Θέλει προσπάθεια να μην αλλάζεις ούτε πάσα

Θέλει προσπάθεια να μην αλλάζεις ούτε πάσα

Ο Σκίμπε επέμεινε σ’ ένα πλάνο που δεν έβγαζε πουθενά. Το έβλεπαν όλοι, το φώναζαν όλοι. Αυτός όμως αμετάπειστος. Η χθεσινή απογοητευτική εικόνα είχε (και) την «σφραγίδα» του. Μια ομάδα χωρίς πλάνο και στόχευση στο παιχνίδι της. Με δυο λόγια μια παρατημένη ομάδα.

Η αλήθεια είναι σκληρή και πονάει αλλά η εικόνα της Εθνικής μας ομάδας στο παιχνίδι με την Φινλανδία ήταν τόσο απογοητευτική, που πραγματικά είναι ν’ απορεί κάποιος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το χειρότερο απ’ όλα δεν ήταν η ήττα. Παιχνίδι ήταν υπάρχει και η ήττα. Αυτό που προκάλεσε έντονο εκνευρισμό σε όποιον παρακολούθησε το ματς ήταν η αγωνιστική εικόνα της ομάδας μας.

Μια εικόνα που για να είμαστε και ειλικρινείς δεν πρέπει και να μας ξαφνιάζει. Τα ίδια πάνω – κάτω είδαμε και στο ματς με την Ουγγαρία. Μόνο που εκεί καταφέραμε να κάνουμε μια φάση, πετύχαμε ένα γκολ με τον Μήτρογλου και πήραμε το ματς.

Τα «πολλά» τα κρύψαμε κάτω απ’ το… χαλί και πήγαμε στο Τάμπερε για να παίξουμε τον τελικό με τους Φινλανδούς. Και τι έδειξε η ομάδα μας στο πιο σημαντικό παιχνίδι του ομίλου; Ότι θέλει μεγάλη προσπάθεια να μην μπορείς ν’ αλλάξεις ούτε πάσα.

Και γι’ αυτή την εικόνα την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο Μίκαελ Σκίμπε, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν έχουν το δικό τους μερίδιο και οι παίκτες. Όπως μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος για την απόφαση του να ανανεώσει το συμβόλαιο του Γερμανού προπονητή. Οι αποφάσεις κρίνονται και η συγκεκριμένη αποδείχθηκε ατυχής αλλά και επιζήμια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Και αυτό που κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη Γραμμένου αφορά το βασικό κριτήριο με το οποίο έλαβε η ομοσπονδία την απόφαση για υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Γερμανό. «Τον ήθελαν οι παίκτες» ανέφερε χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Κι επειδή μπορεί να τον ήθελαν οι παίκτες εσύ ως πρόεδρος της ΕΠΟ αποφασίζεις την παραμονή του; Κοίτα τώρα την ευκαιρία που χάθηκε, κοίτα μια παρατημένη ομάδα που δεν μπορεί ν’ αλλάξει πάσα και ανέλαβε τις ευθύνες σου ως πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Κακά τα ψέματα ο Σκίμπε έδειξε στην διάρκεια του Nations League πως πήγε… μονόπατα. Μ’ ένα πλάνο σε όλα τα παιχνίδια. Καμιά διάθεση διαφοροποίησης των πραγμάτων. Καμιά ευελιξία αναφορικά με τις επιλογές προσώπων και την διάταξη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Τα ίδια και τα ίδια σε κάθε παιχνίδι.

Μια ομάδα που τα περίμενε όλα από μια καλή ενέργεια ενός ταλαντούχου παίκτη για να πάρει ένα ματς. Αυτό όμως όχι μόνο δεν είναι αρκετό είναι αντιποδοσφαιρικό. Και η αλήθεια είναι ότι ο Μίχαελ Σκίμπε έδειξε να μην καταλαβαίνει πως πρέπει ν’ αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι της Εθνικής μας.

Δεν μπορεί να μην έβλεπε την αδυναμία μας να παίξουμε από τα άκρα. Δεν  μπορεί να μην έβλεπε πόσο προβλέψιμη ήταν η επιθετική μας ανάπτυξη. Κι όμως επέμεινε μέχρι το φινάλε. Θαρρείς κι επιζητούσε την απομάκρυνση του από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Το θέμα βέβαια είναι ότι αποχωρεί και η κατάσταση στην Εθνική μας ομάδα είναι απογοητευτική.

Είναι πραγματικά ν’ απορεί κάποιος για ποιο λόγο δεν μπορούσαμε να κάνουμε το παραμικρό σε παιχνίδια όπως με την Ουγγαρία και την Εσθονία. Πως δεν καταφέραμε να κάνουμε μια επίθεση της προκοπής στο Τάμπερε.

Τώρα είναι η στιγμή της απόφασης για τον «διάδοχο» του Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος καλείται ν΄αποφύγει τα λάθη που έκανε με τον Σκίμπε και τα οποία στοίχισαν ακριβά στην Εθνική μας ομάδα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ