Το έκανε να φαίνεται εύκολο

Το έκανε να φαίνεται εύκολο

Ο Ολυμπιακός έδειξε από την πρεμιέρα τις διαθέσεις του. Τρομερή η βελτίωση.

Αν υπάρχει ένα μήνυμα, που πρέπει κανείς να αποκρυπτογραφήσει από την αναμέτρηση στη Μόσχα είναι πως άλλο η προετοιμασία και άλλο τα επίσημα. Ο Ολυμπιακός πέρασε αβρόχοις ποσίν από μια έδρα που δεν θα περάσουν πολλοί, που θα είναι ιδιαιτέρως αφιλόξενη.

Χωρίς καμία διάθεση κομπορρημοσύνης, ίσως ο Μπλατ δεν ίδρωσε το πουκάμισό του. Το μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός είναι απλό. Τόσο απλό που δεν μπορείς εύκολα να το εξηγήσεις. Και όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στη γη, τα απλά είναι τα πιο δύσκολα.

Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε με λέξεις αυτό που ως εικόνα ήταν μαγικό. Ο Ολυμπιακός έδειξε φοβερή βελτίωση στο 5 εναντίον 5, με δύο πανέξυπνα playing tricks τα οποία βασίστηκαν στο spacing και στις πάσες μικρού χώρου.

Μια ομάδα που πέρυσι είχε φοβερό πρόβλημα στο σετ παιχνίδι έδειξε εντελώς αλλαγμένη, σε ένα χρονικό σημείο που είναι πρόδηλο ότι χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει τα πλάνα του νέου προπονητή της.

Είναι άδικο να ψάξεις ποιος ξεχώρισε στην πρεμιέρα, που οι ερυθρόλευκοι έκαναν δική τους. Ο Σπανούλης βγάζει ωριμότητα, η οποία τον κάνει ακόμα πιο ποιοτικό. Ο Πρίντεζης είναι αυτός που κάθε ομάδα χρειάζεται. Ο Μιλουτίνοφ, ουσιαστικός και σοβαρός, αποτελεί πρόβλημα για την αντίπαλη φροντ λάιν και ευλογία για τον προπονητή του.

Ο Γκος έκανε πολύ καλό ντεμπούτο, ο Στρέλνιεκς είχε βασικό ρόλο και ο Βεζένκοφ ήταν πάρα πολύ καλός. Συνυπολογίστε πως… λείπει η ενέργεια και η σοβαρότητα του Κώστα Παπανικολάου. Είναι φιλότιμος, μπήκε για να βοηθήσει αλλά κανείς δεν περίμενε να είναι έτοιμος.

Το πρώτο διπλό της ευρωπαϊκής ρότας του Ολυμπιακού φάνηκε να είναι πολύ εύκολο αλλά μόνο έτσι δεν ήταν. Ο συμπαθέστατος Γιώργος Μπαρτζώκας φτιάχνει ένα πολύ καλό σύνολο στο οποίο κυριαρχεί η προσωπικότητα του Σβεντ. Ο Ρώσος ήταν πάρα πολύ καλός αλλά ο Μπλατ τον απομόνωσε και μόνος του δεν μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα.

Είναι βέβαιο πως όλες οι ευρωπαϊκές νύχτες δεν θα είναι εξίσου καλές για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε το πρόγραμμα που έχει μπροστά του στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας είναι… βουνό. Ήδη πέτυχε κάτι που όλοι ψάχνουν: την εκτός έδρας νίκη επί μιας ομάδας που έχει (στη θεωρία) ίδιους στόχους με αυτόν. Και το έκανε με πιστικό τρόπο, συνδυάζοντας θέαμα και ουσία. Αν αυτό είναι το μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Μπλατ με σιγουριά σας λέμε ότι το ΣΕΦ θα είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ