Ο ΠΑΟΚ περιμένει να… «παλιώσουν» οι «καινούριοι»

Ο ΠΑΟΚ περιμένει να… «παλιώσουν» οι «καινούριοι»

Μικρή είναι έως τώρα η βοήθεια που έχουν δώσει στον Δικέφαλο όσοι ήρθαν στην ομάδα το καλοκαίρι.

Όταν έχεις συνηθίσει σε επίσημα ματς κάθε 3-4 μέρες, οι δύο εβδομάδες της διακοπής μοιάζουν ατελείωτες.

Ωστόσο ήταν απαραίτητο για τον ΠΑΟΚ αυτό το break για να πάρουν ανάσες κάποιοι παίκτες και να φρεσκαριστεί συνολικά η ομάδα, η οποία έβγαλε κούραση από τα 15 επίσημα παιχνίδια που έδωσε από τις 24 Ιουλίου έως της 7 Οκτωβρίου.

Αυτοί που επιβαρύνθηκαν περισσότερο ήταν οι παίκτες που βρίσκονται από πέρυσι στην ομάδα, καθώς από τους καινούριους οι βοήθειες ήταν πολύ λίγες έως τώρα.

Από τους οχτώ που προστέθηκαν φέτος στο ρόστερ (έξι καινούριοι και δύο επιστροφές από δανεισμούς) περισσότερο ο Λέο Ζαμπά έχει παίξει (που είναι και η πιο ακριβή μεταγραφή-επένδυση στην ιστορία του ΠΑΟΚ) και ο Ουάρντα (πριν την τιμωρία του), τελευταία και ο Τόσκα έδωσε βοήθειες, ενώ οι υπόλοιποι έως τώρα δεν έχουν προσφέρει πραγματικές λύσεις.

Αν λάβουμε υπόψη ότι ο Μαλεζάς δεν έχει παίξει καθόλου, τότε από τους 21 παίκτες που έχει ο Λουτσέσκου στη διάθεσή του (χωρίς του τέσσερις τερματοφύλακες), οι 12 «παλαιοί» (Βιεϊρίνια, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας, Σάκχοφ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς) έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος των 15 έως τώρα αγώνων.

Τι έχουν κάνει οι καινούριοι έως τώρα;

Ο Χατσερίντι ήταν καλός σε 1-2 ματς, αλλά ήταν και κάτω του μετρίου σε άλλα. Έχω ξαναπεί (και μακάρι να με διαψεύσει) ότι φαίνεται πως τελικά δεν ταιριάζει στον ΠΑΟΚ παρά το πλούσιο βιογραφικό του.

Ο Κίτσιου έπαιξε μόλις μια φορά, στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη, και εκτός ότι αποβλήθηκε στο 59’ όντας εντελώς απρόσεκτος, ήταν και φανερά εκτός κλίματος, ίσως επειδή του λείπουν και ματς. Όπως και να έχει κλώτσησε μια ευκαιρία να μπει στο rotation.

Ο Αλίν Τόσκα δείχνει ότι μπορεί να δώσει αξιόπιστες λύσεις στο αριστερό άκρο της άμυνας και αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να παίρνει κάποιες ανάσες παραπάνω ο Αντρέ Βιεϊρίνια, που σε λίγους μήνες θα κλείσει και τα 32 του.

Ο Βέρμπλουμ ήρθε με πολύ υψηλές προσδοκίες αλλά ακόμη είναι εντελώς εκτός κλίματος. Όλοι θεωρούμε ότι δεν έχει πιάσει ούτε το 50% των δυνατότητων του και περιμένουμε να βρει τα πατήματά του για να δώσει ουσιαστικές βοήθειες στον ΠΑΟΚ.

Καρέλης και Ακπόμ έχουν παίξει λίγο (ο Άγγλος ακόμη λιγότερο) αλλά σε πρώτη φάση δεν δείχνουν 100% έτοιμοι (μπορεί και να μην ταιριάζουν στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας που παίζει με έναν φορ) για να δώσουν άμεσες λύσεις και βοήθειες.

Ο Λέο Ζαμπά έχει ορισμένες εκλάμψεις (όπως το φοβερό ματς στη Λευκορωσία όπου είχε δύο γκολ και δύο ασίστ), είναι σίγουρα μεγάλο ταλέντο (καθώς μόλις τον Αύγουστο έκλεισε τα 20 του χρόνια), αλλά του λείπει η σταθερότητα και η εμπειρία. Σταδιακά πάντως ανεβαίνει.

Άφησα για το τέλος του Αμρ Ουάρντα, γιατί ενώ είναι παίκτης που έδωσε λύσεις από την αρχή και μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα στην ομάδα, έμεινε πίσω τις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Ο ΠΑΟΚ τον χρειάζεται, αλλά μόνο αν μάθει να ΜΗΝ βάζει το «εγώ» του, πάνω από το «εμείς». Οφείλει να πειθαρχεί στις αποφάσεις του προπονητή και στους κανόνες της ομάδας, γιατί κανείς δεν είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ.

Στα δια ταύτα ο Δικέφαλος περιμένει περισσότερα από τις μεταγραφές του στη συνέχεια για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους του. Οι «παλαιοί» χρειάζονται φρεσκάρισμα για να σηκώσουν το βάρος, αλλά είναι απαραίτητες και οι βοήθειες των καινούριων για να κάνει ο ΠΑΟΚ το κάτι παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ