Μπάγερν-Παναθηναϊκός : Μπάσκετ αφέλειας

Μπάγερν-Παναθηναϊκός : Μπάσκετ αφέλειας

Ο Παναθηναϊκός πέταξε μια νίκη στα σκουπίδια, τουλάχιστον ας μάθει από τα λάθη του, γιατί ακόμα είναι πολύ νωρίς

Λένε πως κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, γιατί υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και πολλές μεταβλητές, που μετατρέπουν τη… σιγουριά σε… εικασία. Στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπάγερν δεν υπήρξε κάτι τέτοιο. Οι Γερμανοί έκαναν αυτό που μπορούσαν κι οι «πράσινοι» ό,τι μπορούσαν για να χάσουν.

Πολλοί θα σταθούν στην τελευταία λάθος πάσα του Γκιστ, που στέρησε την πιθανότητα νίκης. Μα, δευτερόλεπτα πριν είχαν κάνει λάθος οι Γερμανοί, που έδωσαν την μπάλα στα χέρια του Μπούκερ, ο οποίος δεν είναι ο καλύτερος σουτέρ βολών που διαθέτουν. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι λαθών, γι’ αυτό κι οι δύο εξαιρετικά λανθασμένες άμυνες του Αντετοκούνμπο στο τελευταίο λεπτό δεν μπορούν να διαγράψουν την εξαιρετική παρουσία που είχε νωρίτερα.

Ποιο ήταν το σημαντικό λάθος; Ο τρόπος που «διάβασαν» το παιχνίδι ο Πασκουάλ κι οι παίκτες του. Αν παρατάξεις έναν προς έναν τους αντιπάλους και μετατρέψεις την ποιότητα σε μετρήσιμο μέγεθος (έτσι κι αλλιώς είναι), δεν υπάρχει καμία μαθηματική πράξη, που να επιτρέπει στους Γερμανούς να καλύψουν την ποιοτική διαφορά. Το ξέραμε, το ήξεραν κι έκαναν το προφανές: Έβγαλαν ενέργεια…

Εκεί υστέρησε αρκετά ο Παναθηναϊκός, είτε γιατί προσέγγισε τη νίκη από την επίθεση, είτε γιατί είχε «μαύρες τρύπες» στην άμυνα. Είναι πλέον δεδομένο ότι όλοι θα χτυπούν με ντράιβ την αμυντική αδυναμία του Λάνγκφορντ, ο οποίος ήταν αόρατος για 38 λεπτά, αλλά στο τέλος πήγε να «γυρίσει» μόνος του το ματς.

Ήταν αρνητικότατος ο Τόμας κι ευτυχώς ο Μήτογλου έκανε εξαιρετικά ώριμη εμφάνιση και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ήταν ο Παππάς που μαζί με τον Θανάση έβγαλαν ενέργεια κι ο Καλάθης που ανέβασε απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν κι ο Παπαπέτρου που έκανε μόνο φάουλ, ήταν κι ο Λοτζέσκι που πέρασε και δεν ακούμπησε.

Απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που δεν είναι μεταξύ των φαβορί για την οκτάδα, οι «πράσινοι» μπορούσαν να τα καταφέρουν καλύτερα. Κι είναι καλό να μην επιστρέψει ο εφιάλτης των εκτός έδρας εμφανίσεων, γιατί (και) η φετινή Ευρωλίγκα είναι απαιτητική.

Ο… χρυσός κανόνας λέει πως όταν απέναντί σου έχεις μια ομάδα λιγότερο ποιοτική, που θα κυνηγήσει τις πιθανότητές της βγάζοντας ενέργεια, οφείλεις απλά να… «σημαδέψεις». Να πας την μπάλα εκεί που υπάρχει πλεονέκτημα, να φθείρει παίκτες, να επιβάλεις την κυριαρχία σου. Ο Παναθηναϊκός αρκέστηκε στο κορ-α-κορ κι εντέλει έχασε στα… σημεία. Χωρίς να… ανοίξουν τα γάντια του, χωρίς να… ζαλιστεί, αλλά έχασε κι αυτό είναι που μετράει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ