Είναι από «μένα τον Βασίλη»

Είναι από «μένα τον Βασίλη»

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης έδειξε μια πρώτη εικόνα του νέου του ρόλου στην ομάδα, σε μια εντυπωσιακή βραδιά των πειραιωτών. Το νέο γρήγορο μπάσκετ με εκφραστή τον αρχηγό των ερυθρόλευκων είναι εδώ και το κατάλαβε πρώτη η Χίμκι.

Η αλήθεια είναι πως κανένας φίλος του Ολυμπιακού δεν ήταν σε θέση να προβλέψει μια τέτοια εμφάνιση στην Ρωσία απέναντι στην Χίμκι. Όχι γιατί δεν υπάρχει πίστη στις δυνατότητες της ομάδας αλλά γιατί πολύ απλά οι ερυθρόλευκοι φτιάχνουν μια νέα ομάδα.

Και όταν φτιάχνεται μια νέα ομάδα είναι λογικό να χρειάζεται υπομονή κι αυτό που είναι σίγουρο αφορά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει ν’ αγκαλιάσει ο κόσμος την ομάδα του. Με υπομονή. Τι κατάφερε όμως ο Ολυμπιακός στην Ρωσία;

Πολύ απλά «συστήθηκε» σε όλη την Ευρώπη με το νέο μπάσκετ που θέλει να παίξει ο προπονητής του. Και νομίζουμε πως ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερη πρεμιέρα από την ομάδα του, απέναντι μάλιστα σ’ έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Και η αλήθεια είναι ότι είδαμε πολλές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Προσοχή, δεν λέμε ότι ο Ολυμπιακός των περασμένων χρόνων δεν έκανε καλά την δουλειά του. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Οι πειραιώτες έπαιξαν δύο τελικούς ευρωλίγκας με τον Σφαιρόπουλο και πήραν δύο πρωταθλήματα. Ωστόσο ήταν εμφανές μετά την περσινή σεζόν πως η ομάδα του λιμανιού ήθελε μια αλλαγή.

Κι αυτή η αλλαγή γίνεται με τον Μπλατ στο τιμόνι και τον Βασίλη Σπανούλη σε νέο ρόλο. Κι αυτός ο νέος ρόλος παρουσιάστηκε χθες βράδυ στην Ρωσία.

Ο Σπανούλης δείχνει ότι και στο νέο «πόστο» του είναι μοναδικός. Με πολύ ώριμες επιλογές αλλά και γρήγορες αποφάσεις. Ο Σπανούλης έτρεξε την ομάδα του και μοίραζε την μια ασίστ μετά την άλλη.

Ο τρόπος που «έσπασε» όλα τα «μπλόκο» της Χίμκι ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν μοναδικός. Κι ένα στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί κι έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι και ο τρόπος που έπαιξε άμυνα ο Σπανούλης.

Και υπήρξαν στγμές στο ματς που ο κάπτεν των ερυθρόλευκων βούτηξε στο παρκέ για να κλέψει μια μπάλα. Δείγμα κι αυτό της διάθεσης που έχει ο αρχηγός των ερυθρόλευκων.

Από την άλλη θα πρέπει να επισημανθεί ότι όταν η μπάλα «καίει» ο Σπανούλης θα είναι εκεί για να πάρει πάνω του το κρίσιμο σουτ. Το είδαμε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με το τρίποντο από τα οκτώ μέτρα. Είναι δεδομένο πως έχει ανάγκη και αυτόν τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός και ο αρχηγός του «ζει» για τέτοιες καταστάσεις για τέτοια σουτ.

Επίσης θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην διαχείριση που έκανε ο Ντέιβιντ Μπλατ από τον πάγκο, αναφορικά με τον χρόνο συμμετοχής του αρχηγού των πειραιωτών. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων δείχνει πως μπορεί ν’ αξιοποιήσει τον Σπανούλη και ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε πράγματα και θαύματα στην έδρα της Χίμκι.

Και η αλήθεια είναι πως οι πειραιώτες πέτυχαν μια νίκη σε δύσκολη έδρα. Δεν θα περάσουν πολλές ομάδες από την έδρα της ομάδας του Μπαρτζώκα. Και είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με πολύ μεγάλη διαφορά κι αυτό ενδεχομένως στο φινάλε να παίξει ρόλο.

Είμαστε όμως μόλις στην πρώτη αγωνιστική οπότε το να μιλάμε για διαφορές δεν έχει ιδιαίτερο λόγο. Αυτό που μετράει είναι ότι ο Ολυμπιακός έδειξε στη Ρωσία πως είναι αυτό που όλοι περίμεναν. Μια πολύ διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι.

Μια ομάδα που θα έχει «έκρηξη» στο επιθετικό της παιχνίδι και θα είναι σε θέση να διασχίσει το γήπεδο με τρεις πάσες. Η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς το πρώτο δείγμα ήταν εντυπωσιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ