Επιτέλους, «I feel devotion»!  (+quiz)

Επιτέλους, «I feel devotion»! (+quiz)

Η νέα Ευρωλίγκα, η ανυπομονησία για το ξεκίνημα της τρέλας αυτής, ο Ολυμπιακός και η πίστωση χρόνου στην ομάδα και το κουίζ με την 8αδα της κανονικής διάρκειας.

Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ανατριχιάζουν όταν ακούν τον ύμνο του Champions League. Εμείς τα… αρρωστάκια με το μπάσκετ, παθαίνουμε μία υστερία όταν ακούμε το «Devotion».Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και το πρωτάθλημα που για μένα ξεπερνάει και το ΝΒΑ σε θέμα ανταγωνισμού, ξεκινάει…

Μετράμε τόσο καιρό αντίστροφα. Σαν τους φυλακισμένους που μετρούν τις μέρες για να δουν το φως του ήλιου. Ναι ξέρω ότι είναι υπερβολική η παρομοίωση, όμως η αγωνία μου προσωπικά ήταν τέτοια που περιμένω πως και πως αυτήν την τρέλα. Τον Μαραθώνιο της Ευρωλίγκας!

Είμαστε στην αφετηρία και περιμένουμε το… μπαμ για τα πρώτα μέτρα της διαδρομής.

Ας ξεκινήσω με ερυθρόλευκη απόχρωση. Για να πάμε μετά στα υπόλοιπα. Πρώτα για τον Ολυμπιακό και μετά για την Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προχωρήσει σε σημαντικό λίφτινγκ. Ο Μπλατ θέλει να δημιουργήσει κάτι νέο. Ολίγον ριζοσπαστικό για τα δεδομένα που είχαμε συνηθίσει τόσο καιρό. Ενας aggressive Ολυμπιακός, με γρήγορες επιθέσεις, που θα «δαγκώνει» όταν μπορεί στην άμυνα, θα τρέχει καλά το παρκέ και θα έχει πολλούς επιθετικούς πρωταγωνιστές. Απέχει πολύ αυτό από την πραγματικότητα αυτήν την περίοδο. Το ξέρουμε όλοι, όμως υπάρχει τεράστια εμπιστοσύνη στον Μπλατ από την διοίκηση και πάνω από όλα χρειάζεται και υπομονή και επιμονή.

Ειδικά το πρώτο διάστημα, που η ομάδα ψάχνεται και έχει θέματα χημείας. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει ο κόσμος σε μαζεμένες ήττες. Ειδικά τώρα στην αρχή. Αυτό που ξέω όμως,  είναι πως πρέπει να κοπεί η… καραμέλα που διαβάζω τόσες μέρες στα social media. Αυτό το «Τι θα άκουγε ο Σφαιρόπουλος αν έπαιζε έτσι η ομάδα» δηλαδή. Αρχικά ενοχλούμαι που χρησιμοποιείται το όνομα του ΚΥΡΙΟΥ Γιάννη. Κατά δεύτερον, πίστωση χρόνου έχουν όλοι ανεξαρτήτως ονόματος. Στο τέλος θα γίνει ο λογαριασμός. Μέχρι τότε, όποιος θέλει είναι δίπλα, όποιος όχι; Κλείνει την πόρτα και αφήνει τους πάντες να δουλέψουν. Κανείς δεν θέλει το κακό της ομάδας του Ολυμπιακού.

Το ματς με την Χίμκι είναι δύσκολο από μόνο του. Είναι εκτός έδρας, σε ένα γήπεδο που οι Ερυθρόλευκοι τα τελευταία χρόνια δεινοπαθούν. Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι πολύ το παιχνίδι με το συγκρότημα του Μπαρτζώκα. Ειδικά αν ο Ολυμπιακός μπλέξει στο ρυθμό της Χίμκι. Αν και αυτό θα ήθελε και ο Μπλατ έτσι; Περίεργα πράγματα φέτος. Θα τα δούμε στην πορεία.  Τώρα απλά εικασίες κάνουμε.

Ας πάμε λίγο στις υπόλοιπες ομάδες. Αρχικά θεωρώ για το brand της ίδιας της διοργάνωσης, ευεργετικό το γεγονός πως η Μπάγερν Μονάχου θα είναι στις 16 ομάδες. Το άξιζε εξάλλου βάσει της περσινής της πορείας. Όπως επιβεβλημένο είναι να ανοίξει κι άλλο η αγορά στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Επιπρόσθετα, με ότι έχει συμβεί, όσο αντίθετος και αν είμαι με τους χειρισμούς του Παναθηναϊκού, ήταν κομβικό για την διοργάνωση ότι οι «πράσινοι» δεν έφυγαν για το Basketball Champions League. Όχι ότι πίστεψα και ποτέ ότι θα γίνει αυτό. Μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, όμως οι «πράσινοι» είναι κομμάτι της διοργάνωσης και θα ήταν επιζήμια η φυγή τους. Κανείς δεν θα κέρδιζε.

Τέλος, εάν με ρωτούσατε λοιπόν πως βλέπω την τελική οχτάδα πριν καλά καλά ξεκινήσει η διοργάνωση, θα σας έλεγα την παρακάτω.

  1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας
  2. Φενέρμπαχτσε
  3. Ολυμπιακός
  4. Μπασκόνια
  5. Παναθηναϊκός
  6. Ρεάλ Μαδρίτης
  7. Χίμκι
  8. Ζαλγκίρις

ΥΓ. Ξέρω ότι σας αρέσει το Fantasy της Ευρωλίγκας. Εχω φτιάξει και εγώ μία λίγκα, οπότε όποιος θέλει είναι ευπρόσδεκτος. Πατάτε «KAIGOMASTE STO FANTASY LEAGUE» με τον κωδικό να είναι ο «WTEN7KW2». Και καλό μας παιχνίδι…

ΥΓ2. Με το που γράφτηκε το όνομα  του Πελ, απευθείας όλοι ψάξαμε να δούμε αν υπάρχει το όνομα αυτό και αν παίζει αυτό το σενάριο. Άνθρωπος του Ολυμπιακού απάντησε όλος απορία «Δεν τον έχει ακούσει καν ο Μπλατ», ενώ ο ίδιος προπονητής των Ερυθρόλευκων, στην ανοιχτή προπόνηση της ομάδας, μας τόνισε ότι δεν υπάρχει καν σκέψη για προσθήκη αυτήν την περίοδο. Ο καθένας το εκλαμβάνει όπως θέλει. Εγώ μένω σε αυτό που επιμένουν οι άνθρωποι της ομάδας… Πάμε ως έχουμε…

ΥΓ3 Όσοι διαβάσατε αυτό το κείμενο, εάν θέλετε κι όλα, είτε κάτω από το ποστ του facebook είτε κάτω από το tweet, θα ήθελα τη δική σας οχτάδα. Θα έχει μπόλικο ενδιαφέρον να μάθω και τη γνώμη σας. Καλή σεζόν να έχουμε…

 ΥΓ4 Μην φύγετε όμως… Για να δούμε και το κουίζ…Όποια ομάδα πιστεύετε ότι θα περάσει στα πλέι οφ, απλά πατάτε το κουμπί της ψήφου. Στο τέλος της εβδομάδας θα βγάλουμε και την τελική σας απόφαση. Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά, όμως δεν ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάποια ομαδική φωτογραφία στην Ευρωλίγκα (ή εγώ το κουτορνίθι δεν βρήκα) και αναγκάστηκα να βάλω την παρακάτω.  Για πάμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ