Μάου Μάου δεν υπάρχουν μόνο στη Τούμπα

Μάου Μάου δεν υπάρχουν μόνο στη Τούμπα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει γιά την αντίδραση της ΑΕΚ στους -3, την αδυναμία που δείχνει θεωρώντας την απόφαση προκατασκευασμένη και καταλήγει: Κάτω τα χέρια από την Ορίτζιναλ.

ΜΕΙΟΝ τρεις στη ΑΕΚ γιά τα ντερβισιλίκια στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής. Στην οποία ΑΕΚ κάνουν λόγο, γιά «προκατασκευασμένη απόφαση». Δανεικά είναι αυτά. Την ίδια ποινή είχε φάει πέρυσι ο Ολυμπιακός. Για επεισόδια μάλιστα που έγιναν, μετά το τέλος του αγώνα. Ιδού λοιπόν, που Μάου Μάου, δεν υπάρχουν μόνο στη Τούμπα. Κι εντάξει. Δεν μπούκαρε κανείς τη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, με το κούφιο στη ζώνη, όπως ο Ιβάν Ενενήντα μολότοφ όμως δεν τις λες και λίγες. Συν, πέτρες σίδερα, μάρμαρα, μπουκάλια και φωτοβολίδες όπως αναφέρει η έκθεση της Αστυνομίας.

ΜΕΙΟΝ τρεις βαθμοί, είναι ζόρικια ποινή. Τρως τη μπούφλα και βρίσκεσαι έξι πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ και τρεις από τον Ολυμπιακό. Αν δεν πέσει, δηλαδή η απόφαση στη Εφέσεων, χαιρετίσματα στις φασκομηλιές. Όταν έχούμε να κάνουμε, μ ένα πρωτάθλημα της πλάκας. Που οι βαθμοί δεν χάνονται ούτε με το σταγονόμετρο. ΑΕΚ ΠΑΟΚ Ολυμπιακός, εκτός από τα μεταξύ τους παιχνίδια, έχουνε δώσει, άλλα τέσσερα ματς έκαστος. Σύνολον δώδεκα. Πόσοι βαθμοί έχουνε χαθεί; Ούτε ένας. Με -3 δεν για να θυμηθούμε τον Χαρίλαο, δεν προκάνεις με τίποτα.

ΣΟΥ κόβονται τα πόδια. Η ποινή αυτή, σε βγάζει εκτός κούρσας τίτλου, από την έκτη αγωνιστική. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα και το κόσμο. Με τη μία αλλάξανε οι αποδόσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ, έπεσε στο 1.60 ο Ολυμπιακός πήγε στο 3.35 και η ΑΕΚ εκτοξεύτηκε στο 11. Με τη διαρροή από πλευράς ΑΕΚ να αναφέρει νέτα-σκέτα, «το μήνυμα ελήφθη. Η προκατασκευασμένη εκτέλεση έγινε με συνοπτικές διαδικασίες. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θεωρούμε ότι η αυτή η απόφαση-έκτρωμα θα πέσει στην έφεση».

ΓΙΑ να τα λέμε όλα, ποτέ και κανένας στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αποδέχτηκε τη ποινή που του επιβλήθηκε. Με τη γίδα στη πλάτη τους πιάνουνε και φωνάζουνε, ότι δεν έγινε τίποτα. Όλοι αδικούνται, όλοι πέφτουν θύματα σκοτεινών δυνάμεων. Στη προκειμένη περίπτωση η ΑΕΚ λέει το «μήνυμα ελήφθη». Ποιος το έστειλε αυτό το μήνυμα; Ο Ιβάν με τον οποίο βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση; Έχει τόση δύναμη να στήνει δικαστικές αποφάσεις; Και η ΑΕΚ είναι το αδύναμο θύμα; Όταν μιλάς γιά «προκατασκευασμένη απόφαση» λες φόρα παρτίδα ότι σε στήσανε.

ΚΙ όταν μάλιστα την απόφαση την έχει βγάλει τακτικός δικαστής. Χριστόφορος Μάρκου, Πρωτοδίκης στον βαθμό. Τι καταλαβαίνεις δηλαδή; Ότι τώρα που έχει φύγει η Υπουργάρα ο Κοντονής από το Δικαιοσύνης, οι αποφάσεις είναι προκατασκευασμένες; Τώρα που έφυγε ο γίγαντας ο Κοντονής μας στήνουνε και μας στέλνουνε μηνύματα; Χοντρό. Αλλά ταυτόχρονα και ένδειξη αδυναμίας. Ότι μας βρήκανε μπόσικους και μας τη φέρανε. Για πρώτη φορά στην ΑΕΚ δείχνουν ότι βρίσκονται σε αδυναμία. Ότι υπάρχει κάποιος πιο δυνατός που τους στήνει με προκατασκευασμένες αποφάσεις.

ΑΠΟ κει και πέρα, ουδείς δικαιούται να τα βάλλει με τους υπερήφανους Οριτζιναλίστες. Ότι με τις μαγκιές που κάνανε, πάνε να πάρουνε την ομάδα στο λαιμό τους. Οι ίδιοι είναι που είχανε μπουκάρει διέκοψαν το ματς με τον Πανθρακικό. Γιά να σιγουρευτεί ο υποβιβασμός στο 100%. Η προσφορά τους γιά να επιστρέψει η ΑΕΚ, χωρίς χρέη και να κάνει αυτό το εντυπωσιακό νέο ξεκίνημα, είναι ανεκτίμητη. Και γι αυτό, ίσως στη διαρροή της ΑΕΚ δεν έγινε καμιά αναφορά στους οπαδούς.

Στη μουσική επιλογή Gipsy Groove-Opa Cupa. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ