Με την πιο ισχυρή εξάδα στις «ευαίσθητες» θέσεις!

Με την πιο ισχυρή εξάδα στις «ευαίσθητες» θέσεις!

Ο Μαρτίνς μπορεί να κάνει όλες τις παραλλαγές με τους Φορτούνη, Τουρέ, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Καμαρά και Μπουχαλάκη στον άξονα της μεσαίας του γραμμής…

Σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζουμε να λέμε (και να γράφουμε) για τον ευχάριστο πονοκέφαλο του προπονητή, αν και επί της ουσίας κάτι τέτοιο αποτελεί σχήμα οξύμωρο-ποια ευχαρίστηση μπορεί να σου προκαλέσει ο πόνος στο κεφάλι;

Το «θέμα» με τους πολλούς και καλούς παίκτες στο Ρέντη το αντιμετωπίζουν βέβαια σχεδόν όλοι οι προπονητές στον Ολυμπιακό, για αυτό και οι πιο πολλοί καταλήγουν κάποια στιγμή στην εισήγηση για τη μείωση του ρόστερ, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι θα πρέπει να μείνουν λιγότεροι, ώστε να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο, από τη στιγμή που θα παίζουν πιο συχνά.

Προφανώς και αυτή η εκδοχή αποτελεί τη μία όψη του νομίσματος και στην άλλη θα συναντήσουμε την πιο ρεαλιστική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία οι προπονητές θέλουν να αποφύγουν στην πραγματικότητα τις «μουρμούρες» αυτών που δεν παίζουν, αν και επί της ουσίας έχουν «δικαίωμα» συμμετοχής, πλην όμως στο πλάνο του κόουτς υπάρχει ο περιορισμός των… 11!

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μας έχει δείξει μέχρι τώρα τέτοιες διαθέσεις-όπως το είχε κάνει για παράδειγμα πριν από μερικά χρόνια και ο συμπατριώτης του Μάρκο Σίλβα- συνεπώς θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστεί το διαθέσιμο ρόστερ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής υπάρχει για παράδειγμα μία εξάδα με παίκτες από τους οποίους θα πρέπει να παίζουν… όλοι. Ο Γκιγιέρμε, ο Νάτχο, ο Καμαρά, ο Μπουχαλάκης, ο Φορτούνης και ο Τουρέ. Το πώς θα τους «ταιριάξει» όλους αυτούς είναι ένα ζητούμενο και μέχρι τώρα ο Πορτογάλος έχει πάει στη μοιρασιά του χρόνου.

Οι Καμαρά και Μπουχαλάκης ξεκίνησαν τη διαδρομή και η αλήθεια είναι ότι τα πήγαν μία χαρά στα προκριματικά που έδωσε ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ την τριάδα με τους Τουρέ, Νάτχο και Γκιγιέρμε την είδαμε στο Μιλάνο και με αυτήν οι ερυθρόλευκοι άλλαξαν 495 πάσες και με αυτόν τον τρόπο έμειναν στο ματς μέχρι το 70’.

Στο ΟΑΚΑ και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ είδαμε μαζί τους Γκιγιέρμε, Καμαρά και Φορτούνη, με τον Τουρέ να μπαίνει στη θέση του Κώστα,  τον Μπουχαλάκη να μένει στον πάγκο και τον Νάτχο εκτός αποστολής. Σαφώς και τα ματς θα είναι πολλά, άρα θα προκύπτει και ένα «ρεπό» στην πορεία για κάποιον από όλους αυτούς, όμως το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη εξάδα υπόσχεται πολλά, αγωνιστικά, κέρδη για τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του, αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς και το τι συμβαίνει στους ανταγωνιστές των ερυθρόλευκων.

Υπό κανονικές συνθήκες θα δούμε μαζί και το «Τουρέ-Φορτούνης», ενώ δύσκολα θα προκύψουν «κατειλημμένες» θέσεις για τα συγκεκριμένα τετραγωνικά του γηπέδου. Όταν έχεις τόσα πολλά και όσο «βαριά» όπλα, τότε γιατί να μην τα αξιοποιήσεις όλα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ