Πρώτη μέρα… νεοσύλλεκτος

Πρώτη μέρα… νεοσύλλεκτος

Ο Παναθηναϊκός πήγαινε όπου τον έστελνε η Μπάγερν στην «Audi Dom» έχοντας χάσει την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο… σταθμό του Μονάχου σαν εκείνους τους νεοσύλλεκτους που καλούνται να υπηρετήσουν τη θητεία τους και έχουν χάσει τη μπάλα.

Αδύναμοι, χωρίς σθένος, με σκυμμένο κεφάλι, με τους «παλιούς» να τους στέλνουν εδώ κι εκεί δίνοντάς τους παραγγέλματα. Έτσι τα… πέρασε και η ομάδα του Πασκουάλ στην «Audi Dom».

Άφησε τους Γερμανούς να «χτυπάνε» τα μειονεκτήματά του, στην ατομική άμυνα (Λάνγκφορντ, Λεκαβίτσιους), να επιβάλουν το ρυθμό τους με δυο ποϊντ γκαρντ στην ίδια πεντάδα, κι έδωσε πολλά εύκολα καλάθια με παιδαριώδη λάθη.  Είχε συνολικά 16 (συν ένα του Γκιστ στο τέλος) από τα οποία προήλθαν εύκολοι πόντοι στον αιφνιδιασμό και με την εικόνα του έκανε τους Γερμανούς να πιστέψουν ότι μπορούν.

Την ίδια στιγμή το ποσοστό του στο τρίποντο ήταν απογοητευτικό (4/20) με τον Λάνγκφορντ να είναι αρνητικός και να αποτελεί περισσότερο πρόβλημα, αφού και δεν έβαζε και «έτρωγε» στην προσωπική άμυνα με συνέπεια να αδυνατεί να κρατήσει τις μικρές διαφορές που έπαιρνε.

Καλάθης, Παπαπέτρου, Γκιστ, Τόμας ήταν σε τραγική βραδιά, μακριά από τον καλό εαυτό τους και αυτό κόστισε.

Στο τέλος δε, παρά το «ξέσπασμα» του Αμερικανού τα χαζά φάουλ (Αντετοκούνμπο) και τα λάθη ( Γκιστ) έβαλαν το… κερασάκι στην πικρή τούρτα που έφτιαχναν οι πράσινοι στα υπόλοιπα 39 λεπτά.

Όχι ότι η Μπάγερν έπαιξε σπουδαία. Λάθη έκαναν κι αυτοί, με «ποικιλίες» στην επίθεση, αλλά είχαν ενέργεια, αυτοπεποίθηση και πίστη για να κερδίσουν. Αυτά που λείπουν συνήθως από τους πράσινους στα παιχνίδια μακριά από την Αθήνα.

«Αν θέλεις να γίνεις πρωταθλητής, πρέπει να κερδίσεις και εκτός έδρας» παραδέχθηκε ο Ινιγο Θορθάνο συνεργάτης του Πασκουάλ μετά το τέλος του ματς. Μόνο που με αυτό το πρέπει ασχολούνται οι πράσινοι εδώ και δυο χρόνια και μετρούν 22 ήττες με τον Καταλανό στο τιμόνι τους. Δεν αρκεί να παραδέχεται κάποιος ένα πρόβλημα, είναι επιτακτική ανάγκη και να του λύνει.

Στον Παναθηναϊκό πλέον έχουν το ματς με τη Γκραν Κανάρια, η οποία κέρδισε τη Μπαρτσελόνα και έρχεται με την αυτοπεποίθηση στο φουλ. Ένα ματς στο οποίο πρέπει να κερδίσουν οι πράσινοι πάση θυσία, διότι αν… δεν τα σύννεφα θα σκοτεινιάσουν τον ουρανό πάνω από το ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ