Εμάς βρήκατε;

Εμάς βρήκατε;

Η ΑΕΚ για ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε κανονικά και που εντός γηπέδου δεν συνέβη το παραμικρό, τιμωρήθηκε με μια εξοντωτική ποινή, επειδή στο ημίχρονο του αγώνα, εκτός αγωνιστικού χώρου και εξεδρών, υπήρξαν επεισόδια μερίδας οπαδών της με την Αστυνομία. Ναι την ίδια Αστυνομία που δεχόταν ορδές μολότοφ έξω από την Τούμπα στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη, αλλά μάλλον ήταν σε διαφορετικά… μπουκάλια.

Το πρώτο «χτύπημα» για φέτος ήρθε και δεν ήταν… αγωνιστικό. Η απόφαση που αφαιρεί από την ΑΕΚ τρεις βαθμούς, τιμωρεί την έδρα της με δύο παιχνίδια και βαρύ πρόστιμο και η οποία εκδόθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, αλλάζει άμεσα τα δεδομένα του φετινού πρωταθλήματος. Ακόμα κι αν στην έφεση διαφοροποιηθεί. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν τα στοιχεία που παρέθεσε η ΑΕΚ και η… μυθική ατάκα περί άλλων συμβάντων, στο ματς ΠΑΟΚ-Άρης, είναι σίγουρο πως δημιουργούν συνθήκες.

Είναι σαφές πως μιλάμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Για ζητούμενα που αντιμετωπίζονται με διαφορετικά πρίσματα και επηρεάζουν άμεσα και ουσιαστικά την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Το οποίο ξεκίνησε στραβά από κάποιες τουλάχιστον περίεργες διαιτησίες (όχι εκείνη του Κριστόφερσεν πάντως) και χθες, μπήκε σε ακόμα πιο περίπλοκα μονοπάτια.

Η ΑΕΚ για ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε κανονικά και που εντός γηπέδου δεν συνέβη το παραμικρό, τιμωρήθηκε με μια εξοντωτική ποινή, επειδή στο ημίχρονο του αγώνα, εκτός αγωνιστικού χώρου και εξεδρών, υπήρξαν επεισόδια μερίδας οπαδών της με την Αστυνομία. Ναι την ίδια Αστυνομία που δεχόταν ορδές μολότοφ έξω από την Τούμπα στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη, αλλά μάλλον ήταν σε διαφορετικά… μπουκάλια, οπότε δεν μπορούσαν να επισύρουν ποινή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Που προσπαθεί, μάλλον επιτυχώς από τις εξελίξεις, να καλλιεργήσει ένα κλίμα προς τις όποιες Αρχές του… αδικημένου της περυσινής σεζόν. Εμάς βρήκατε;

Η Ένωση έχει βρεθεί από το ξεκίνημα της χρονιάς στο στόχαστρο των επικοινωνιακών κέντρων των δύο άμεσων ανταγωνιστών της. Που όπως είναι λογικό, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην πρωταθλήτρια. Η ΑΕΚ είναι ο αντίπαλος που θα πρέπει αμφότεροι να αφήσουν πίσω για να έχουν ουσιαστικές ελπίδες για το πρωτάθλημα και αυτό έχει γίνει αντιληπτό. Τουλάχιστον για αυτούς που παρατηρούν πράγματα και δεν χρειάζεται να είναι και λέκτορες του Πανεπιστημίου για να αντιληφθούν τι συμβαίνει.

Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι μεμπτό σε αυτό. Πάντα ένας ισχυρός αντίπαλος, που δείχνει να έχει δυναμική αλλά και τις δυνατότητες να κυριαρχήσει, φέρνει κοντά τους υπόλοιπους. Προκειμένου να καταφέρουν να τον αντιμετωπίσουν. Η ΑΕΚ φέτος θα πορευτεί με αυτό. Έχοντας απέναντί της τόσο τον ΠΑΟΚ, όσο και τον Ολυμπιακό. Οι όποιες διαφορές των οποίων περνούν προς το παρόν σε δεύτερο πλάνο.

Ναι είναι θέμα η συμπεριφορά των φιλάθλων της ΑΕΚ σε κάποια ματς του ΟΑΚΑ και η ΠΑΕ θα πρέπει επιτέλους να λύσει αυτό το μέγα ζήτημα με το… ντου σε κάθε ημίχρονο. Δεν γίνεται σε ένα Στάδιο όπως το συγκεκριμένο να μην μπορούν να ληφθούν τα μέτρα ώστε να τελειώσουν μια για πάντα οι «τζαμπατζήδες». Που υπάρχουν σε όλα τα γήπεδα, όμως την ΑΕΚ δεν την απασχολούν οι άλλοι. Η Ένωση πρέπει να διασφαλίσει την ορθή λειτουργία του γηπέδου, σε ότι έχει να κάνει με την είσοδο των φιλάθλων της. Μιας και αυτή η ιστορία παρατράβηξε. Και ακόμα και σε περιπτώσεις που η ομάδα δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, όπως αυτή του ντέρμπι, μπορεί από το πουθενά να βρεθεί μπλεγμένη. Ειδικά αν πέσει σε δικαστές που κάνουν διακρίσεις στις… μολότοφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ