Όταν η ομάδα διαλύει τις μονάδες

Όταν η ομάδα διαλύει τις μονάδες

Το πλάνο του Μπλατ που διέλυσε τη Χίμκι, η ηρεμία, το παράδειγμα των γυναικών του Ολυμπιακού και η υπομονή που χρειάζονται οι Ερυθρόλευκοι.

Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου. Από τις πρώτες μέρες έχω γράψει ότι χρειάζεται υπομονή αυτή η ομάδα. Δεν τελειώνει τίποτα Οκτώβρη μήνα. Πολλοί έπεσαν να με φάνε. Στα social media είδα κόσμο που επέμενε ότι δεν είναι αισιόδοξος.

Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως απέναντι στον Χολαργό η ομάδα δεν είχε την εικόνα που θα έπρεπε. Όμως συγνώμη, άλλο Α1 και άλλο Ευρωλίγκα. Δεν διαλέγουν οι παίκτες παιχνίδια, όμως είναι διαφορετικό το κίνητρο για έναν αθλητή.

Ο Ολυμπιακός έδειξε καλοκουρδισμένη μηχανή απέναντι στην Χίμκι. Με τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, φαίνεται ότι παίζουν όλοι και μένουν άπαντες ευχαριστημένοι. Με πάρα πολλές κατοχές, με τους περισσότερους να έχουν χώρο και χρόνο για «εκτέλεση», ο Μπλατ τροποποιεί στο 100% το dna της ομάδας του Πειραιά.

Οι παίκτες γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν (χωρίς να είναι μομφή αυτό για τον προηγούμενο τεχνικό του Ολυμπιακού).

Η αρχή λένε είναι το παν και οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν ιδανική εκκίνηση σε μία έδρα που τις προηγούμενες επισκέψεις τους είδαν εφιάλτες.

Το credit δεν γίνεται να πάει μόνο στον Μπλατ. Όμως σίγουρα έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα των Πειραιωτών.

Αυτήν την στιγμή το… παράσημο που έχει βάλει είναι ότι ο Ολυμπιακός παίζει σαν ομάδα. Ο Μπαρτζώκας θα έχει διαρκώς τον βραχνά του σταρ Σβεντ. Τι έκαναν οι Ερυθρόλευκοι; Απλά θεώρησαν ως επιτακτική ανάγκη να περιφρουρήσουν όποιον είναι τριγύρω του.

Κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να χάσουν από έναν μόνο παίκτη. Να σας πω τι έκαναν οι Ρώσοι εκτός Σβεντ; 32 πόντοι με 9/16 δίποντα, 3/22 τρίποντα και 5/6 βολές! Να το πάω λίγο πιο παρακάτω; Αν βάλεις στην… εξίσωση και τον Γκιλ με τους 13 πόντους σε 32 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα, οι υπόλοιποι παίκτες είχαν 19 πόντους! Από τους 10 λοιπόν παίκτες (1,9 μέσος όρος) οι 5 πέντε που αγωνίστηκαν έμειναν χωρίς σκορ.

Οι δύο βασικοί ψηλοί του Μπαρτζώκα είχαν μαζί 3 πόντους! Και αυτό δεν είναι θέμα κακής μέρας, αλλά απόλυτης μπασκετικής παράστασης των Πειραιωτών.

Αυτό που θέλει φέτος να παρουσιάσει η Ολυμπιακός δεν είναι η… μπασκετάρα που όλοι περιμένουν από την εποχή Μπλατ. Θέλει να δείξει ότι έχει γίνει και πάλι ΟΜΑΔΑ.

Που τρελαίνεται όταν χάνει, που αναζητάει τη νίκη με το μαχαίρι στα δόντια και που αρνείται να τα παρατήσει.

Πρώτο δείγμα θετικό. Μένουν τώρα και οι επόμενες αγωνιστικές. Προς το παρόν κέρδισε δικαιότατα το χειροκρότημα του κόσμου.

ΥΓ Σάσα Βεζένκοφ. Είναι στιγμές η ανθρωποφαγία γίνεται καθημερινότητά μας. Στο άκουσμα της απόκτησής του, για να μην πως η μεγαλύτερη, σίγουρα τεράστια μερίδα κόσμου, έμεινε το στόμα ανοιχτό και.. αφόρισε τη διοίκηση που δεν απέκτησε αθλητικό τεσσάρι. Στην Μόσχα απάντησε. Και θα το κάνει και στις επόμενες ημέρες.

ΥΓ2 Η ομάδα σου έπαιξε μπασκετάρα. Κέρδισε με 21 πόντους στη Ρωσία. Και εσύ αντί να… αράξεις στον θρόνο σου και να απολαύσεις το… σούσουρο που γίνεται γύρω από το όνομά σου, κόπτεσαι να μάθεις τι έκαναν οι κοπέλες στην Κρακοβία και στέλνεις τα συγχαρητήριά σου προσωπικά στον προπονητή της ομάδας. Τι φοβερός χαρακτήρας ο Ντέιβιντ Μπλατ. Πόσο τυχεροί που είμαστε που έχουμε στην χώρα μας προσωπικότητες όπως αυτός ή ο Τσάβι Πασκουάλ.

ΥΓ3 Δεν ξεχνάμε τι έκανε ο Ολυμπιακός στην Πολωνία. Απίστευτη η προσπάθεια των αθλητριών του Παντελάκη, με το ρόστερ να είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με την Βίσλα. Είναι όμως αυτό που λέει ο τίτλος. Η ομάδα υπερνικάει τις μονάδες. Η Κάναντα του WNBA, παίρνει λεφτά απλησίαστα. Και τι έγινε; Η Παυλοπούλου χαμογέλασε στο τέλος και τα κορίτσια του Παντελάκη.

Και εδώ κάτι καλό συμβαίνει σίγουρα. Ο Ολυμπιακός είναι στην Ευρωλίγκα και στις γυναίκες. Που να μην είχε την ΕΟΚ της εμμονής με τις μόλις 3 ξένες και τον ΠΑΟΚ που για ένα χαΐρι του έχει στερήσει μία σημαντική παίκτρια από το ροτέισόν του (Σταμολάμπρου).

Αυτό ας το αφήσω από το φίλο Μάικ για να το δείτε και εσείς…

 

ΥΓ4 Το κλέβω από τον φίλο Χάρη Σταύρου.

Ολυμπιακός 2018/19:
Ποδόσφαιρο: Europa League
Μπάσκετ Ανδρών: EuroLeague
Μπάσκετ Γυναικών: EuroLeague
Βόλεϊ Ανδρών: CEV Cup
Βόλεϊ Γυναικών: Challenge Cup
Πόλο Ανδρών: Champions League
Πόλο Γυναικών: EuroLeague
Χάντμπολ Ανδρών: EHF Cup

Παιδιά όσοι μπορείτε στηρίξτε τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και γίνεται μέλη. Γιατί αυτά τα τμήματα μας γεμίζουν με χαρά. Και χρειάζονται την στήριξή σας για να συνεχίσουν να το κάνουν.

ΥΓ5 Με μία βαλίτσα στο χέρι… Κάποια στιγμή θα μείνουμε και σπίτι.. Τις επόμενες ημέρες θα βγάλω τα αποτελέσματα του κούιζ. Μέχρι τότε όποιος δεν έχει ψηφίσει, ας το κάνει από κάτω ξανά, ειδικά τώρα που έχουμε δει και την πρώτη αγωνιστική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ