Τους τρεις βαθμούς και τον Τσιμίκα

Τους τρεις βαθμούς και τον Τσιμίκα

Η νίκη της Εθνικής ήταν υπόθεση μια φάσης και τριών Κωνσταντίνων! (Φορτούνης, Τσιμίκας, Μήτρογλου). Η εμφάνιση της Εθνικής ήταν πολύ κακή. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν για κλάματα. Χρόνια είχαμε να δούμε τόσες ποδοσφαιρικές ασυναρτησίες μαζεμένες σε ένα ημίχρονο.

Είναι τυχερός άνθρωπος ο Μίκαελ Σκίμπε. Την ώρα που ετοιμαζόταν να βγάλει από το ματς τον Κώστα Μήτρογλου κι ο Ευθύμης Κουλούρης είχε πάρει θέση για αλλαγή, ο Κώστας Φορτούνης αποφάσιζε να κάνει την πρώτη σπουδαία ενέργειά του στο ματς. Πέρασε μια υπέροχη διαγώνια μπαλιά στον Κώστα Τσιμίκα.

Ο νεαρός αριστερός μπακ έβγαλε αμέσως την σέντρα αλλά σημάδεψε χαμηλά και οι στόπερ της Ουγγαρίας έδιωξαν. Η μπάλα επέστρεψε στο νεαρό κι αυτή την φορά σέντραρε ψηλά. Τόσο ψηλά που ο Ορμπαν κι Κλάνταρ δεν μπορούσαν να φτάσουν. Εφτασε όμως ο Κώστας Μήτρογλου κι η καρδιά του Σκίμπε πήγε στη θέση της. Αν δεν έμπαινε αυτό το γκολ είναι πολύ πιθανό να έχανε τη θέση του ο τεχνικός της Εθνικής Ομάδας.

Κι ας έκανε τον ανήξερο για το θέμα στη συνέντευξη Τύπου. Η νίκη της Εθνικής ήταν υπόθεση μια φάσης και τριών Κωνσταντίνων! (Φορτούνης, Τσιμίκας, Μήτρογλου). Η εμφάνιση της Εθνικής ήταν πολύ κακή. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν για κλάματα. Χρόνια είχαμε να δούμε τόσες ποδοσφαιρικές ασυναρτησίες μαζεμένες σε ένα ημίχρονο.

Μια ομάδα που δεν μπορούσε να αλλάξει τρεις πάσες στη σειρά και πουλούσε την μπάλα στην μεσαία γραμμή κάνοντας αβίαστα λάθη. Μια τραγωδία που ευτυχώς δεν την εκμεταλλεύτηκαν οι Ούγγροι γιατί ο Μπάρκας ήταν πάντα στη σωστή θέση και ο Σάλαϊ έδινε στις κεφαλιές ου περισσότερο φάλτσο από όσο χρειαζόταν. Τώρα, πως μετά από όλα αυτά, ο Σκίμπε δήλωνε ευχαριστημένος, ο Θεός κι η ψυχή του. Προφανώς έβλεπε άλλο παιχνίδι από αυτό που είδαν οι δημοσιογράφοι και τον «πυροβολούσαν» με ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου.

Αυτός αμετακίνητος απαντούσε πως οι Ούγγροι έπαιζαν με δυναμισμό και οι διεθνείς μας έπαιζαν με πίεση. Α, κάποια στιγμή πρόσθεσε στις δικαιολογίες ότι οι παίκτες του έκαναν παράπονα για το χορτάρι! Αν ο κόουτς είναι ευχαριστημένος από αυτά που παρουσίασε η ομάδα του τότε δεν υπάρχει λόγος να ζητήσει και τίποτα παραπάνω.

Μπορούμε να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον οι παίκτες του είναι σε θέση να γνωρίζουν τι ακριβώς παρουσίασαν στο γήπεδο. Ο αρχηγός τους Σωκράτης Παπασταθόπουλος δήλωσε με παρρησία ότι δεν υπάρχει κάτι για να το κρατήσουν από αυτή την εμφάνιση εκτός από τους βαθμούς της νίκης. Ετσι είναι με μια φωτεινή εξαίρεση. Την παρουσία του Κώστα Τσιμίκα.

Κλήθηκε για πρώτη φορά, έπαιξε για ενενήντα λεπτά και έδωσε την ασίστ για το γκολ του Μήτρογλου. Σταθερός καλός σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μπακ υψηλών προδιαγραφών. Κατά τα λοιπά μόνο προβληματισμός για την ασύνδετη μεσαία γραμμή που την μάζεψε κάπως ο Τζιόλης στο δεύτερο ημίχρονο και η αδυναμία για παιχνίδι από τα άκρα.

Ρωτήσαμε τον Μίκαελ Σκίμπε αν στα τόσα χρόνια που είναι στους πάγκους έχει δει ομάδα να είναι παραγωγική επιθετικά χωρίς εξτρέμ στη σύνθεση της. «Απάντησε» ότι το πρόβλημα ήταν στη μεσαία γραμμή. Γεια σου κόουτς, κουκιά σπέρνω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ