : Όταν το βλέπει κανείς όπως θέλει

Χιμένεθ : Όταν το βλέπει κανείς όπως θέλει

Η ποινή - χάδι στον Χιμένεθ και η ατυχέστατη σύγκριση με την ποινή που είχε επιβληθεί στον Περέιρα. Τότε ο κανονισμός τηρήθηκε, τώρα όχι.

Είναι όπως το βλέπει κανείς. Όπως θέλει να το βλέπει, όπως τον συμφέρει να το βλέπει. Είτε γιατί υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ομάδας που υπηρετεί (απόλυτα κατανοητό) είτε γιατί πρέπει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της ομάδας που θα ήθελε να υπηρετεί. Τι μια, τι δύο ομάδες.

Και επειδή εντέχνως κάθε φορά που κάτι στραβό συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν έχει ως πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό ή ανθρώπους του Ολυμπιακού, επιχειρείται εντυπωσιακά και επικοινωνιακά να «περάσει» μέσα από μια ερυθρόλευκη σύγκριση καλό είναι να μην ξεχνάμε κάποια πράγματα.

Κατανοητή η επικοινωνία, όποιο χρώμα και αν έχει. Η δουλειά των ανθρώπων που βρίσκονται στην επικοινωνία των ΠΑΕ είναι αυτή άλλωστε.

Κατανοητή και η προπαγάνδα των θιασωτών της εξυγίανσης, των τιμητών των πάντων, όταν έχει να κάνει για τον Ολυμπιακό ή όταν δεν έχει να κάνει για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ή όταν έχει να κάνει για την ΑΕΚ αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο να το συνδέσουμε με τον Ολυμπιακό, τον κακό Ολυμπιακό, για να αποπροσανατολίσουμε.

Γιατί όλα αυτά; Η αθλητική δικαστής, τακτική δικαστής όπως όλοι εδώ και τρία χρόνια, αποφάσισε να μην ακολουθήσει τον κανονισμό στην υπόθεση του Χιμένεθ και της άσεμνης χειρονομίας που έκανε στη Λεωφόρο.

Έτσι έκρινε, έτσι αποφάσισε. Σεβαστή η απόφαση της. Αυτή ξέρει, αυτή αποφασίζει. Είναι άλλο να μην συμφωνείς με μια απόφαση δικαστηρίου και άλλο να στοχοποιείς όπως κατ’ εξακολούθηση γίνεται από την πλευρά των υποστηρικτών των «εξυγιαντών».

Δικαστές δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε. Η διαφωνία για το θέμα του προπονητή της ΑΕΚ έχει να κάνει με το ότι ο κανονισμός, αυτός που εφαρμόζεται για την τρέχουσα σεζόν, μιλούσε για ένα μήνα μίνιμουμ τιμωρία απαγόρευσης εισόδου. Αποφασίστηκε τελικά 15 μέρες, άρα για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε δικαστική υπόθεση που έτυχε να εμπλέκεται ξανά η ΑΕΚ ο κανονισμός ακυρώθηκε από τους τακτικούς δικαστές.

Ξαναλέω, έτσι αποφάσισαν, καλώς το αποφάσισαν. Το ζητούμενο είναι πλέον κατά πόσον αυτός ο κανονισμός ισχύει. Είναι κάτι που οφείλουν να δουν οι αρμόδιοι όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ Ανδρέας Δημάτος με ποστάρισμα του στο facebook συνέδεσε την υπόθεση του μεσαίου δάχτυλου του Χιμένεθ με αυτή του Περέιρα στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το 2015.

Είπαμε τι προβλέπει ο κανονισμός για τον Χιμένεθ. Ας δούμε τι προέβλεπε ο κανονισμός εκείνης της εποχής για τον Περέιρα. Η τότε ανακοίνωση της ΕΠΟ ανέφερε: «Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, του προπονητή της De Oliveira Pereira Vitor Manuel και του ποδοσφαιριστή Kasami Pajtim για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 26 παρ. 1-4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 6-6-2014 (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ-Ολυμπιακός της 11/3/2015)».
Ιδού και τα σχετικά έγγραφα:

Θέλετε να δούμε και τι έγραφε εκείνη την εποχή γνωστό site που διακρίνεται για τα αντί-Ολυμπιακά του αισθήματα;

«Η κατηγορία που βαραίνει τον τεχνικό του Ολυμπιακού, τον Ελβετό μέσο, αλλά και τους «ερυθρόλευκους» είναι αυτή της δυσφήμησης του αθλήματος και η προβλεπόμενη ποινή τόσο για τα πρόσωπα, όσο και για τους Πειραιώτες (εφόσον κριθούν ένοχοι) είναι 10.000 ευρώ πρόστιμο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα του την 1η Απριλίου 2015.

Στις 30 Απριλίου το ίδιο site ανέφερε στην ανάρτηση της τιμωρίας των Περέιρα και Κασάμι.
«Πρόστιμο ύψους 9.000 ευρώ στον Βίτορ Περέιρα και 7.000 ευρώ στον Παϊτίμ Κασάμι, επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, αποδεχόμενη ότι ο προπονητής και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δυσφήμισαν το άθλημα με τις χειρονομίες που έκαναν, αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Το πειθαρχικό όργανο της ομοσπονδίας, επέβαλε και πρόστιμο ύψους 7.500 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ως συνυπεύθυνη για τις πράξεις του προπονητή και του ποδοσφαιριστή της. Αναλυτικά η απόφαση: «Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για κάθε πράξη και κατά συγχώνευση 7.500 ευρώ. Στον PEREIRA VITOR χρηματική ποινή 9.000 ευρώ και στον KASAMI PAJTIM χρηματική ποινή 7.000 ευρώ (αγώνας Κυπέλλου με ΑΕΚ στις 11/3)».

Τι έγινε με λίγα λόγια τότε. Ότι προέβλεπε ο κανονισμός τηρήθηκε. Τι έγινε τώρα; Ότι προέβλεπε ο κανονισμός δεν τηρήθηκε. Αν λοιπόν προέβλεπε και τότε ο κανονισμός 1 έως 6 μήνες τιμωρία, όπως προβλέπει τώρα, και το πρόστιμο ήταν 9.000 στον Περέιρα προφανώς και θα είχε απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεται ο κ. Δημάτος. Όμως τότε αυτό προβλεπόταν από τον κανονισμό (κακώς κατά την γνώμη μου) και αυτό τηρήθηκε. Τώρα που έγινε όσο αυστηρός έπρεπε για τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες ανθρώπων του ποδοσφαίρου, απλά δεν τηρήθηκε. Για αυτό η ποινή στον Χιμένεθ χαρακτηρίζεται χάδι.

Γιατί δεν τηρήθηκε τώρα ο κανονισμός; Μην ξαναλέμε τα ίδια. Έτσι αποφάσισε η δικαιοσύνη. Αυτή είναι η δουλειά της. Ο μόνος που μπορεί να το αλλάξει είναι ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, κ. Σιμιτζόγλου που έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση αν θεωρήσει πως η απόφαση δεν είναι σωστή. Του κ. Σιμιτζόγλου άλλωστε είναι η δουλειά του.

Όπως είναι η «δουλειά» και των γνωστών εξυγιαντών να συγχέουν καταστάσεις πάντα με τον κακό Ολυμπιακό, να συγκρίνουν τι είχε γίνει τότε με το τώρα και να επιχειρούν να αποδείξουν πως ήταν βαρύτατη η ποινή στον Χιμένεθ που μας έδειξε ποιο ωμά από οποιονδήποτε άλλο το μεσαίο του δάχτυλο. Το ότι είναι προπονητής της ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση και σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζει την ΑΕΚ. Δεν το λέω τώρα, το έγραψα και μετά τη Λεωφόρο.

Η πλάκα λοιπόν είναι πως αυτό συμβαίνει τώρα από τους ίδιους που τότε δεν ζήτησαν να τιμωρηθεί «έστω με μια αγωνιστική για τα μάτια του κόσμου» ο Κασάμι και ο Περέιρα. Δεν το ζήτησαν γιατί ήξεραν την προβλεπόμενη ποινή. Όπως έγραψαν τότε άλλωστε, όπως μπορείτε να ξαναδιαβάσετε παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ