Μπέρχβαϊν (21), βασικός στην Ανδρών της Ολλανδίας – Χατζηγιοβάννης (21), αναπληρωματικός στην Ελπίδων

Μπέρχβαϊν (21), βασικός στην Ανδρών της Ολλανδίας – Χατζηγιοβάννης (21), αναπληρωματικός στην Ελπίδων

Ο Σκίμπε παίζει χωρίς εξτρέμ με την Εθνική να μην μπορεί να αλλάξει δύο πάσες, ο Νικοπολίδης βάζει τον Λάμπρου των 160 λεπτών αντί του Χατζηγιοβάννη των... τετραπλάσιων. Την ίδια ώρα, οι παιχταράδες των άλλων χωρών γίνονται διεθνείς πριν βγάλουν μουστάκι.

Διάβασα, όπως και οι περισσότεροι, για την επιλογή του Αντώνη Νικοπολίδη να αφήσει στον πάγκο της Εθνικής Ελπίδων τον Τάσο Χατζηγιοβάννη στο πρόσφατο παιχνίδι. Αναζήτησα να δω ποιος ποδοσφαιριστής έπαιξε στη θέση που θα μπορούσε να αγωνιστεί ο βασικότατος στον Παναθηναϊκό, Χατζηγιοβάννης και ίσως ο MVP έως τώρα της τρελής πορείας της ομάδας του Δώνη. Είδα το όνομα του Λάζαρου Λάμπρου.

Ενός ποδοσφαιριστή για τον οποίο ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε αρκετά ζεστά το περασμένο καλοκαίρι, αλλά εκείνος και ο ΠΑΟΚ διάλεξαν το εξωτερικό και την Φορτούνα Σιτάρντ. Καθόλου άσχημα. Ένα ταλαντούχο ελληνόπουλο σε μια χώρα όπως η Ολλανδία, που ξέρουν πως να δουλέψουν με έναν ποδοσφαιριστή. Αναζήτησα μέσω του πολύ έγκυρου transfermarkt τις φετινές συμμετοχές του Λάμπρου με τη φανέλα των Ολλανδών. Πέντε έως τώρα. Όλες σαν αλλαγή. Συνολικά 160 λεπτά συμμετοχής. Όσα, περίπου, έπαιξε ο Τάσος Χατζηγιοβάννης με τον Παναθηναϊκό στα δύο πρώτα παιχνίδια της φετινής σεζόν.

Ο Χατζηγιοβάννης ο οποίος έχει περισσότερα από τα τριπλάσια λεπτά συμμετοχής απ’ τον Λάμπρου έως τώρα. Σύνολο 560. Όχι σαν αλλαγή. Σε όλα βασικός. Σε όλα καθοριστικός. Σε όλα πολύτιμος. Με γκολ – βαθμούς. Με κερδισμένα πέναλτι – βαθμούς. Με ασίστ – βαθμούς. Με όλα. Ένα παιδί που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου τούτη την ώρα που μιλάμε θα ήταν στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών. Δεν είναι δα και κανένα… αμούστακο. 21 ετών είναι. Άλλοι στην ηλικία του παίρνουν μεταγραφές εκατομμυρίων.

Έβλεπα την Ολλανδία με τη Γερμανία το βράδυ του Σαββάτου και οι Ολλανδοί είχαν βασικό τον Στέφεν Μπέρχβαϊν της Αϊντχόφεν. Ετών 21. Όσο και ο Χατζηγιοβάννης. Στην πρώτη ομάδα της Ολλανδίας, όχι στις Ελπίδες. Στην Ολλανδία του Ντεπάι, του Φαν Ντάικ, του Βαϊνάλντουμ. Εδώ όχι Ανδρών, αλλά δεν τον βάζουμε ούτε στην Ελπίδων να παίξει. Φοβερά πράγματα!

Δεν ξέρω τι κάνει ο Λάμπρου στην Ολλανδία. Μπορεί να μπαίνει στο γήπεδο και να ντριπλάρει σαν τον Μέσι. Δεν είναι το θέμα ο Λάμπρου. Το θέμα είναι ο Χατζηγιοβάννης. Ένα παιδί που έχει τον Παναθηναϊκό να του δίνει όλο τον χώρο που αξίζει για να διακριθεί, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις Εθνικές.

Ο Σκίμπε κλείνει τα μάτια και αναγκάζεται να παίζει χωρίς εξτρέμ. Και η Εθνική δεν μπορεί να αλλάξει δύο πάσες. Και ο Νικοπολίδης τον αφήνει για 70 λεπτά στον πάγκο. Σε λίγο θα μείνει εκτός Εθνικών και θα κοιταζόμαστε για να δούμε αν ξεχάσαμε εμείς το ποδόσφαιρο ή οι ομοσπονδιακοί προπονητές!

Ευτυχώς, απ’ ότι μαθαίνω, ο ίδιος ο Χατζηγιοβάννης δεν έχει επηρεαστεί απ’ όλο αυτό. Εξακολουθεί να ανυπομονεί για το επόμενο παιχνίδι, εξακολουθεί να ζει για το ποδόσφαιρο, το οποίο λατρεύει, εξακολουθεί να θέλει να μάθει νέα πράγματα, να αποκτήσει νέες εμπειρίες. Κι αν δεν τον βοηθήσουν σε αυτό ο Νικοπολίδης ή ο Σκίμπε, μικρό το κακό. Σαν τη βοήθεια του Δώνη, δεν έχει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ