Η απλή μέθοδος των… δύο

Η απλή μέθοδος των… δύο

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν συγκεκριμένο τρόπο μέτρησης για να πιάσουν το όριο της οκτάδας… Και βλέπουμε.

Η βιωματική προσέγγιση των αγώνων στην Ευρωλίγκα μετατρέπεται σε εμπειρία όταν προχωρήσεις σε μαθηματικού τύπου αναλύσεις. Δεν χρειάζεται να έχεις δει όλες τις αναμετρήσεις της διοργάνωσης, για να συνειδητοποιήσεις ότι η έδρα δεν προσφέρει ασφάλεια. Όχι ότι δεν είναι καλό να έχεις το πλεονέκτημα, αλλά στο τέλος της ημέρας ο καλύτερος θα περάσει. Για παράδειγμα οι «πράσινοι» έχουν χάσει τον δρόμο προς το φάιναλ φορ, δίχως να χάσουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ…

Αντίστοιχη βιωματική εμπειρία πείθει ότι ακόμα κι αν μπορούσες να διαλέξεις αντίπαλο, στο επίπεδο των οκτώ κατά τεκμήριο καλύτερων ομάδων της ηπείρου, ελάχιστα θα σε βοηθούσε. Για παράδειγμα οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να συναντήσουν τίποτα καλύτερο από τη Ζαλγκίρις, αλλά δεν έφτασαν στο φάιναλ φορ, καθώς εκείνοι τη στιγμή οι Λιθουανοί ήταν καλύτεροι.

Με όλα τα παραπάνω στη σκέψη, κρατάμε ότι πρέπει να περάσουν στους «8» και δευτερευόντως να κυνηγήσουν το πλεονέκτημα, δίχως το τελευταίο να αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη. Για να περάσουν στην επόμενη φάση τα πράγματα είναι απλά στη θεωρία: Διπλές νίκες επί πιο αδύναμων ομάδων (βλέπε Μπούντουσνοστ ή Μπάγερν), μια δυο μεγάλες εκτός έδρας επιτυχίες (βλέπε Χίμκι) και έδρα – κάστρο, αποφεύγοντας… φτηνές ήττες.

Αν οι δύο «αιώνιοι» σημειώσουν 12-13 εντός έδρας νίκες, περάσουν από τις έδρες των ομάδων δεύτερης ταχύτητας και κάνουν 1-2 μεγάλες εκτός έδρας νίκες, φτάνουν με άνεση στις 18-19, που μοιάζουν να είναι όριο ασφαλείας. Τι σημαίνει αυτό για τη «διαβολοβδομάδα» που… τρέχει;

Ο Παναθηναϊκός θέλει 2/2 κόντρα σε Μπάγερν (εκτός) και Γκραν Κανάρια (εντός), για να βρίσκεται στο πλάνο που προαναφέραμε. Ο Ολυμπιακός είναι μέσα στα όρια ακόμα και με 1/2, καθώς η αναμέτρηση με την Μπασκόνια στη Βιτόρια δεν είναι ποτέ εύκολη, ενώ η συνάντηση με την Αρμάνι στο ΣΕΦ πρέπει να έχει θετικό πρόσημο. Αν, μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν 2/2, θα έχουν πετύχει δύο εκτός έδρας νίκες, επί αντιπάλων αντίστοιχου διαμετρήματος και αναλόγων προσδοκιών, γεγονός που θα μετρήσει καθοριστικά στη συνέχεια.

Η εικόνα των δύο «πρεσβευτών» μας στην Ευρωλίγκα πείθει ότι είναι ικανοί να τα καταφέρουν και το ξεκίνημα είναι πάντα σημαντικό, παρότι η χρονιά είναι πολύ μεγάλη. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι, όμως είναι καλύτερο να έχεις… κάβα, από το να κυνηγάς φαντάσματα και να προσπαθείς να γεμίσεις τρύπες, που από αβλεψία άνοιξαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ