Ο Ολυμπιακός των ονείρων…

Ο Ολυμπιακός των ονείρων…

Ξέρω είναι νωρίς, είναι το πρώτο ουσιαστικά ματς. Αλλά αυτό που είδαμε με την Χίμκι είναι ο Ολυμπιακός που θέλουν να βλέπουν όλοι όσοι τον αγαπούν. Ολοκληρωτικό μπάσκετ, όμορφο μπάσκετ που δεν κολλάει στους… 50 πόντους.

Ναι, είναι αρχή και όποια συμπεράσματα είναι παρακινδυνευμένα. Ναι, δεν υπάρχει λόγος για ενθουσιασμό τόσο νωρίς, όπως και σε αντίθετη περίπτωση αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στη Μόσχα, για γκρίνια.

Όμως, διάολε, αυτό που έπαιξε ο Ολυμπιακός του Ντέιβιντ Μπλατ στη Μόσχα απέναντι στην Χίμκι ήταν ΜΠΑΣΚΕΤΑΡΑ!

Σε «γέμιζε», σε ενθουσίασε, σε κάλυπτε στο 100%! Όχι μπάσκετ μόνο σκληρή άμυνα, όχι μπάσκετ μόνο «τρελή» επίθεση. Και τα δύο μαζί, δύο σε ένα νοικοκυρεμένα ένα πράγμα!

Με πρωταγωνιστές όλους τους παίκτες, με εξαιρετικό παιχνίδι στο 5 εναντίον 5, με τρομερή κυκλοφορία της μπάλας, με σκυλίσια άμυνα, με έξυπνη στόχευση στα ατού του αντιπάλου, με διάθεση να τρέξει και με την ηρεμία να ελέγξει τον ρυθμό.

Ήταν απολαυστικό το πρώτο ουσιαστικό δείγμα στα δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Γιατί όσοι το ξεχνάτε η Χίμκι του Μπαρτζώκα είναι μια από τις καλύτερες και πιο έτοιμες ομάδες της Ευρωλίγκας.

Και επίσης είναι η ομάδα που στις δύο τελευταίες επισκέψεις του Ολυμπιακού στη Μόσχα τον… φιλοδώρησε με 30αρες για πλάκα!

Λευκή πετσέτα πέταγε ο Ολυμπιακός και έχανε τα ματς από το… 10-2. Λέω 10-2 γιατί ήταν και η στιγμή του αγώνα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Ο Μπλατ βλέπεται δεν περίμενε και πολύ για να καλέσει ταιμ άουτ και να διορθώσει τα κακώς κείμενα σε ένα ξεκίνημα που θύμιζε τον περσινό Ολυμπιακό του Σφαιρόπουλου. Πήρε ταιμ άουτ νωρίς-νωρίς και το πράγμα… ίσιωσε κατευθείαν.

Και όταν άρχισε η… ερυθρόλευκη καταιγίδα απολαύσαμε μπάσκετ. Με ένα απίθανο «εγκεφαλικό» Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου σε πολύ καλή μέρα αλλά και τους Τίμα, Βενζέκοφ να κάνουν ματσάρα!

Όλοι απέδωσαν σε υψηλά επίπεδα και χάρισαν στον Μπλατ το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Δεν ξέρω πως θα είναι η ομάδα στο επόμενο ματς, προφανώς και μιλάμε για μια νέα ομάδα που θέλει χρόνο, υπομονή και στήριξη.

Έχει όμως όλα τα φόντα να πετύχει γιατί έχει πρώτον προπονητή που δεν του αρέσει να κολλάει η ομάδα του στους… 50 πόντους, που του αρέσει να είναι αυτή το αφεντικό και όχι να προσαρμόζεται σώνει και καλά στο παιχνίδι των άλλων. Και έχει βεβαίως και ένα πολύ δυνατό υλικό που αναμφίβολα και αυτό θα κριθεί στην διάρκεια και όχι σε ένα ματς, όσο εντυπωσιακό και αν ήταν αυτό.

Υ.Γ. Ο Παπαπέτρου έχει κάνει εδώ και μήνες την επιλογή του. Δεν ήταν ποτέ στα πέντε χρόνια που έπαιξε στον Ολυμπιακό μπροστάρης. Απορώ πραγματικά γιατί μετά από αρκετούς μήνες ασχολούνται οι οπαδοί του Ολυμπιακού μαζί του. Την στιγμή της απόφασης του το καταλάβαινα. Τώρα; Ρολίστας ήταν στον Ολυμπιακό και αναμφίβολα ότι μπορούσε ο άνθρωπος το έδωσε.

Υ.Γ. Μεγάλο βράδυ για τον Τσιμίκα. Μεγάλη η επιβράβευση για τον άσο του Ολυμπιακού που όχι μόνο έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική αλλά έγινε και πρωταγωνιστής στο… ερυθρόλευκο γκολ που μας χάρισε τη νίκη με την έξοχη σέντρα που έκανε. Στα χέρια του είναι μετά την βασική φανέλα στον Ολυμπιακό να «κλειδώσει» και την θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας και στην εθνική μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ